9 fødevarer til naturligt at rense dine pulsårer

Vidste du, at blandt dets mange fordele kan ekstra jomfru olivenolie hjælpe med at rense ens pulsårer og pleje ens kardiovaskulære helbred?
9 fødevarer til naturligt at rense dine pulsårer
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kost spiller en stor rolle for ens helbred. Det er derfor, det er vigtigt, at man er sikker på, at ens kost er af den bedste kvalitet. I denne artikel vil vi snakke om 9 fødevarer til naturligt at rense dine pulsårer!

Markedet flyder med en lang række af “lette” madvarer, som ikke blot ikke er gode for en, men de kan faktisk føre til tilstande, såsom fedme, kardiovaskulære sygdomme og hormonel ubalance.

Problemet er, at industrien selv og dens omtale har formået at sælge forbrugerne en masse forkert information omkring, hvordan man bør basere sin kost på disse produkter.

Mange sundhedseksperter advarer dog om, at overdrevet indtagelse af fødevarer, som er fattige på fedt, påvirker ens blods helbred og øger ens kolesteroltal og risikoen for seriøse sygdomme.

Heldigvis er der nogle fremragende valg af fødevarer, som støtter kroppens naturlige udrensning for at undgå alle disse negative virkninger.

Nedenfor vil vi vise dig ni fødevarer, som du bør spise regelmæssigt for at rense dine pulsårer.

1. Juice af granatæble

Granataeble

Det er blevet bevist, at naturligt juice af granatæbler indeholder nogle af de højeste antal af antioksidanter. Det er gavnligt for ens helbred.

Faktisk indeholder det mere end andre sunde kilder, såsom brombær, blåbær og appelsiner.

Regelmæssig indtagelse af juice af granatæble vil rense dine pulsårer, og mindsker de negative effekter fra åreforkalkning og bekæmper dårligt kolesterol (eller LDL).

2. Fed fisk

Denne type fisk er den hovedsaglige kilde til omega-3 fedtsyrer. Det er et næringsstof, som ens krop ikke producerer, men optagelsen af det gennem fødevarer kan hjælpe med at forbedre ens kardiovaskulære helbred.

Når man tilsætter det til sin kost mindst to gange om ugen, så kan det rense ens blokerede pulsårer, regulere lipider i blodet og forebygge, at pulsårer og blodårer bliver hårde.

Man bør notere, at det også har en anti-inflammatorisk virkning, som er nyttig for udspilede blodårer.

Nogle af de mest anbefalede fisk er:

 • Laks
 • Makrel
 • Tun
 • Ørred
 • Sild
 • Sardiner

3. Sauerkraut (surkål)

Sauerkraut

Sauerkraut er en naturlig kilde til sunde bakterier, som har en positiv indflydelse på ens fordøjelsessystem og hjertets helbred.

Når man tilsætter det til sin kost, forbedrer det kroppens naturlige udrensning, samtidig med at det sænker ens kolesteroltal og fjerner giftige stoffer.

Det bedste er, at det styrker ens immunforsvar og forebygger udviklingen af mange smitsomme sygdomme.

4. Olivenolie

Ekstra-jomfru olivenolie er en sund kilde til vigtige fedtsyrer, som stimulerer den naturlige rensning af ens pulsårer.

Når man indtager det råt, så hjælper det med at fjerne overskydende kolesterol og triglycerider. Det kan med tiden mindske ens risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Antioksidanter beskytter mod de skadende virkninger fra frie radikaler. De hjælper også med at undgå, at ens blodårer bliver hårde.

5. Sesamfrø

Sesamfroe olie

Sesamfrø er blevet bevist at være meget effektive til at beskytte hjertet, lindre problemer med blodomløbet og forebygge udviklingen af åreforkalkning.

De indeholder fedtsyrer, antioksidanter og anti-inflammatoriske stoffer, som blandt andet også forbedrer tilstanden af ens pulsårer.

6. Tomater

Tomater indeholder et kraftfuldt antioksidant kendt som lycopen. Det hjælper med at mindske iltningen af dårligt kolesterol langs væggen af ens pulsårer.

Selvom man kan opnå de samme fordele ved at indtage dem rå i salat og juice, så bliver deres egenskaber faktisk stærkest, hvis man indtager dem tilberedt.

7. Havregryn

Havregryn

Fibrene, der er i havregryn, er gode til at forbedre ens fordøjelse. Men det hjælper også med at omdanne kolesterol og fedt.

Når man spiser det hver dag eller tre gange om ugen, vil det rense dine pulsårer og fjerne alle skadelige affaldsstoffer.

8. Nødder

Nødder er ikke blot et sundt alternativ til mellemmåltider, når det handler om at stille sin sult – de er også et fremragende valg til at undgå blokerede pulsårer og kardiovaskulære sygdomme.

De indeholder enkeltumættet fedt og omega-3 fedtsyrer. Det hjælper med at forebygge ophobningen af LDL kolesterol i kroppen.

Man kan vælge at spise nødder såsom:

 • Hasselnødder
 • Pistachienødder
 • Mandler
 • Jordnødder

9. Vandmelon

Vandmelon

Vandmelon er en frugt, som har et meget lavt indhold af kalorier og derimod en masse antioksidanter. Det beskytter ens pulsårer.

De vanddrivende egenskaber i vandmelon hjælper med at kontrollere hævelser, forbedrer blodomløbet og fremmer udskillelsen af affaldsstoffer i blodet.

Vandmelon indeholder en vigtig aminosyre kendt som L-citrullin. Det er effektivt til at kontrollere blodtrykket.

Som du kan se, er der nogle meget nyttige fødevarer til ens pulsårer og hele ens kardiovaskulære helbred.

Man bør prøve at indtage dem regelmæssigt. Og man bør ikke glemme at bakke dem op med en sund og balanceret kost.

Vil du begynde at inkludere nogle af disse fødevarer til at rense dine pulsårer i din kost?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Calder PC., Omega 3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochem Soc Trans, 2017. 45 (5): 1105-1115.
 • Wiczkowski W., Szawara Nowak D., Romaszko J., The impact of red cabbage fermentatioin on bioavailability of anthocyanins and antioxidant capacity of human plasma. Food Chem, 2016. 190: 730-740.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.