9 tips til naturligt at reducere inflammation i maven

For at reducere hævelse i maven skal du tage højde for forskellige aspekter. Lær om, hvordan du styrer din oppustethed og trimmer din taljen med disse gode sundhedstips.
9 tips til naturligt at reducere inflammation i maven

Sidste ændring: 06 december, 2018

Mange mennesker, der har forsøgt at tabe sig, vil også reducere inflammation i maven, fordi det er en vanskelig opgave, selvom du smider en masse kilo.

I dagens artikel ønsker vi at dele ni enkle og fantastiske tips til at reducere hævelse i maven på 15 dage ved hjælp af mad og nogle meget effektive tips.

Hvorfor er det så svært at reducere inflammation i maven?

Uanset om du allerede er ved at tabe dig eller er naturlig tynd, kan det til tider være svært at slippe af med inflammation i maven. Det er vigtigt at huske, at denne tilstand kan påvirkes af hormoner, fordøjelsen eller endog din kropsholdning.

Enhver ubalance kan medføre, at din mave og talje hæver. I disse situationer skal du også finde ud af, hvad der forårsager denne lidelse, og hvordan du naturligt skal genoprette balancen.

1. Spis langsomt og tyg din mad

Kvinde der sidder med sin mobil mens hun spiser

Hovedårsagen til hævelse i maven er en form for fordøjelsesforstyrrelse. I mange tilfælde skyldes det, at folk ikke tygger deres mad godt nok.

Husk at fordøjelsen begynder i munden med din spyt, især når du spiser kulhydrater.

Af denne grund vil du bemærke, at der er en stor forbedring i både dit fordøjelses- og mavesystem, hvis du gør det til et fokuspunkt at tygge din mad, indtil det praktisk taget er flydende.

Den sundeste ting at gøre er at spise uden at skynde sig eller opleve distraktioner i et behageligt miljø, så man undgår forhastede samtaler eller argumenter.

2. Morgenmad smoothies

Da de fleste ikke tygger deres mad nok, så kan du gå over til blendede fødevarer, således du er bedre i stand til at reducere hævelse i maven.

En mulighed er at indtage en smoothie, som du kan lave ved at kombinere følgende ingredienser:

 • Frugt
 • Grønne bladgrøntsager
 • Nødder og kerner
 • Mælk eller ekstra jomfru kokosolie
 • Havre
 • Ren kakaopulver

At indtage en god smoothie hver morgen hjælper også med at fremme vægttab uden at sulte dig selv og giver dig energi til hele dagen.

3. Indtage supper til middag

Om natten kan du følge det samme eksempel som ovenfor og lave vegetabilske supper eller frisk grøntsagssaft, som gazpacho.

Når du kombinerer dette med en servering af let protein (magert kød, fisk, æg, frisk ost, avocado eller nødder), så har du en komplet og afbalanceret middag.

Det er vigtigt at spise let og tidligt om aftenen for at undgå at vågne op om morgenen med en hævet mave.

4. Eksperimentering med krydderier

Forskellige kryddderier

Der er et væld af krydderier, der ud over at forbedre smagen af ​​dine retter kan hjælpe med at forbedre din fordøjelse, aktivere dit stofskifte og bekæmpe luft i maven – tre ting, der hjælper med at reducere inflammation i maven.

Vi anbefaler at bruge følgende krydderier:

 • Fennikel
 • Spidskommen
 • Cayenne peber
 • Oregano
 • Basilikum

5. Erstat dessert med en fordøjelses te

De typer fødevarer, du kombinerer, er vigtige, når det kommer til at reducere din mave og tabe vægt, samt opretholde et godt helbred.

Derfor bør du vælge enklere middage uden at blande forskellige typer af proteiner, foruden at undgå frugt og slik til dessert.

Det er meget bedre at indtage søde sager om eftermiddagen som snack.

6. Kontroller forstoppelse

Folk, der lider af kronisk forstoppelse, bør behandle denne lidelse, hvis de vil have en fladere mave. Du kan gøre dette naturligt ved hjælp af en af ​​følgende løsninger:

 • Hørfrø, der har lagt i blød natten over
 • Svesker
 • Moden kiwi
 • Psyllium opløst i vand
 • Senna-infusioner (på en regelmæssig basis)
 • Frugt og grøntsags smoothies
 • Fuldkorn

7. Træn din talje

Kvinder der motionerer indendoers

Når vi taler om, hvordan du skal træne for at tabe dig og komme i form, henviser vi også til taljen.

Enhver form for kardiovaskulær aktivitet, såsom løb, dans eller aerobic vil udstrække maven og taljen og hjælpe med at reducere hævelse og tilføje tone.

8. Eliminere stress

Stress ændrer din hormonbalance, som også er relateret til størrelsen af ​​din mave. Det er derfor mange mennesker, der er under stress, har en udspilet mave på trods af at de ellers kunne være tynde.

For at fjerne stress, få motion for at forbrænde energi og udfør også afslapningsteknikker, udover at spise en afbalanceret kost.

9. Få god hvile

En anden vigtig faktor er hvile om natten. Hvis du ikke får nok søvn, bliver din krop stresset, og du tager på i vægt og størrelse.

Der er ingen nøjagtig skala for hvileperioder. Hver person skal finde den rigtige tidsperiode for dem og sikre, at deres søvn er både genoprettende og af høj kvalitet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Villoria A, Serra J, Azpiroz F, Malagelada JR. Physical activity and intestinal gas clearance in patients with bloating. Am J Gastroenterol. 2006;
 • Stults-Kolehmainen MA, Sinha R. The effects of stress on physical activity and exercise. Sports Medicine. 2014.
 • Seo AY, Kim N, Oh DH. Abdominal bloating: Pathophysiology and treatment. Journal of Neurogastroenterology and Motility. 2013.
 • Foley A, Burgell R, Barrett JS, Gibson PR. Management strategies for abdominal bloating and distension. Gastroenterol Hepatol. 2014;

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.