Knoglesmerter: tips og behandlinger

Knoglesmerter adskiller sig fra ledsmerter og muskelsmerter. Faktisk er det mindre udbredt end ledsmerter. Det kan forårsages af en række faktorer, men heldigvis kan det behandles.
Knoglesmerter: tips og behandlinger

Sidste ændring: 26 august, 2022

Knoglesmerter er ømhed eller ubehag og er almindeligt hos ældre, da det er et resultat af mangel på næringsstoffer, slid, frakturer og andre skader. Smerten, som mange døjer med ofte, kan påvirke en eller flere knogler i kroppen, men forekommer for det meste i ekstremiteterne, hænder, fødder og hæle.

Knoglesmerter adskiller sig fra ledsmerter og muskelsmerter. Faktisk er det mindre udbredt end ledsmerter. Det kan forårsages af en række faktorer, men heldigvis kan det behandles.

Hvad er årsagen til knoglesmerter?

osteoporosis giver knoglesmerter
 • Børn og unge oplever normalt knoglesmerter, når de begynder at vokse.
 • Mange mennesker oplever denne smerte, når de er forkølede eller har influenza.
 • Osteoporose (knogleskørhed) er en mere alvorlig årsag, som skal behandles af en specialist. I dette tilfælde er knoglerne underernærede, demineraliserede og skrøbelige.
 • Osteomyelitis eller knoglebetændelse.
 • Nyresygdom.
 • Fejlernæring.
 • Hæmorider og problemer med livmoderen.
 • Overgangsalderen, hvilket svækker knoglerne og øger chancen for knogleskørhed.
 • Knoglekræft.
 • Frakturer og skader.
 • Slidgigt og artritis.
 • Leukæmi.
 • Anæmi.

Råd til behandling af knoglesmerter

Uanset årsagen, er der er par enkle råd, du kan bruge for at hjælpe med at reducere dette problem og forbedre din livskvalitet.

Spis bedre

Det første du skal gøre er at kigge på din kost og sikre dig, at den er sund og indeholder alle essentielle næringsstoffer. Så vidt som muligt bør du fjerne animalsk fedt og spise mere friske og dampede grøntsager. Undgå sukker og raffineret mel, hvilket demineraliserer kroppen og stjæler calcium fra knoglerne.

Bekæmp forstoppelse

Forstoppelse

Forstoppelse kan også føre til ubehagelige smerter i knoglerne. Hvis dette er tilfældet, så er det vigtigt at gøre noget for at bekæmpe problemet og rense tarmene. Prøv for eksempel frugtsmoothies eller spis papaya.

Hvile

At få nok hvile er afgørende for at behandle og forebygge knoglesmerter. Du bør sove 8 timer hver nat og undgå overdreven anstrengelse, hvis du oplever knoglesmerter.

Kosttilskud

Hvis du lider af knoglesmerter eller andre relaterede problemer så øg indtaget af calcium og vitamin A, D og C, hvad enten det er igennem kosttilskud, eller igennem maden du spiser. Citrusfrugter, gulerødder, selleri, mandler, nødder, chiafrø og fisk er alle fødevarer du bør spise oftere.

Afspændingsteknikker

Yoga

Stress er tæt knyttet til knoglesmerter. Det er vigtigt at give sig tid til at slappe af og gøre bruge af afspændingsteknikker for at fjerne negative følelser.

Naturlige midler til behandling af knoglesmerter

Udover de ovenstående tips er der et par naturlige midler, du kan bruge for at hjælpe med at reducere smerten.

Speciel kost

Hvis smerten skyldes en infektion, artritis, en kraftig influenza eller overvægt så kan du spise en speciel kost i to dage for at bekæmpe problemet. Den går ud på, at man kun spiser ananas og vindruer med kerner, og starter sin dag med to spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie. Du bør drikke rigeligt med vand, og efter to dage vil du skulle spise sundt og inkludere flere friske grøntsager, brune ris, fisk, chiafrø, ølgær og vegetabilsk mælk til din kost.

Ingefær te

ingefær-te

Ingefær har smertelindrende og antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at reducere knoglesmerter. Denne rod forbedrer sundheden i leddene og stimulerer fjernelsen af giftstoffer og holder dem fra at have en negativ indflydelse på kroppen. Det eneste du skal gøre er at koge en kop vand og tilsætte en teske revet ingefær. Lad det trække i 5 minutter. Drik det tre gange om dagen.

Brændenælde

Denne plante har vanddrivende egenskaber, der hjælper kroppen med at fjerne ophobet væske i leddene, som ellers kan forårsage knoglesmerter. Lav en te af tørrede rødder og drik det tre gange om dagen.

Juice til at reducere knoglesmerter

Denne juice kan hjælpe med at reducere smerter i knoglerne, takket være dens indhold af calcium, vitamin A, B, C og E, magnesium og kalium.

Ingredienser

 • 8 jordbær
 • 2 spiseskefulde appelsinsaft
 • 2/3 kop beriget sojamælk

Vejledning

Vask jordbærrene og put dem i en blender sammen med de andre ingredienser. Blend grundigt og drik juicen uden af si den.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Westwater, M. L., Fletcher, P. C., & Ziauddeen, H. (2016). Sugar addiction: the state of the science. European Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1007/s00394-016-1229-6
 • McFarlane, A. C. (2007). Stress-related musculoskeletal pain. Best Practice and Research: Clinical Rheumatology. https://doi.org/10.1016/j.berh.2007.03.008
 • Young, H. Y., Luo, Y. L., Cheng, H. Y., Hsieh, W. C., Liao, J. C., & Peng, W. H. (2005). Analgesic and anti-inflammatory activities of [6]-gingerol. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2004.09.009
 • Alford, L. (2007). The use of nettle stings for pain. Alternative Therapies in Health and Medicine.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.