Ingefærvand til at lindre migræne og fordøjelsesproblemer

På grund af de anti-inflammatoriske virkninger fra ingefærvand, kan det bruges til at hjælpe med at bekæmpe ømhed og smerter. Det er altid en god idé, at opsøge din læge først, hvis du har nogen form for tidligere sygdom.
Ingefærvand til at lindre migræne og fordøjelsesproblemer

Last update: 25 august, 2022

Ingefær er en aromatisk plante, der har været brugt i årevis til forskellige kulinariske og medicinske årsager. I dagens indlæg vil vi snakke om ingefærvand til at lindre migræne og fordøjelsesproblemer!

Det er en krydret knold, der har været anvendt i tusinder af køkkener verden over på grund af dens alsidighed.

Ingefær indeholder gingerol, som er det aktive stof, der er anerkendt for at have anti-inflammatorisk, analgetisk og antioxiderende virkning.

Det er også en rig kilde til æteriske olier, vitaminer og aminosyrer. Disse giver kroppen en bred vifte af både interne og eksterne fordele.

Den anvendes sommetider i alternativt orientalsk medicin. Den har i øjeblikket spredt sig over hele kloden på grund af dens evne til at forbedre menneskers sundhed.

Nedenfor vil vi gerne dele dens primære fordele med dig og en populær opskrift på ingefærvand, så du også kan nyde godt af disse fordele.

Lad os kigge nærmere på det!

Ingefærs ernæringsmæssige indhold

Ingefaer

Ingefær rod er en monumental kilde til næringsstoffer, der kan anvendes til at beskytte kroppen og bekæmpe forskellige sygdomme.

Den indeholder æteriske olier, som limonen, citronella og gingerol, der giver en stor mængde af disse positive sundhedsmæssige effekter.

Gingerol er den mest fantastiske af dem alle, og det er også den, der giver ingefæren dens krydret smag. Det er et potent anti-inflammatorisk middel, der støtter behandling af sygdomme, såsom leddegigt og slidgigt.

Den indeholder også C vitamin, kompleks B vitamin, og mineraler som Kalcium, Krom, aluminium og fosfor.

Vi bør også påpege, at den indeholder linolsyre, aminosyrer såsom niacin og tryptophan og enzymer som protease og zingibain.

Fordele ved ingefærvand

Kvinde-migraene

Ingefær vand er en helbredende drik, der koncentrerer alle næringsstofferne i denne knold og kombinerer dem med citron og honning.

Fordi det skaber en meget stærk anti-inflammatorisk, smertestillende og beroligende virkning, anbefaler vi det til at lindre hovedpine, migræne og stress-forårsaget spænding.

Det har vist sig at blokere virkningen af prostaglandiner, som er et stof, der forårsager migræne ved at ophidse blodkarrene i hjernen.

Det er også en fremragende fordøjelsessystems opkvikker, perfekt til bekæmpelse af almindelige gastrointestinale problemer såsom luft i maven, smerte og fordøjelsesbesvær.

Dets aktive ingredienser stimulerer blodgennemstrømningen og forhindrer åreknuder og karsprængninger i at dannes.

Det er en af de bedste naturlige midler mod led- og muskelsmerter, idet gingerol reducerer inflammation og skaber en følelse af lindring.

Faktisk ved at indtage en moderat dosis hver dag bekæmper det symptomer forbundet med gigtfiber leddegigt, slidgigt og andre kroniske inflammatoriske tilstande.

Og fordi det har et lavt kalorieindhold, er det en sund mulighed for at fremskynde stofskiftet og tabe dig lettere.

Hvordan du laver ingefærvand

Citron-ingefaer-sirup

Det er ikke raketvidenskab at lave ingefær vand. Det kræver heller ikke dyre ingredienser, eller noget, der er svært at finde. Du kan få dem hos dit nærmeste supermarked.

Det laver en hydrerende, anti-inflammatorisk drink, der er perfekt til at lindre smerter, der generelt opstår i løbet af dagen.

Ingredienser

 • 5 spsk. frisk ingefær (50 gram)
 • 3 kopper vand (750 ml)
 • Saft fra 1/2 citron
 • 2 spsk. økologisk honning (50 g)

Vejledning

 • Tag den friske ingefær og vask den godt. Riv den derefter med et rivejern.
 • Bring vandet i kog. Når det koger, tilsæt ingefæren.
 • Lad det være ved svag varme i to minutter, fjern det derefter fra varmen.
 • Klem citron ned i det, tilsæt derefter økologisk honning.
 • Du kan forbruge dette ekstrakt varmt, selvom du også kunne lade det sætte sig i køleskabet og blive til en kold drink.
 • Drik to eller tre kopper om dagen.

Bivirkninger

På trods af det faktum, at ingefærvand har en masse fordele, bør vi også tilføje, at der er visse tilfælde, hvor vi ikke anbefaler at drikke det.

For eksempel: du bør ikke drikke det, hvis du har sår på tolvfingertarmen, blødende tyktarmsbetændelse eller Crohns sygdom, hvis de er aktive, kan dette forværre smerterne.

Det er heller ikke en god ide at drikke det under graviditeten, fordi nogle af disse sammensætninger kan forstyrre dit fosters hormonalle formation. Hvis du bruger dette til berolige kvalme, er det bedst at se din prænatale læge.

Du bør se en specialist, hvis du tager medicin for diabetes eller kredsløbssygdomme.

En masse af ingefærs aktive stoffer kan ændre virkningen af disse typer af lægemidler.

It might interest you...
Super nem opskrift på ingefærshot
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Super nem opskrift på ingefærshot

Det er helt normalt, at et ingefærshot lyder underligt. Dette skyldes, at disse utrolige ingredienser normalt tilsættes i sunde retter. • Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM. https://doi.org/DOI 10.2320/jinstmet.71.570.
 • Vásquez, O., Alva, A., & Marreros, J. (2001). Extracción y caracterización del aceite esencial de jengibre. Zengiber Officinali. https://doi.org/10.1016/S1474-4422(11)70152-1.
 • Tello, M. (2014). Estudio de las aplicaciones terapéuticas Del jengibre. Botanic.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.