At rengøre og desinficere vaskene i dit hjem

Det er vigtigt at vide, hvordan du bedst og nemmest kan rengøre din vask. Samlet set passer sæbe og naturlige elementer som bagepulver, eddike og citron til de fleste vaske- og desinficeringsbehov.
At rengøre og desinficere vaskene i dit hjem

Sidste ændring: 02 juli, 2019

At rengøre og desinficere vaskene i dit hjem er noget, der skal gøres ofte og omhyggeligt. Når det kommer til at rengøre og desinficere vaskene, skal du tage højde for det materiale, de er lavet af, for at tilpasse sig deres behov og ikke beskadige dem.

Køkkenvaskene er et af de steder, der opbygger de fleste bakterier. På grund af det faktum, at de er i konstant kontakt med fugt og madrester, er det meget nyttigt at vide, hvordan man kan rengøre og desinficere vaskene i dit hjem.

Husholdningshygiejne er meget vigtig for sundheden for alle husets  beboere. Af denne grund er det vigtigt at rengøre hvert rum grundigt, herunder køkken-, badeværelse- og vaskekumme.

Disse er kilder til mange bakterier, givet deres egen karakteristiske funktioner. I denne artikel fortæller vi dig. hvordan du rengør og desinficerer dem korrekt.

Seks måder at rengøre og desinficere vaskene i dit hjem

Reng vask med hylde over

1. At rengøre og desinficere vaskene med mild sæbe

Dette er et af de klassiske alternativer, som alle er bekendte med.

  • Fortynd neutral sæbe i varmt vand.
  • Dyp et håndklæde i blandingen og rengør din vask med den.
  • Skyl derefter med vand og tør dem til sidst med et tørt håndklæde.

Dette er den perfekte løsning for køkkenvaske af rustfrit stål.

Brug af neutral sæbe anbefales også til syntetiske eller plastikkøkkenvaske. For at rense disse typer af køkkenvask, følg  den samme procedure.

2. At rengøre og desinficere vaskene med bagepulver og citron

Du kan bruge disse to fantastiske produkter til at rense din rustfrie stålvask. På den ene side vil bagepulver tillade dig at fjerne madrester og fedt nemt.

  • Kombiner det med vand for at danne en blanding og skrubbe hele vasken med den med en blød svamp.
  • Skyl derefter med vand.

På den anden side er citron meget effektiv til at fjerne rustpletter, der kan forekomme i vandhaner. Det vil også gøre din vask skinnende. Påfør det direkte på overfladen med en blød svamp.

Undgå at bruge slibende svampe, da de kan ridse overfladerne. Prøv også at være forsigtig med hypoklorit blegemidler samt salt, eddike eller ethvert andet stof, som kan være ætsende.

3. Eddike er en effektiv måde at rengøre og desinficere din køkkenvask med

Eddike er en naturlig antibakteriel opløsning. Derfor er det en god ide at bruge det til at desinficere vask med.

  • For at høste fordelene er det bare at anvende noget klar eddike på en svamp.
  • Skrub din rustfrie stålvask og de tilstødende overflader med svampen.
  • Skyl derefter.

4. Mulighed for rengøring af granitvaske

Disse typer af vask anbefales stærkt på grund af, at de er langtidsholdbare. Hertil tilføjes, at de er meget rene og får ethvert rum til at se mere frisk ud.

For at vaske og desinficere din granit- eller marmorvask, er den bedste mulighed at bruge mild flydende sæbe. Brug en blød klud eller en svamp til at rengøre snavs i løbet af få minutter.

Du bør aldrig bruge slibende rengøringsmidler.

5. Syntetiske eller sammensatte vask

Person i gang med at desinficere vaskene

Syntetiske vaske og dem, der er fremstillet med harpiks-komposit, er kendetegnet ved deres holdbarhed. Derudover er de meget nemme at rengøre og desinficere.

Igen, brug ikke-ætsende milde sæber til at rengøre dem. Da køkkenvaske har glatte overflader, bør du ikke bruge ståluld eller noget andet element, som uigenkaldeligt kan ridse dem.

Tørring af vasken efter hver brug er en måde at forlænge dens brugstid på.

6. Sådan rengøres og desinficeres køkkenvaske af glas

Køkkenvaske af glas er blevet virkelige populære muligheder for badeværelser i dag. Men mange spekulerer på, hvad der er den rigtige måde at rense dem på.

Svaret er simpelt. Det anbefales at bruge glasrens eller en blanding af vand og eddike. Efter en grundig rengøring og skylning skal du bare tørre din glaskøkkenvask med et tørt håndklæde.

Afsluttende overvejelser

Samlet set passer sæbe og naturlige elementer som bagepulver, eddike og citron til de fleste vaske- og desinficeringsbehov.

Undgå også metalgenstande, der kan ridse eller plette køkkenvaskens overflader. Til sidst, husk, at slibende rengøringsmidler virker som sandpapir og kan irreversibelt ødelægge materialer.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.