De fantastiske fordele ved ikke at bruge bh

Selvom det er et vigtigt stykke undertøj for de fleste kvinder, så er sandheden, at det har mange flere fordele for ens helbred, hvis man ikke bruger bh.
De fantastiske fordele ved ikke at bruge bh

Sidste ændring: 19 november, 2018

Hvis der er én ting, som mange kvinder kan blive enige om, så er det dette: der er intet bedre end, når man kommer hjem sidst på dagen, og man kommer af med den trykkende bh – at bruge bh kan være så anstrengende.

Selvom det er en god bh, så er der ingen tvivl om, at man har mærket mere end et knib, eller den har gnubbet ubehageligt, mens man havde den på. Det er derfor, det føles så godt at tage den af.

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det ville føles, hvis du gik uden bh en hel dag? Måske du skulle prøve det.

I denne artikel vil vi give dig nogle få grunde til, hvorfor det måske er en god idé ikke at bruge bh.

Bh’er gør ikke noget godt for ens bryster

Måske har du ligesom mange andre kvinder den fejlagtige opfattelse af, at din bh vil forebyge, at dine bryster begynder at hænge med årene. Dette er i forhold til, hvis man ikke havde brugt en bh.

I så fald er vi kede af at fortælle dig, at det faktisk har den modsatte effekt. Vævene i brysterne har tendens til at blive svagere på grund af konstant anvendelse af bh. Som man bliver ældre, begynder de at blive mindre faste.

Derudover er der intet bevis, der tyder på, at bh’er har nogle fordele for ens overordnede helbred eller udseendet af ens bryster.

Det forbedrer ens blodomløb ikke at bruge bh

Dette bør være rimelig åbenlyst hver gang, man tager sin bh af. For man fjerner det bånd, som strammer om ens bryst.

Man bør huske, at et godt blodomløb er lig med mange helbredsmæssige fordele. Det indebærer blandt andet hjertets tilstand og at have fastere og sundere hud.

Er det vigtigere at bruge bh end at have et godt blodomløb? Selvfølgelig er det ikke det.

Dine bryster vil være mere “struttende”

Nogle kvinder vælger ikke at bruge brysteholder. De har brystvorter, der i gennemsnit er mellem 5 og 7 mm højere oppe. Det er til sammenligning med de kvinder, som vælger at bruge bh.

Derfor kan den følgende sammenhæng drages: højere brystvorter = mere struttende bryster.

Det er også muligt, at når man bruger bh´er i længere perioder, eller som er lavet af bestemt stof, så vil ens brystvorter reagere på en negativ måde.

Dette forklarer hvorfor, mange kvinder klager over at mærke en irritation og ømhed i brysterne.

Man vil få det meget bedre

Hvorfor ikke nyde den følelse, du har sidst på dagen, hele dagen lang og beslutte dig for ikke at bruge brysteholder?

Hvis du er bekymret over, hvor tydeligt det vil være, så er en løsning af vælge tøj, som vil have en indbygget bh i.

Dette vil give de støttende fordele, som der er i en bh, men uden trykket eller ubehaget.

Det giver muligheden for at lære mere om ens bryster, hvis man ikke bruger bh

Hvis man ikke bruger bh en hel dag, kan det give den perfekte mulighed for at knytte sig bedre til sine bryster. Dette er mere besværligt, hvis de er begrænset under flere lag stof størstedelen af dagen.

Man bør huske, at man bør udføre regelmæssige tjek af sine bryster. Dette er noget, som mange kvinder har tendens til at ignorere. De giver dem meget mindre opmærksomhed, end de forjener.

Man kan også lave en aftale om et mammografi. Med det kan man ændre sine intentioner til handlinger.

Det er vigtigt at vide, at regelmæssig mammografi kan hjælpe med at mindske dødeligheden forårsaget af brystkræft med 25 til 35%.

Dette skyldes, at det kan identificere svulster, som man måske ikke selv er i stand til at opdage.

Man bør få lavet denne test en gang om året, når man når en alder af 40 år.

Det kan være forbundet med problemer med brysterne, hvis man sover med sin bh på

Udover det faktum at det er meget ubehageligt at sove med sin brysteholder på, så øger det også risikoen for at udvikle brystkræft med en skræmmende 125%.

Det er blevet bevist, at kvinder, som har lidt af brystkræft, havde tendens til at bruge en brysteholder i mere end 12 timer om dagen og endda sov med den på.

Når man bruger bh en stor del af tiden, så lader det ikke rigtigt ens bryster fjerne toksiner gennem lymfekirtlerne. Det forårsager ophobelsen af væsker og ømhed i brystvævene. Det danner også cyster.

Vi anbefaler, at du læser:

Brystkræft: Det bør du vide

Hudsvamp

Et varmt og fugtigt sted er det perfekte levested for svamp. At gå med en bh, som ikke passer ordentligt eller endda at gå med den for længe, kan forårsage dannelsen af hudsvamp.

Problemet er mere almindeligt, hvis man lever et varmt sted og har store bryster. Jo mindre tid man bruger bh, jo mindre er sandsynligheden for, at man vil opleve, at denne svamp opstår.

Man bliver nødt til at lade huden ånde. Dette kan også hjælpe en til at undgå, at man lider af irritation af huden, dårligt blodomløb og hyperpigmentering eller plettet hud.

Man bør huske, at alle bryster er forskellige. Og at bruge bh eller ikke at bruge bh er en beslutning mellem en selv og ens bryster.

Det er kun anbefalet ikke at bruge bh, hvis man føler sig tryg ved ikke at gøre det; nogle kvinder føler sig for udsat.

Det modsatte kan dog ske. Det hele afhænger af ens præferencer. Så prøv det og se, hvordan du har det med det.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.