Behandl forstoppelse naturligt med hørfrø

I stedet for at misbruge kemiske afføringsmidler, inkluder hørfrø i din kost, det vil give dig en stor mængde fiber, som hjælper dig med at komme af med forstoppelsen.
Behandl forstoppelse naturligt med hørfrø
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Forstoppelse er et sundhedsproblem, der er mere betydningsfuldt end du måske indser. Husk, at hvis du ikke renser din krop korrekt, kan du lide kroniske og degenerative sygdomme. Derfor bør du begynde at regulere afføring så hurtigt som muligt med en ordenlig kost og naturlige hjælpemidler. Behandl forstoppelse naturligt med hørfrø, det er dagens emne, fortsæt med at læse for at lære mere.

I dette indlæg vil du opdage, hvordan du kan “behandl forstoppelse naturligt med hørfrø”. Disse frø hjælper dig med at komme af med afføring og regulere din tarmfunktion, afhængig af hvad dit problem er.

Prøv det og du vil se de positive virkninger på mindre end en uge.

Risici ved forstoppelse

Forstoppelse

Forstoppelse er et tarmproblem, der forårsager problemer, når det er tid til gå på toilettet, hvilket producerer afføring der er lidt eller hårdt.  Der er faktorer, der påvirker dette problem, som for eksempel stress eller stillesiddende livsstil.

Men problemet ligger i kosten, som normalt er lav i fiber og rig på raffinerede eller forarbejdede fødevarer.

Ud over at være irriterende og forstyrrende, kan det medføre regelmæssige alvorlige helbredsproblemer på lang sigt.

Desuden kan forstoppelse vanskeliggøre optagelse af næring, hvilket kan medføre til, at du lider af mangel på næringsstoffer på trods af en sund kost. På den anden side er bakteriefloraen relateret til immunforsvaret. I denne forstand forårsager en tarm, der ikke fungerer korrekt, et svagt immunforsvar.

Hvordan kan det behandles?

Problemet med afføringsmiddel

Affoeringsmiddel

Afføringsmiddel er en hurtig og effektiv løsning for mange mennesker, der lider af forstoppelse.

Problemet er, at størstedelen af kemiske og naturlige afføringsmidler er, at de forårsager irritation i tarmene og beskadiger bakteriefloraen. Dette vil i det lange løb gøre det værre.

Et irriterende afføringsmiddel kan bruges til et engangs-problem, men du bør undgå at bruge det som en jævnlig løsning til at hjælpe, når du skal på på toilettet. Nøglen til at løse dette problem ligger i en god kost og ved hjælp af naturlige lægemidler, der ikke vil irritere tarmene, men også hjælpe dig med at komme af med afføring.

God kost

For at forbedre tarmfunktionen skal din kost være sund. Det bør indeholde følgende fødevarer i gode mængder:

 • Frugt og grøntsager, rå og kogte.
 • Fuldkorn, såsom ris,havre, hirse eller quinoa.
 • Bælgplanter
 • Nødder
 • Frø
 • Svampe
 • Tang

Når du forbedrer din kost og begynder at øge disse fødevarer, skal du huske på, at du begynder at spise meget mere fiber. Derfor skal du samtidig øge dit vandindtag, fordi hvis ikke, vil forstoppelsen blive værre.

 • Du bør drikke 2 liter vand, (6-8 glas) vand per dag, uden fødevarer.

Behandl forstoppelse naturligt med hørfrø

Hoerfroe

Ingredienser

For at forberede dette middel har du kun brug for følgende ingredienser:

 • 1 spiseske hørfrø (10g)
 • 1 kop vand (200ml)

Bemærk: For at dette middel er effektivt, er det vigtigt at hørfrøene er rå og hele. Knust hørfrø er også sundt, men de hjælper ikke lige så godt med forstoppelse, som de hele.

Derudover skal frøene holdes væk fra lys og varme for at forhindre dem i at oxidere.

Hvordan laves det?

For at lave denne naturlige behandling skal du gøre følgende, hver dag:

 • Natten før du går i seng, kommes frøene i et glas vand.
 • Om natten vil frøene frigøre en slimhinde af fiber, der vil få vandet til at se slimet ud.
 • Om morgenen, når du vågner, drikkes vandet med frøene.
 • Gør det før du spiser, mindst 30 minutter før dit første måltid.
 • I løbet af dagen, uden for måltider, som tidligere nævnt, drikker du massere af vand for at hjælpe med fiberfordøjelsen.

Hvis du vil gøre behandlingen mere kraftfuld, kan du tilføje tre svesker til vandet.

Denne tørrede frugt er meget rig på fiber og fungerer også som et glimrende middel til at hjælpe med at komme af med afføring. Udover dette har det også en masse mineraler, der vil hjælpe med at styrke dine tænder og knogler. Nu har du lært lidt omkring hvordan du kan “Behandl forstoppelse naturligt med hørfrø” giv det et forsøg, og se hvad disse tips kan gøre for dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Calvi Lenzi de Almeida, K., Spreafico Fernandes, F., Teles Boaventura, G., & Angélica Guzmán-Silva, M. (2008). EFECTO DE LA SEMILLA DE LINAZA (Linum Usitatissimum) EN EL CRECIMIENTO DE RATAS WISTAR EFFECT OF FLAXSEED (Linum Usitatissimum) ON THE GROWTH OF WISTAR RATS. Rev Chil Nutr, 35(4), 443–451. https://doi.org/10.1007/s12122-999-1010-1
 • Bae, S. H. (2014). Diets for constipation. Pediatric Gastroenterology, Hepatology & Nutrition, 17(4), 203–208. https://doi.org/10.5223/pghn.2014.17.4.203

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.