Sådan fjerner du bakterier på puder og lagner

Vidste du, at du helst skal vaske og desinficere dine puder en gang om måneden? Gør du det jævnligt?Vi viser dig nogle enkle måder at rense dem på, så du kan undgå, at dine puder ophober bakterier og farlige mikroorganismer.
Sådan fjerner du bakterier på puder og lagner

Sidste ændring: 07 oktober, 2021

Det er vigtigt at fjerne bakterier på puder og lagener. Du tilbringer mange timer hver dag i din seng, og du har sandsynligvis ikke lyst til at ligge med dit ansigt i en kæmpe rede af bakterier og mikroorganismer.

Vidste du, at du helst skal vaske og desinficere dine puder en gang om måneden? Gør du det jævnligt?

Vi viser dig nogle enkle måder at rense dem på, så du kan undgå, at dine puder ophober bakterier og farlige mikroorganismer.

Dit sengetøj kræver daglig pleje. Det er en godt ide at lufte dem dagligt kræver lagner og vaske dem korrekt. På den måde forhindrer du, at snavs, støvmider og bakterier hober sig op.

Men de fleste af os vasker kun vores pudebetræk. Mange af os glemmer, at puderne også har brug for en vask. Puder akkumulerer lige så meget snavs som dit sengetøj og dine tæpper.

Når du åbner døre og vinduer, lander støv udefra også på dit dynebetræk og på dine puder. Din krop overfører også sved, snavs og fedt til dit sengetøj.

Så hvorfor ikke give dem en god vask?

Sådan fjerner du bakterier fra puder og lagener på en nem måde

Nedenfor viser vi dig, hvordan du hurtigt vasker og desinficerer puder. Derefter kan du gøre det mere regelmæssigt uden at tilføje mere stress til dine travle dage.

1. Rens dine puder i vaskemaskinen

Du kan vaske de fleste puder i vaskemaskinen uden problemer. Læs dog vaskesedlen først.

Du kan få et ekstra godt resultat med de her råd:

  • Brug flydende sæbe, ikke pulver. På denne måde kan du være sikker på, at alle rengøringsmidler bliver vasket ud.
  • Vask andet let tøj sammen med puderne. På den måde er din vaskemaskine afbalanceret og bliver ikke ødelagt.
  • Skyld dem to gange. Det sørger for, at alt vaskemidlet bliver skyllet ud.

Efter at have vasket dem, lad dem tørre i solen i en hel dag. Denne del er meget vigtig. Hvis de er våde på indersiden, kan de blive mugne.

LÆS OGSÅ: Fald hurtigere i søvn ved hjælp af te med mandarinskræl

2. Sådan giver du dine puder en lynvask

En ren seng

Fyldet i puderne kan ikke tåle at blive vasket for ofte. Derfor er det en god ide at vaske pudebetrækkene så ofte som muligt, og gemme puderne til en gang imellem.

Du kan fjerne fyldet i nogle puder. Du kan enten knappe dem op eller lyne den ud. Faktisk er de normalt fyldt med fnug eller skumgummi.

Fordelen ved dette er at du kan vaske dem hurtigt sammen med dine lagner. På den måde kan du være sikker på, at dine puder er desinficeret og fri for mider.

LÆS OGSÅ: Fire hjemmelavede hundekurve af genbrugsmaterialer

3. Fjern bakterier på puder med en grundig rens med eddike og natron

Hvis du mener, at dine puder skal rengøres dybt, kan du bruge natron og eddike.

Sådan laver du et hjemmelavet rensemiddel af disse ingredienser:

  • Bland først en halv kop bagepulver med en halv kop hvid eddike.
  • Vask dine puder i vaskemaskinen.
  • Tilføj blandingen, så snart vandet begynder at fylde vaskemiddelbakken i vaskemaskinen.
  • Lad maskinen vaske puderne færdigt.

Udover at vaske og desinficere puder grundigt, vil denne teknik efterlade dem skinnende. Som altid vil blegningsvirkningen af disse ingredienser ikke mislykkes. I den forstand vil det give sig de samme resultater når du tilføjer borax til vaskemidlet i stedet for bagepulver og eddike.

4.Brintoverilte til pletter

Selvom det lyder mærkeligt, kan brintoverilte også være nyttig til vask og desinfektion af puder. Men i forhold til de teknikker, vi nævnte, har den nogle begrænsninger.

For det første virker det kun til hvidt stof. På grund af sine stærke blegende effekt, anbefaler vi ikke at bruge det til mørke farve.

Kvinde sover i ren seng

På den anden side kan du kun fjerne pletter med dette. Dette skyldes, at metoden består af at anvende et lille smule brintoverilte på overfladen du vil rengøre.

På trods af dette er det stadig en nyttig metode. Puder har ofte pletter fra cremer, makeup, blod eller endda sved. De opbygger og efterlader pletter. Derfor kan denne teknik hjælpe dig med at slippe af med dem på en god måde.

Med disse enkle procedurer kan du gøre dit værelse endnu sundere og renere. Husk, at du bruger mindst en fjerdedel af din dag i din seng. Derfor er vask og desinfektion af puder, så indlysende som det ser ud til, helt nødvendigt.

Det kan interessere dig ...
Fibroider i livmoderen?  5  vigtige fakta
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fibroider i livmoderen? 5 vigtige fakta

Fibroider i livmoderen, kan være svære at opdage, på grund af manglende afgørende symptomer. Læs mere i denneher artikel.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.