Erektil dysfunktion: Hvordan du forbedrer din partners erektion

Vidste du, at en sund livsstil kan være en vigtig faktor i at have et godt sexliv? Udover at forbedre blodcirkulationen øger det også en mands erektion
Erektil dysfunktion: Hvordan du forbedrer din partners erektion

Sidste ændring: 26 august, 2022

Erektil dysfunktion er mere almindeligt, end du måske tror. Selvom det ofte er relateret til fysiologiske forandringer hos ældre mænd, kan det i virkeligheden påvirke mænd i alle aldre.

Det er meget almindeligt, at unge mænd, der lider af dette problem, kan føle sig meget flove over det. Og på samme tid ved deres partnere ofte ikke, hvad de skal gøre for at hjælpe dem.

Af denne grund er det virkelig vigtigt at vide mere om problemet, ikke bare for at vide, at det kan ske, men også hvordan du måske kan løse det som par.

Hvad er erektil dysfunktion?

Erektil dysfunktion, også kendt som impotens, er en mands manglende evne til at opnå eller opretholde erektion, når han har sex.

Det forhindrer dem i at have tilfredsstillende intimitet og seksuelle interaktioner og kan også medføre lavt selvværd og depression.

Symptomer på erektil dysfunktion

Mand der spekulerer i sengen

Symptomerne, som en mand med erektil dysfunktion kan opleve, omfatter:

 • Vanskeligheder ved at opnå eller opretholde erektion under sex,
 • Tager længere end normalt for at opnå erektion eller har vanskeligheder i visse positioner,
 • Erektionen er svag eller mindre fast,
 • Vedligeholdelse af en erektion kræver en stor indsats,
 • Nå udløsning på meget kortere tid end normalt eller uden fuld erektion.

Hvad forårsager erektil dysfunktion?

Der er mange faktorer, der kan bidrage til erektil dysfunktion.

 • I første omgang er det vigtigt at gå til en specialist for at afgøre, om problemet er fysisk eller forårsaget af andre sundhedsproblemer.
 • Når du har afkræftet dette, er det en god idé at se, om der er nogen psykologiske årsager til situationen.

Selvom mange mennesker overser det, kan stress, nerver eller noget ved deres partners adfærd under sex være en udløser for dette problem.

Hvordan hjælper du din partner til at forbedre hans erektion

Lykkeligt par

Hvis din partner har erektil dysfunktion, og du vil hjælpe dem, er det første at gøre, at de forstår, at situationen er helt normal, og at det kan ske for enhver.

Som kvinde må du ikke have en ufølsom holdning eller bebrejde dig selv eller føle dig trist. Selvom du måske tror at du ikke tænder ham nok, er det et normalt et fysiologisk problem, som i begge kan løse.

Forbedret kommunikationen

God kommunikation med din partner er grundlaget for en løsning på dette problem. Hvis i begge har nok tillid til at tale åbent om emnet, så er i sikker på at finde en løsning meget lettere.

På den måde vil det være muligt at tale om dine frustrationer, ting, du ikke kan lide, og alle dine følelser, som på en eller anden måde påvirker dit spændingsniveau.

Hvis du også kan kommunikere godt om erotiske ting, vil du lettere skabe forbindelse med din partner. Og derved være i stand til at skabe fantasier, der forbedrer jeres sexliv.

Stimuler de erogene zoner

Kvinde der er ved at goere sin fyr glad

God stimulering af de erogene zoner er et af de vigtigste  grundlag for en god erektion og have mere behagelig sex.

Forspil er ikke kun vigtigt for kvinder. Kys, kærtegn og oralsex før sex er en stor hjælp til at opnå og forlænge en erektion.

Det er vigtigt at kende en mands svage punkter, såvel som hans præferencer eller fantasier. Uden tvivl vil det være en stor hjælp at kende dette, så de bliver tændte.

Tips

 • Hvis din partner ikke kan opnå erektion eller taber den under sex, skal du prøve nogle sexspil for at prøve at stimulere ham mere.
 • Før du giver op, prøv at stimulere ham med kærtegn, kys eller hvisk i hans øre.
 • Gnide hans kønsorganer, og hvis det er muligt, prøv nogle erotiske olier til at skabe nogle forskellige fornemmelser.

Fremskynd en sund livsstil

Par der laver maveboejninger udenfor

Selv om det er noget vi ofte overser, kan en sund livsstil hjælpe betydeligt med at forebygge og behandle erektil dysfunktion.

Par, der motionerer og spiser godt, har mere behageligt og holdbart sex.

En stillesiddende livsstil, rygning og usund spise påvirker alt sammen blodcirkulationen og påvirker derfor evnen til at opnå erektion.

Tips

 • Opmuntre din partner til at spise sundt, herunder nogle fødevarer, der kan være til gavn for en god erektion.
 • Prøv at finde en øvelsesrutine, som i kan gøre sammen, eller på anden måde opfordre dem til at gå i fitnesscenteret.
 • Prøv at få dem til at glemme arbejdsrelaterede problemer eller sociale problemer, og hjælp dem med at slappe af gennem meditation eller massage.

Hvis din partners erektil dysfunktion varer ved eller begynder at påvirke jeres forhold, er det bedst at gå til en specialist. Støtten fra en partner under processen er afgørende for at overvinde denne hindring.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.