Det skal du gøre, hvis du føler, at du elsker din partner mere, end de elsker en

Har du nogensinde tænkt, at du elskede din partner mere, end de elskede dig? Hvordan føltes det? Det er en almindelig situation, som man virkelig ikke bør bekymre sig om. I sidste ende, hvis man er sammen og lykkelige, hvorfor så bekymre sig og skabe et problem baseret på ens egen usikkerhed?
Det skal du gøre, hvis du føler, at du elsker din partner mere, end de elsker en

Sidste ændring: 09 august, 2022

Til tider er det almindeligt, at en person føler, at han eller hun giver mere end den anden person i et forhold. Dette skal du gøre, hvis du føler, at du elsker din partner mere, end de elsker dig.

Hvor godt er et “jeg elsker dig meget mere, end du elsker mig”? Kærlighed bør være i balance. Men som du sikkert ved, er det ikke altid således.

Personen, som elsker mere, risikerer at blive såret. Hvis dette er dig, så vil du være klar over det faktum, at din kærlighed ikke bliver gengældt i samme grad. Dette gør ondt og vil få en til at genoverveje forholdet.

Det er normalt at høre et par joke med hinanden og sige ting, såsom “jeg elsker dig mere,” og “nej, jeg elsker DIG mere.” Hvornår bliver denne joke til virkelighed?

Det synes måske som et lille problem, men for mange er det nemt at blive fornærmet, hvis man er den person, der giver mere.

Desværre er dette en virkelighed, som vi bliver nødt til at acceptere. Hvornår er tingene alligevel altid ligeværdige i et forhold?

Det skal du gøre, hvis du føler, at du elsker din partner mere, end de elsker dig.

Jeg elsker dig mere, og dette får mig til at tvivle på mig selv

Malleri af en kvindes ansigt

Nogler personer anser dem selv som heldige for at være den person, som elsker deres partner mere, og for at give alt, hvad de har.

Måske har konkurrenceånden, som præger andre dele af ens liv, også invaderet denne del. Pointen er, at det ikke er en konkurrence.

Det, der som regel sker, er, at man begynder at sætte spørgsmålstegn ved den kærlighed, som ens partner giver. Hvis man tænker for meget over det, vil man måske begynde at se tegn på en “mangel på kærlighed” i ting, som blot er ens fantasi.

Det er vigtigt ikke at overtænke det. At acceptere situationen vil også hjælpe en til at acceptere ens partner. Man bør huske, at man elsker dem både for deres fuldkommenheder og mangler. Begge aspekter er en del af dem.

Hvis dette er svært for en, bør man tænke over forholdet fra en anden synsvinkel. Man bør tænke på tidligere forhold, man har haft, eller dem, der kunne være sket. Tror du, at du altid vil være den, der giver mere?

Du indser sikkert, at svaret til spørgsmålet er nej. Hvert forhold er forskelligt og unikt.

Udtryk, hvad du føler

Tegning af en kvinde der kysser en mand

Hvis du ikke har det godt med dette “jeg elsker dig meget mere, end du elsker mig”, så er det en god idé at udtrykke det.

Den anden person ved sikkert ikke, hvordan du har det, eller hvordan du ser situationen, og kan hjælpe dig til at se tingene i et andet lys.

At holde det for sig selv kan ødelægge ens forhold. Man føler sig måske oprørt, fordi man ikke modtager den samme kærlighed, eller fordi man indser, at det ikke er retfærdigt… Men faktisk er det kommunikationen, som man tager fejl om.

At udtrykke sine følelser tydeligt vil lade én indse, at man måsker overreagerer.

Jo længere man holder inde, hvad man egentlig burde sige, jo mere vil man blive bekymret, og jo større vil ens usikkerhed blive.

Tænk også på det faktum, at hvis man er i stand til at udtrykke noget så dybt som dette for ens partner, så vil de måske modtage det med gavmildhed og arbejde på at give alt, hvad de kan, så man ikke er i tvivl om deres kærlighed.

Det er dog bedre ikke at satse på sådan en reaktion. Det vil måske ende sådan, men man bør vide, at kommunikation er nøglen i et hvert forhold.

Vær forsigtig med pladsen

En kvinde der staar med lukkede oejne

Plads er meget vigtigt. Du har måske den forkerte overbevisning om, at “jeg elsker dig” betyder, jeg ejer dig. Du tror måske, “jeg elsker dig” betyder at bruge dig, eller “jeg elsker dig” betyder, at man gør alt sammen.

Dette kan tære på forholdet og med tiden ødelægge det.

Eftersom du tror, du er den, der elsker mere, ønsker du sikkert at være sammen med din partner hele tiden. På den måde vil du være klar til alle de “prøver af forholdet”, som kan fjerne ens tvivl.

Men det, du får, er måske det modsatte af, hvad du ønsker. Din partner vil tage afstand og føle sig overvældet, lede efter sin egen plads, og disse “prøver” vil ikke ende, som du havde håbet på.

Undrer du dig stadig over, hvorfor de ikke har ringet? Hvorfor tror du, de undgår dig? Vær forsigtig, ellers vil du blive afhængig eller kontrollerende. Alle har brug for sin egen plads til at trække vejret.

Har du nogensinde tænkt, at du elsker din partner mere, end de elsker dig? Hvordan føltes det? Det er en almindelig situation, som man virkelig ikke bør bekymre sig om. I sidste ende, hvis man er sammen og lykkelige, hvorfor så bekymre sig og skabe et problem baseret på ens egen usikkerhed?

Nu burde du have en bedre forståelse af hvad du skal gøre, hvis du føler, at du elsker din partner mere, end de elsker dig.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.