7 gode grunde til at drikke mælk med honning

06 november, 2018
Udover at være godt til at lindre ondt i halsen hjælper blandingen af mælk og honning også med at øge vores modstandsdygtighed indenfor fysisk træning og til at bekæmpe søvnløshed.

At drikke mælk med honning er lækkert. Og tro det eller ej, men det er også en god løsning til at tilfredsstille ens søde tand. Det giver en noget varmt før sengetid. Denne drik har mange fordele. Og vi ønsker at dele dem med dig i dag. Honning er blevet anvendt som et naturligt middel mod mange sygdomme i lang tid. Dette er på grund af dets antibakterielle, antioxidante og svampedræbende egenskaber.

Det har også en beroligende og anti-inflammatorisk virkning. Dette hjælper med at lindre problemer med vejrtrækningen. Mælk er blevet traditionelt valgt frem for andre drikkevarer på grund af dets A-, B-, og D-vitaminer samt dets mineraler, såsom kalcium. Det er også rigt på animalske proteiner og mælkesyre.

På grund af det kan mælk med honning give unikke fordele for ens helbred. Vi vil beskrive nogle af dem i denne artikel.

Et godt glas mælk med honning gør godt for kroppen

1. Det beskytter ens hud

Honning har udrensende og antimikrobielle egenskaber. Disse arbejder perfekt sammen, når man kombinerer dem.

I virkeligheden anvender mange skønhedsprodukter begge af disse som hovedsaglige ingredienser. At blande dem kan give en sund og strålende hud.

At drikke mælk og honning hjælper ens hud indefra.

Hvis man foretrækker det, kan man endda tage et bad i mælk og honning. Sådan her gør man:

 • Bland lige dele mælk og honning med badevandet.
 • Læg dig i badet lige så længe, som du normalt bader.

Din hud vil blive næret udefra ved at optage blandingens egenskaber.

Læs også:

9 ting der vil ske ved at spise honning dagligt

2. Det hjælper ens fordøjelse

Honning har præbiotiske egenskaber. Dette betyder, at det stimulerer væksten og udviklingen af gode bakterier. Disse er en stor hjælp for ens tarme og ens fordøjelsessystem.

På den anden side har præbiotika en stimulerende virkning på bifidobakterier. Disse er en form for probiotika, som er fundet i mælk.

Derudover fremmer kulhydraterne og oligosacchariderne i honning gode bakterier. Disse stoffer holder bakterierne sunde og velfungerende i ens fordøjelsessystem.

Alt dette fører til enden på:

 • Forstoppelse
 • Kramper
 • Oppustethed
 • Skadelige bakterier

3. Det øger ens modstandsdygtighed

At drikke mælk med honning hver morgen øger ens krops modstandsdygtighed betydeligt.

Dette skyldes, at mælk indeholder proteiner, og honning indeholder kulhydrater. Disse er begge nødvendige for at stimulere ens stofskifte.

At drikke mælk med honning hver dag er en god hjælp, uanset ens alder.

Takket være dets enzymer bliver de animalske proteiner, der er i mælk, nedbrudt til aminosyrer. Disse bliver derefter omdannet til proteiner, som ens krop kan anvende.

De overskydende stoffer fra dette forløb bliver oxideret til anvendelig energi.

4. Det forbedrer ens knoglers tilstand

Honning har en fantastisk evne til at fungere som et middel til at transportere næringsstoffer. Det kan tage næringsstoffer fra fødevarer til hver del af ens krop, især kalcium. Dette hjælper ens krop med at optage det meget nemmere.

Mælk er en rig kilde til kalcium. Ved at drikke det med honning giver man ens krop de næringsstoffer, den skal bruge, for at kunne passe på ens knoglers tilstand.

Det hjælper også med at optimere optagelsen af kalcium. Dette forebygger effektivt sygdomme, såsom knogleskørhed og smerter i led, der kan komme med alderen.

Læs også:

Behandling til at styrke knogler og led

5. Det bekæmper søvnløshed

At drikke varm mælk med honning, før man går i seng, er en de mest velkendte metoder til at falde i søvn, når man døjer med søvnløshed.

Se engang på ingredienserne hver for sig. Både honning og mælk i sig selv er gode til at gøre dette. Men sammen bliver deres virkning mere intens.

 • Honning er en sjælden sød ingrediens. Det lader en have mere kontrol over den insulin, som ens krop producerer. Dette får ens hjerne til at udløse mere tryptofan. Dette hormon bliver derefter omdannet til serotonin. Det er hormonet, der hjælper en til at sove.
 • Varm mælk får ens mave til at blive mere tilpas. Dette er takket være dets temperatur. Man bør drikke det, før man går i seng.

6. Det har foryngende egenskaber

Blandingen af mælk og honning giver også resten af ens krop masser af fordele. Dette skyldes, at denne drikkevare gør ens krop mere smidig og ungdommelig.

Antioksidanterne i blandingen angriber frie radikaler. Disse har en større effekt på alle kroppens systemer. De ødelægger ens hud, producerer både rynker og pletter forårsaget af aldring, og de forværrer den overordnede funktion af ens krop.

Hvis man ønsker at se og føles så ung som muligt så længe som muligt, så er det meget nyttigt at anvende denne blanding af mælk og honning.

7. Mælk med honning har anti-bakterielle egenskaber

At drikke mælk med honning har meget nyttige virkninger på nogle bakterier.

Når man drikker varm mælk med honning, mindsker man forstoppelse, luft i maven og andre problemer i tarmene. Udover det hjælper man også ens vejtrækning, hvis man har en forkølelse eller en hoste.

Drag nytte af begge disse skønne og naturlige ingredienser. Husk: man bør følge en balanceret kost og gode vaner. Dette indebærer regelmæssig motion og at undgå tobak. Hvis man gør dette, vil man få endnu mere gavn af denne drikkevares virkninger.

 • Abdulwahid Ajibola, Joseph P Chamunorwa, y Kennedy H Erlwanger, “Nutraceutical values of natural honey and its contribution to human health and wealth”, Nutr Metab (Lond). 2012; 9: 61.
 • Gheldof N, Wang XH, Engeseth NJ. “Buckwheat honey increases serum antioxidant capacity in humans”, J Agric Food Chem. 2003 Feb 26;51(5):1500-5.
 • Paul IM1, Beiler J, McMonagle A, Shaffer ML, Duda L, Berlin CM Jr., “Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents”, Arch Pediatr Adolesc Med. 2007 Dec;161(12):1140-6.
 • Josse AR, Phillips SM., “Impact of milk consumption and resistance training on body composition of female athletes”, Med Sport Sci. 2012;59:94-103.
 • Nikki C. Bush, Jessica A. Alvarez, Suzanne S. Choquette, Gary R. Hunter, Robert A. Oster, Betty E. Darnell, y Barbara A. Gower“Dietary calcium intake is associated with less gain in intra-abdominal adipose tissue over 1 yr”, Obesity (Silver Spring), 2010 Nov; 18(11): 2101–2104.