4 tegn på at din partner er dig følelsesmæssigt utro

Hvad tænker du på, når du hører følelsesmæssigt utro? Vidste du, at denne form for utroskab ikke har noget at gøre med intim kontakt?
4 tegn på at din partner er dig følelsesmæssigt utro

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvad tænker du på, når du hører ordet utroskab? De fleste mennesker forbinder dette koncept med at have sex med en anden person. Men nogle siger man også kan være følelsesmæssigt utro. Emotionel utroskab er et vanskeligt begreb at definere, da det er subjektivt. I den forstand har de opfattelser, vi har om, hvordan man skal opføre sig, meget indflydelse.

Denne form for utroskab er ikke mindre vigtig end de andre former. Med andre ord kan følelsesmæssig utroskab også være et alvorligt problem i et forhold. Selvom den utro partner normalt overbeviser deres partner ved at bruge det faktum, at de ikke har nogen intim kontakt med andre.

Hvorfor er følelsesmæssig utroskab så alvorligt?

Den følelsesmæssige verden er ekstremt vigtig for mennesker. Forståelse for de oplevelser, følelser, fornemmelser og ideer, vi har i hvert øjeblik, hvordan vi oplever ting og hvordan vi vælger at håndtere dem er vigtigt.

Når din partner ikke deler sine følelser med dig, er der naturligvis et problem, eller noget der mangler. Det kan være, at der er en kommunikationsbarriere eller noget andet. Det kunne være på grund af manglende tillid eller dårlig kemi.

Efterhånden som tiden går, hvis du ikke gør opmærksom på denne følelsesmæssige utroskab, vil også de øvrige aspekter af forholdet blive påvirket. Risikoen kommer, når du stopper med at stole på din partner, fordi han er utro og dit selvværd bliver beskadiget. Derfor er det vigtigt at evaluere det bånd, vi har med vores partner og forbedre det, hvis det er nødvendigt.

Signaler på at din partner er dig følelsesmæssigt utro

1. Lidt eller ingen kommunikation

Kaerestepar er uvenner

Det første tegn på, at din partner er dig følelsesmæssigt utro, er at der er en ændring i kommunikationen. Hvis den før var behagelig og konstant, og nu snakker i næppe sammen, eller argumenterer kun med hinanden, så find ud af, om der er en grund.

I denne forstand bør du være opmærksom på alt der sker med din partner. Flertallet tror, ​​at deres partner automatisk stopper med at tale med dem, når der er en anden i billedet. Men det er ikke sandt.

Anbefalet læsning efter “4 tegn på at din partner er dig følelsesmæssigt utro”:

Hvad skal du gøre, hvis din partner er utro?

Det der sker normalt er, at det er gradvist, da det er en proces at forelske sig. Hvad der sker er, at når den utro indser, at situationen er allerede i gang i et stykke tid, og nu er det bare indlysende. Det er vigtigt at du tager et øjeblik og spørger dig selv: Bruger i mindre og mindre tid sammen? Har din partner stoppet med at fortælle dig vigtige ting, som de altid plejede at fortælle dig?

For at reducere problemerne i denne forstand, så prøv først at tale om intime ting. Nogle gange starter manglen på kommunikation med os selv, og vi bemærker det kun, når vi vil snakke, og vi ikke får et bekræftende svar. Glem muligheden for, at din partner giver dig tid og plads, fordi de ikke vil gøre tingene værre eller øge stressniveauet.

2. Dit sexliv er drastisk forbedret eller ikke eksisterende

Når det kommer til sex, kan der ske to ting, når din partner er følelsesmæssigt utro:

  • Din partner forsøger at opretholde forholdet med dig, men det omfatter nogle ændringer, og du ved ikke, hvor de kom fra.
  • Den anden mulighed er, at din partner ikke ser en fremtid med dig. Hvis dette er tilfældet, kunne din partner allerede have passeret det følelsesmæssige forhold til det fysiske eller er i gang med det. Derfor er det almindeligt, at de ikke længere er interesserede i at være sammen med dig, og de undgår fysisk kontakt.

Før du sætter dit forsvar op, skal du tale med din partner. Undgå at beskylde dem for at være dig følelsesmæssigt utro, hvis du ikke har beviser. Husk at der er fysiske og følelsesmæssige problemer, der kan mindske ens seksuelle lyst, og du kan ende med at få en unødvendig diskussion.

3. De har ændret deres holdning til dig

Kvinde afviser mand

Et andet tegn på, at din partner er følelsesmæssigt utro, er at deres holdning til dig er anderledes. Når en person har et nyt forhold, vil de ubevidst holde afstand.

I de bedste tilfælde vil de afstå fra at kommunikere. I værste fald vil du bruge timer på at argumentere og udspørge partneren om alt.

Før du tænker, er det kun et lille problem, find ud af om disse ændringer sker med alle andre i din partners liv eller bare med dig. Uanset hvad det er, er det vigtigt at du snakker med din partner.

Læs også denne artikel “4 tegn på at din partner er dig følelsesmæssigt utro”:

9 tips til et bedre seksuelt forhold med din partner

4. Du har mistet adgangen til deres sociale netværk, eller de beder om mere plads

Mand er paa mobilen i sengen - foelelsesmaessigt utro

Det er normalt i et stabilt forhold at ønske at tilbringe tid sammen og at tale for at forstå andres synspunkter og at nyde udvekslingen af ideer generelt. Uanset om dette er personligt eller gennem sociale medier.

Partnere, der er følelsesmæssigt utro, begrænser normalt deres samtaler og reducerer samtale emnerne. Selvom det er normalt, at alle har sine egne aktiviteter, og at han beslutter sig for ikke at dele alt, så er hvad der ikke er normalt, at de ting, du tidligere blev engageret i, nu er en hemmelighed.

Det kan interessere dig ...
5 ting som lykkelige par gør inden de går i seng
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 ting som lykkelige par gør inden de går i seng

Vi ønsker alle et dejligt og sundt forhold. Af denne grund vil vi dele de 5 bevægelser, som lykkelige par gør, inden de går i seng.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Buss, David. (2018). Sexual and Emotional Infidelity: Evolved Gender Differences in Jealousy Prove Robust and Replicable. Perspectives on Psychological Science. 13. 155-160. 10.1177/1745691617698225.
  • Shackelford, Todd & J. LeBlanc, Gregory & Drass, Elizabeth. (2000). Emotional Reaction to Infidelity. Cognition & Emotion – Cognition Emotion. 14. 643-659. 10.1080/02699930050117657.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.