Hvordan du får sundt hår med volumen

Hvis du vil have sundt hår med volumen, skal dit hår næres både inde og udefra for at styrke det og samtidig skal du også tænke over faktorer der kan svækket håret.
Hvordan du får sundt hår med volumen

Sidste ændring: 22 december, 2022

Det er normalt med al kontakten med dit hår, produkter og stylingværktøjer, at dit hår bliver svagt og livløst med tiden. Hvad der ikke er normalt, er at gøre absolut ingenting for at hjælpe dit hår, i dette indlæg vil snakke om hvordan du får sundt hår med volumen.

Hvordan du får sundt hår med volumen

1. Gør dit hår stærkere

Kvinde med flettet har

Først og fremmest er det meget vigtigt ikke at spilde mere tid, når det kommer til svagt, livløst hår. Der er stadigvæk noget du kan gøre. Det er ikke en løsning hvis du bare lader håret dø helt, uden at gøre noget ved det.

Det første vi anbefaler, er at når du først mærker  dit hår bliver svagere, så skal du ændre de hårprodukter du bruger. Du skal kigge efter produkter, der er ideelle til genopbygning af hårsækkene, da det betyder, at dit hår vil vokse sig stærk fra rødderne.

 • Nogle af de mest anbefalede “genopbygnings” produkter er dem, der er lavet med arginin, en sammensætning, der er ideel til at styrke håret.

2. Dit hår skal næres

Når dit hår bliver svagere skyldes det ikke kun eksterne faktorer. Det er også interne faktorer som genetik eller hormoner, som over tid kan gøre dit hår taber sin vitalitet.

En måde at løse disse interne faktorer på er at spise en sund kost, en kost hvor din krop vil få de næringsstoffer, der er nødvendige for at give dit hår vitalitet og vokse korrekt.

Disse er næringsstoffer, som du bør have i din kost, hvis du vil have et sundt hår med volumen

 • Jern og kobber. Sørg for at inkludere fødevarer i din kost som spinat, nødder, skaldyr, pasta, havre, æg, basilikum, avokado, jordbær, figner og sukkerfri chokolade. De vil få dit hår til at se godt ud.
 • Vitamin B. Fødevarer som tun, yoghurt naturel, kartofler, kål, bryggers gær, og kalkunbryst vil hjælpe dig med at forhindre at dit hår falder ud og at det bliver gråt.
 • Zink. Findes i græskarfrø, hvedekim, vandmelon og mørk chokolade.

Andre næringsstoffer som du bør tænke på når du vil nære dit hår. E-vitamin, mejeriprodukter, der er rige på vitamin B5 og omega 3 fedtsyrer, som findes i særligt store mængder i koldtvandsfisk.

Hvordan du får sundt hår med volumen: Hjemmelavede behandlinger

Kvinde med haar der har stor volumen

Hjemmelavede behandlinger er aldrig en dårlig ide, hvis du er velimformeret. Fordelen er, at ingredienserne i disse lægemidler er nemme at finde og er generelt ret budgetvenlige. Her er nogle af de bedste hjemmelavede behandlinger til at gøre dit livløse, svage hår til strålende hår med stor volumen.

1. Gelatine

Takket være det høje indhold af kollagen er gelatine en af de bedste ingredienser til at styrke dit hår. Samtidig giver det hårvolumen og tykkelse.

Ingredienser

 • 2 spiseskeer smagsløst gelatine pulver (20g)
 • 1 kop varmt vand (250ml)
 • 1 spiseske aloe vera (15g)
 • 4 dråber æterisk rosmarin olie

Forberedelse og brug

 • Tilsæt alle ingredienser til det varme vand, undtaget gelatinen. Når de er opløst, tilsættes gelatinen og dernæst skal du vente til blandingen har den rette konsistens.
 • For at påføre det, skal du fugte dit hår med varmt vand, påfør blandingen og dæk håret til med en badehætte.
 • Efter 30 minutter, vask håret med massere vand.
 • Du kan bruge denne blanding to gange om ugen for at få mere volumen i dit hår.

2. Mayonnaise, aloe vera og tomat hår maske

haarmaske

Ingredienser

 • 1 spiseske aloe vera (15g)
 • 2 spiseskeer mayonnaise (40g)
 • Indmaden fra en tomat

Forberedelse og brug

 • Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen med en gaffel, indtil du har en god blandet masse, som er lidt tyk.
 • For at påføre det, gør dit hår vådt, spred blandingen ud og lad det sidde i 20 minutter.
 • Skyl dit hår med rigeligt vand efter 20 minutter og brug din almindelige balsam.

Forhåbentlig har du lært noget om hvordan du får sundt hår med volumen, ved at læse dette indlæg. Giv det et forsøg og se hvad disse forslag kan gøre for dig og dit hår.

Det kan interessere dig ...
6 vigtige vitaminer til hårvækst
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 vigtige vitaminer til hårvækst

Dit hår vokser omkring 15 millimeter om måneden, hvilket gør det til en langsom proces. Det er derfor vigtigt at tage de rigtige vitaminer til hårv...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.