Fordelene ved citronsaft og varmt vand

Vidste du, at C-vitamin i citronsaft er glimrende for hudens sundhed? Det fremmer produktionen af kollagen, hvilket hjælper med at forebygge rynker
Fordelene ved citronsaft og varmt vand

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Ernæringseksperter vil fortælle dig, at denne drik er både sund, pakket med næringsstoffer og samtidig også vil hjælpe dig til at tabe dig. Du bør også prøve citronsaft og varmt vand – læs med!

Selvom citronsaft indeholder syre, vil det hjælpe med at rense kroppen fra toksiner og skabe en balanceret pH-værdi, hvis den blandes med vand ved den rigtige temperatur.

Er du interesseret i at prøve det? Denne artikel vil fortælle alt om fordelene ved at drikke citronsaft blandet med varmt vand. Begynd at drage nytte af det med det samme!

Sådan virker citronsaft

For at opnå det ønskede resultat, er det vigtigt, at man kun anvender friskpresset citronsaft direkte fra citronen. Dette betyder intet citronsaft forberedt på forhånd eller fra flaske.

Vandet, som man blander saften med, bør være varmt – hvis det er for varmt vil de ødelægge næringsstofferne og enzymerne i citronen og på den måde eliminere alle fordelene ved citronsaften.

Ifølge Dr. Susan Brown, ernæringsekspert og forfatter af “Acids and Bases: a Food Guide”, vil en person, der følger en kost, som forstyrrer kroppens pH-balance, risikere, at de vigtigste organer (lungerne, nyren osv.) vil udtrække mineraler fra knoglerne, musklerne og vævene for at prøve at genskabe pH-balancen.

Besøg denne artikel:

Tab dig med disse 5 citrusvand

Citronsaft og varmt vand har fantastiske virkninger på kroppen

Dette kan resultere i, at kroppen vil mangle kalcium, kalium og magnesium, hvilket med tiden kan svække ens knogler og muskler.

Ved at drikke citronsaft, kan man beskytte kroppen fra for stort indhold af syre især i blodomløbet og vævene.

Hvad er fordelene ved at drikke citronsaft og varmt vand?

Når du drikker et glas varmt vand og citron hver morgen på en tom mave, har det mange fordele:

Fremmer vægttab

Denne drik hjælper med at forbrænde fedt og tabe kropsvægt. Det er især gavnligt for personer, som har for meget opbygget fedt omkring maveområdet.

Læger fastholder også, at denne daglige rutine fremmer ens naturlige detox, som fjerner affaldsstoffer, der samler sig i kroppen, og som resultat af dette vil man tabe sig.

vægttab

Men alligevel er dette ikke en mirakelkur til vægttab. Det bør kombineres med en sund kost og en daglig træningsrutine.

Forbedrer fordøjelsen

Hvis du har haft problemer med at fordøje maden og konstant har haft en tung følelse efter at have spist, er en anden fordel ved at drikke citronsaft og varmt vand, at det hjælper med at fjerne den form for ubehag. Du vil undgå den ubehagelige følelse af svaghed og hævelse.

Citrussen hjælper med at forbedre fordøjelsessystemets funktion, eftersom syrerne og enzymerne blandes i maven og hjælper med at fordøje maden.

Ikke nok med det mindsker citronsaft også oppustethed, luft i maven og halsbrand. Du kan drikke denne drik enten før eller efter, du spiser.

Bekæmper hård mave

Personer, der døjer med hård mave, kan hver morgen før morgenmaden nyde denne fordel, som citronsaft og varmt vand har.

Det fremmer sund afføring og sørger for, at tarmene forbliver hydrerede.

Reducerer urinvejsinfektioner

Citronsaft er en af de mest kraftfulde måder af bekæmpe bakterier og infektioner. I dette tilfælde hjælper de syrlige egenskaber med at fjerne skadelige mikroorganismer fra urinvejen.

Varmt vand med citron er anbefalet til personer, som døjer med regelmæssige problemer med deres urinvej, og det kan også hjælpe med at forebygge, at sygdomme opstår i fremtiden.

mavekramper

Stimulerer leverens funktion

Takket være indholdet af kalium hjælper varmt vand med citron med at opløse urinsyre og andre giftige stoffer, som ophobes i kroppen. Dette er også effektivt til at behandle problemer med galdeblæren (den hovedsaglige årsag til hovedpine, mindsket appetit og hård mave).

Personer med leversygdomme bør hver dag drikke et glas varmt vand med citronsaft en time før, de spiser morgenmad.

Bekæmper dårlig ånde

Dårlig ånde er et typisk problem, som er forårsaget af bakterier, der opbygger sig i munden. Citronsaft kan reducere dårlig ånde om morgenen.

Så snart du har drukket dit glas med vand og citron, bør du skylle munden med rent vand for at undgå, at citronens syre skader tændernes emalje.

Styrker immunforsvaret

Citroner indeholder store mængder C-vitamin, hvilket er kendt som det vigtigste næringsstof, når det kommer til at forebygge og behandle forkølelsessår samt andre virale og bakterielle sygdomme.

Når du er stresset, vil dit vitaminniveau automatisk falde, hvilket gøre dig mere modtaglig over for sygdomme. For at undgå dette er der ingen bedre forebyggelse end at drikke et glas varmt vand og citronsaft hver morgen.

På den anden side, hvis du har ondt i halsen, kan du også drage nytte af citronsaften. Prøv at blande en spiseskefuld honning med vand og citron, og suppler op med urtete i løbet af dagen.

Forbedre huden med citronsaft og varmt vand

Igen vil vi fokusere på C-vitamin, men i dette tilfælde vil vi fortælle om dets evne til at fremme produktionen af kollagen. Dette forbedrer huden, forebygger rynker og bekæmper urenheder i en hvilken som helst alder.

Når du tilsætter citronsaft til dit vand om morgenen og fortsætter med at forblive hydreret i løbet af hele dagen, vil du undgå tør hud og andre problemer, såsom poser under øjnene og et træt udseende.

ren_hud

Forbedrer det kardiovaskulære helbred

En undersøgelse udført i Japan har bevist, at drikke citronsaft med varmt vand på en tom mave forbedrer det systoliske blodtryk, reducerer risikoen for hjertesygdomme (især slagtilfælde) og har også andre fordele for hjertets sundhed, ved at det bekæmper blodpropper og forebygger slagtilfælde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). “Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue”, Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 43(3), 201–209
  • Kang DE1, Sur RL, Haleblian GE, Fitzsimons NJ, Borawski KM, Preminger GM., “Long-term lemonade based dietary manipulation in patients with hypocitraturic nephrolithiasis”J Urol. 2007 Apr;177(4):1358-62; discussion 1362; quiz 1591.
    • Aras B, Kalfazade N, Tuğcu V, Kemahli E, Ozbay B, Polat H, Taşçi AI., “Can lemon juice be an alternative to potassium citrate in the treatment of urinary calcium stones in patients with hypocitraturia? A prospective randomized study”, Urol Res. 2008 Dec;36(6):313-7.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.