Fald i søvn på et øjeblik med hjemmelavet salve

Har du problemer med at sove? Denne hjemmelavede søvndyssende salve kan hjælpe dig med at falde i søvn og sove bedre. Den kan også give en mere fredfyldt søvn, selvom du ikke lider af søvnproblemer.
Fald i søvn på et øjeblik med hjemmelavet salve

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Vil du gerne sove bedre? Fald i søvn på et øjeblik med hjemmelavet salve. Læs mere nedenfor.

 

For at din krop har det både fysisk og psykologisk godt, bliver du nødt til at få nok søvn. Mange af os har brug for omkring otte timer i døgnet uden afbrydelser.

Vi indser ofte ikke, hvor vigtig søvn er for vores helbred. Gennem søvnen bliver nogle af vores krops livsnødvendige funktioner aktiveret. Disse hjælper med at regulere vores produktion af hormoner, hjernens helbred og stofskiftet blandt andre ting.

Mange prioriterer ikke deres søvn, fordi de ikke tror det er særlig vigtigt. Dårlig søvn kan dog føre til en række fysiske og psykiske problemer.

Træthed, koncentrationsbesvær og sult er bare nogle af de ting, du kan opleve, hvis du ikke får nok tid på øjet.

Hvis du har svært ved at sove, så prøv at finde frem til det underliggende problem. Er du stresset eller angst? Eller er der mon eksterne faktorer, der påvirker din søvn såsom børn eller telefon?  Når du har fundet frem til problemet kan du nemmere løse det.

Hvis du til gengæld bare gerne vil have en hurtig løsning, der kan gøre dig søvnig her og nu, så denne hjemmelavede salve det perfekte valg.

I dagens artikel vil vi gerne fortælle dig mere om det, og hvordan du laver den.

 

Hjemmelavet salve til at sove bedre

Kvinde der sover

Mange tager sovepiller eller andet beroligende medicin. I mange tilfælde kan du dog slippe afsted med at bruge milde naturmidler. De kan hjælpe os med at falde i søvn uden eventuelle uønskede bivirkninger.

Den naturlige salve, som vi ønsker at dele med dig i dag, har en meget behagelig og beroligende duft. Den stimulerer den produktionen af  de hormoner, som er ansvarlige for at hjælpe dig til at sove bedre.

Det er lavet af en kombination af sunde ingredienser, såsom kokosolie og olivenolie. Disse er kendt for deres fugtgivende, antioksidante og anti-inflammatoriske egenskaber.

Kokosolie

Disse ingredienser giver sammen med bivoks og æterisk appelsin- og lavendelolie  en unik beroligende oplevelse, som hjælper en til at sove bedre.

Det høje indhold af essentielle fedtsyrer, proteiner og mineraler bliver nemt optaget gennem porerne i huden, hvilket giver en den ekstra hydrering og de ekstra næringsstoffer, som samtidigt giver dig smuk hud.

Yderligere hjælper dets aktive stoffer med at berolige muskler og led. Dette er nøglen til at få uforstyrret hvile.

Denne salve kan endda blive anvendt til at bekæmpe smertefulde menstruationskramper. Det skyldes, at det aktiverer ens blodomløb og mindsker deres intensitet.

Besøg denne artikel: Stop migræne med pink himalaya salt

 

Sådan laver du den hjemmelavet søvndyssende salve

Salve

Denne terapeutiske salve til at sove bedre kan nemt laves derhjemme. Det eneste, man skal gøre, er at følge nogle meget simple trin og bruge ingredienser, som er nemme at skaffe i en helsebutik eller butik med naturlige ignredienser.

Kombinationen af aromaer i dette produkt hjælper med at berolige ens krop, så det er bedst at anvende ingredienser af bedste kvalitet.

Selvom du kan finde billigere alternativer (især med kokos- og olivenolieer det bedst at vælge 100% økologiske udgaver for at få alle fordelene.

Derudover må man ikke forveksle æterisk olie med simple essenser, eftersom den sidstnævnte blot indeholder de aromatiske egenskaber.

 

Ingredienser

 • 100 gram kokosolie
 • 100 gram olivenolie
 • 3 spiseskefulde bivoks, revet (45 gram)
 • 1 teskefuld æterisk lavendelolie (5 gram)
 • 1 teskefuld æterisk appelsinolie (5 gram)
 • 1/2 teskefuld æterisk kanelolie (2,5 gram)

 

Fremgangsmåde

 • Smelt kokosolien i en gryde
 • Tilsæt olivenolien og bivoksen. Lad det stå og simre ved svag varme, indtil alle ingredienserne er blandet.
 • Når alt er smeltet, kan du røre med en træske og fjerne gryden fra blusset.
 • Tilsæt de æteriske olier og bland grundigt, før salven stivner.
 • Hæld i en lufttæt glasbeholder med låg. Du kan bruge salven, så snart den er kølet af.

Sådan bruger du salven

 • Massér en lille smule salve blidt på dine fødder.
 • Tag sokker på, og læg dig til at sove.
 • Du kan også smøre salven på andre kropsdele såsom brystet og ryggen for at få en mere beroligende oplevelse.
 • Du kan endda gnubbe det med fingerspidserne på sine tindinger for at lindre stress og hovedpine.

Prøv at lave en vidunderlig hjemmelavet salve. Det er en skøn løsning til at sove bedre, især når man døjer med søvnløshed.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.