5 måder til at helbrede og eliminere vabler

Ethvert område på din krop, hvor huden udsættes for normal friktion, er tilbøjelig til at udvikle vabler. Vi vil lære dig den gyldne regel til helbredelse af disse irriterende skader i denne artikel.
5 måder til at helbrede og eliminere vabler
Karla Henríquez

Skrevet og kontrolleret af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Ved du, hvordan du fjerner vabler? I denne artikel vil vi gennemgå 5 måder til at helbrede og eliminere vabler.

Vabler er små og ubehagelige læsioner, der skyldes konstant friktion. De vises normalt omkring hæle og ankler, men de findes også i andre dele af kroppen.

Bogstaveligt overalt, er det der er dækket af hud og er udsat for friktion altid tilbøjeligt til at udvikle disse skader. Selv at kradse et område for meget kan nogle gange resultere i forfærdelige vabler.

Samlet set er en vabel det smertefulde resultat af væv, der er blevet beskadiget af friktion. De vises almindeligt omkring fødderne på grund af dårlige fodtøj valg.

Spise fødevarer, der er for varme eller kolde, kan også udløse et lille udbrud af blærer i tandkød eller andre steder inde i munden. Noget så enkelt som en insektbid kan endda resultere i en vabel, hvis du kradser i det for ofte eller ikke tager dig af såret. Plus, en forbrænding af enhver art kan efterlade et spor af vabler.

I dag vil vi dele fem måder at slippe af med dem på, og hvordan du kan helbrede dem ordentligt.

Måder til at helbrede og eliminere vabler

Tjek de følgende fem løsninger

1. Lad dem trække vejret

Hael med vabel

Hvis du ikke vil have din vabel til at blive forværret over tid (og vi formoder at du ikke gør det), skal du følge dette råd: lad det trække vejret.

Dette er en praktisk løsning, og du er garanteret øjeblikkelig lindring.

Efter denne gyldne regel for blærer vil gøre de ubehagelige sår gradvist helbrede. Jo længere blæreren udsættes for luft, jo hurtigere bliver helingsprocessen.

Hvis du har brug for, skal du bære et bandage. I dette tilfælde skal du sikre dig, at det er løst. Hold midten af ​​bandagen lidt oppe, så luften kan strømme under den.

Besøg denne artikel efter du har læst “5 måder til at helbrede og eliminere vabler”:
Kurer dine vabler hurtigt med naturmedicin

2. Påfør en topisk salve

Du læser det korrekt. Selvom det kan synes indlysende, kan brugen af ​​en salve gøre en stor forskel og forhindre spredningen af ​​din skade betydeligt. Aktuelle cremer forkorter varigheden af ​​en vabel og eliminerer mange af de negative konsekvenser – hvis du selvfølgelig vælger den rigtige behandling.

Når du har fjernet snavs fra vablen, vil du sandsynligvis gerne anvende en antibakteriel salve. En gel creme kan være en god mulighed, fordi det også kan føle forfriskende.

3. Tør altid vablen

Vabel og plaster

Den eneste måde at behandle en blister på, der forårsager ekstrem smerte og pres (hvis det er fyldt med væske) er at prikke hul på vablen. For at undgå en infektion, når du springer den, skal du:

 • Rengør vablen med vand og antiseptisk sæbe.
 • Bryd vablen forsigtigt langs kanten ved hjælp af en synål, der er steriliseret med desinfektionsmiddel, og dræn alt væsken.
 • Fjern ikke det øverste lag af huden, da dette kan beskytte dig mod infektion.
 • Husk at holde det berørte område tørt.

4. Aloe vera til helbredelse af vabler

Åh, dig igen – den plante der behandler utallige tilstande. Vabler kan virkelig være en plage, især for atleter og mennesker, der typisk beskæftiger sig med eksterne faktorer som regn eller sol eller bestemte sko eller udstyr.

Her er løsningen for dig:

 • Skær et blad op på en aloe vera plante, både på langs og på tværs af den.
 • Påfør gelen på det berørte område, og du vil straks mærke en forbedring.

Vil du vide mere? Læs denne artikel efter “5 måder til at helbrede og eliminere vabler”:
Helbred åreknuder med dette aloe vera middel

5. Majsmel

Majsmel

Dette er en ingrediens, der er kendt i de fleste latinamerikanske lande, da utallige produkter er fremstillet af majsmel. En usædvanlig men effektiv anvendelse ved majsmel er dog at behandle vabler og hjælpe dem med at blive helbredt.

Denne opskrift hjælper dig med at behandle disse irriterende vabler.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld majsmel (10 g)
 • 1 spiseskefuld honning (25 g)

Hvad skal du gøre?

 • Bland majsemel og honning til en pasta dannes.
 • Påfør det på din vabel. Det vil hjælpe dig med at undgå en mulig infektion.

Endelig, hvis dit ubehag fortsætter efter disse behandlinger, er det bedst at se en læge, der kan vurdere skaden på din hud og ordinere noget for at hjælpe dig med at komme dig.

Det kan interessere dig ...
Verdens første hovedtransplantation kan ske i år
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Verdens første hovedtransplantation kan ske i år

Verdens aller første hovedtransplantation kan ske allerede i år 2018. Læs alle detaljerne om denne utrolige operation her i artiklen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Moliné, J. y S. M. (1999). Primeros auxilios : quemaduras. NTP 524: Primeros Auxilios: Quemaduras.
 • Santos Heredero, F. X., Rodríguez Arias, C. A., Barberán López, J., Martín Antona, E., Pérez del Caz, M. D., Torres García, A., … Viadé Juliá, J. (2014). Heridas y Cicatrización. Revista de La Sociedad Española de Heridas.
 • Ruiz, E. F. (2013). Antisépticos y desinfectantes. Enfermedades Infecciosas y Microbiologia. https://doi.org/10.1007/s00299-010-0857-1.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.