Kan mælkebøtte behandle kræft? Bliv klogere her

Hvis du allerede lider af kræft, så lyt først og fremmest til din læges råd. Langt de fleste kan ikke blive kureret af mælkebøtte alene!
Kan mælkebøtte behandle kræft? Bliv klogere her

Sidste ændring: 06 november, 2018

Kræft er en af de største dødsårsager verden over, og endnu mere bekymrende er det faktum, at antallet af mennesker diagnostiseret med forskellige former for svulster stadig er stigende. Moderne medicin har udviklet sig i de sidste årtier, og der er blevet udviklet mange behandlinger mod kræft. Dog er der mange mennesker, som ikke reagerer godt på disse behandlinger og i sidste ende overvindes af sygdommen. I denne artikel stille vi spørgsmålet; kan mælkebøtte behandle kræft?

Selvom kemoterapi er en af de mest brugte kræftbehandlinger, findes der også mange alternative terapier. Alternativ medicin kan ikke erstatte traditionel medicin såsom kemo, men de kan for nogle hjælpe som et supplement.

Vær opmærksom på, at disse behandlinger ikke virker ens på alle kræftpatienter og afhænger meget af progressionen af sygdommen.

Kan mælkebøtte behandle kræft?

Mælkebøtte

En alternative kræftbehandling, der er begyndt at tiltrække opmærksomhed, er den beskedne mælkebøtte. Planten, der er populær i hele verden for sine mange sundhedsmæssige fordele, kan efter sigende hjælpe med at forebygge kræft. Du kan for eksempel indtage den som mælkebøttete.

Denne plante er blevet ignoreret i mange år, men er nu blevet kendt for at indeholde mange medicinske egenskaber, der gør den værd at have i hjemmet. I oldtiden blev mælkebøtter brugt til at lave sirupper og infusioner for at behandle forskellige sundhedsmæssige problemer. Hvad man ved i dag er, at fordelene er endnu større end før antaget. For eksempel besidder dens rødder medicinske egenskaber, som kan hjælpe med at forebygge kræft.

Forskere, som har undersøgt denne plante, har opdaget at rødderne især har mange gode egenskaber. Husk dog at den ikke kan erstatte kemoterapi, men at den for nogle kan virke som et supplement ved siden af.

Mælkebøtter besidder vanddrivende egenskaber, stimulerer sekretionen af galde, renser leveren, hjælper med allergier og reducerer kolesterol. De indeholder vitamin B6, thiamin, riboflavin, vitamin C, jern, calcium, kalium, folinsyre og magnesium. De indeholder også op til 535% af den dagligt krævede tilførsel af vitamin K og omkring 110% af den anbefalede daglige mængde af vitamin A.

Men kan mælkebøtte behandle kræft?

Mælkebøttete

Mælkebøtte te

En undersøgelse foretaget af University of Windsor (Canada) fandt, at mælkebøtteroden effektivt kan ødelægge kræftceller uden at beskadige sunde celler.

Denne undersøgelse er gode nyheder for kræftmedicinen, da teen lavet fra roden af planten, ifølge resultaterne, kun påvirker kræftcellerne og gør dem mindre indenfor 48 timer og efterlader sunde celler uberørte. Undersøgelsen konkluderede at vedvarende brug af mælkebøttete måske kan forebygge kræft hos nogle patienter.

Med disse lovende resultater, har forskningsgruppen allerede modtaget yderligere støtte til at fortsætte undersøgelsen af mælkebøtte.

John di Carlo, en 72 årig kræftpatient, er overbevist om mælkebøttetes kurende og kræftbekæmpende egenskaber, og vædder sin tro og testamente på, at det rent faktisk virker. Patienten gennemgik en intens og kraftig kemoterapi, som varede i tre år, imens han kæmpede for sit liv for at blive kureret for denne sygdom. Efter dette anbefalede lægerne, at han gik hjem og tilbragte sine sidste dage med dem han elskede.

I håbet og ønsket om at overleve, vente di Carlo sig til alternativ medicin for at finde noget, der kunne virke, og her fandt han mælkebøtterods-te. Efter fire måneder blev progressionen mindre og patienten oplevede en delvis eller fuldstændig tilbagegang i sygdommen, i følge Natural News.

Dog mangler der mere forskning på området. Hvis du allerede lider af kræft, så lyt først og fremmest til din læges råd. Di Carlo er et særtilfælde – langt de fleste kan ikke blive kureret af mælkebøtte alene!

Hvad tænker du – kan mælkebøtte behandle kræft?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.