Maske af æg til at rense og opstramme huden

Selvom vi ikke anbefaler, at man bruger det for ofte, kan denne maske af hviderne fra et æg være meget nyttig for ens skønhed. Den kan hjælpe med at fjerne hudorme.
Maske af æg til at rense og opstramme huden

Sidste ændring: 06 oktober, 2018

På trods af det dårlige ry, som de har haft i årtier, så er æg én af de mest spiste fødevarer i verden. Deres skønne smag og høje indhold af vigtige næringsstoffer gør dem til et dagligt syn i fødevareindustrien. Du kan oven i købet lave en maske af æg som renser og opstrammer huden i ansigtet!

Men kun meget få personer har indset, at de også har flere kosmetiske anvendelsesmuligheder. Disse kan være nyttige som en del af en skønhedsrutine. De indeholder væsentlige mængder af proteiner, vitaminer og mineraler. Dette gør dem glimrende til at pleje ens hud, uden at man behøver bruge særlig mange penge.

Faktisk er nogle virksomheder begyndt at bruge ægs primære aktive ingrediens til at skabe æstetiske produkter til at behandle forskellige hudproblemer. Men ved at bruge dem i deres oprindelige form vil man opnå fantastiske fordele til et forynget og ungt ansigt. Den maske, som vi vil dele med dig nedenfor, er ret speciel. Det skyldes, af den kan anvendes på flere forskellige måder.

Man kan bruge den til at rense sit ansigt med, men den er også god til at fjerne døde hudceller og opstramme huden.

Hvilke fordele har denne maske af æg?

Denne maske af æg er helt fantastisk til at rense og opstramme huden i ansigtet

Ved at påføre denne maske af æg på huden stimulerer man bedringen af forringede væv. Dette vil forebygge tidlige tegn på aldring.

Et af dets hovedsaglige indhold er lutein. Det har evnen til at bevare ansigtets naturlige fugt og samtidig give elasticitet.

Næringsstofferne, der er i æggehvider, er perfekte til at give huden en sund glød og bekæmpe en slap tilstand af huden.

Det giver væsentlige mængder af A-, B- og D-vitaminer. Dette tager del i den cellulære aktivitet, der stopper skaden forårsaget af frie radikaler.

Det er også suverænt til at lukke udspilede porer, få bugt med pletter og give huden et løft.

Vedvarende anvendelse af denne behandling er anbefalet til personer, der ønsker at bekæmpe hudorme, mindske ar og give ansigtet et forbedret udseende.

De bedste virkninger kan ikke ses øjeblikkeligt. Men fra første anvendelse vil ens hud allerede føles renere og blødere.

Sådan laves denne maske af æg

aeg

En fordel, som vi absolut ikke må glemme at nævne, er, at denne maske ikke er særlig dyr. Desuden er den et fremragende alternativ til dyre produkter, der er tilgængelige på markedet.

Du vil højst sandsynligt allerede have alle disse ingredienser. Og de vil allerede være der til det antal efterfølgende behandlinger, der er nødvendigt.

Ingredienser

 • 1 æg
 • Servietter (det antal du nu har brug for)
 • 2 skåle
 • 1 gaffel
 • 1 pensel

Fremgangsmåde

 • Lav en lille revne i ægget og del hviderne fra blommen. Stil det til side i seperate skåle.
 • Pisk æggehviderne med en gaffel.
 • Dyp penslen i de piskede æggehvider og påfør det på et rent, tørt ansigt.
 • Før æggene tørrer, så klip servietterne i flere strimler og klister dem på dit ansigt, indtil det er fuldstændigt dækket.
 • Påfør endnu et lag af æggehviderne og lad det tørre.
 • Efter der er gået 20 eller 30 minutter, vil man bemærke, at servietterne er størknet.
ansigtsmaske2
 • Begynd nu at tage fat i enderne af masken ved hagen og træk hurtigt opad.
 • Denne hivende bevægelse vil være en smule ubehagelig. Men det er den bedste metode til at fjerne hudorme og bumser.
 • Så snart du er færdig med denne del af behandlingen, så bland æggeblommen med en spiseskefuld kokosolie og pisk det let.
 • Vask de resterende æggehvider af ansigtet med en smule varmt vand. Påfør derefter æggeblommen med en pensel.
 • Lad det sidde i yderligere 10 minutter. Rens det derefter med en smule varmt vand og en neutral sæbe.
 • Man kan gentage denne behandling op til to gange om ugen. Det vil bevare ens ansigt blødt og skinnende. Udfør den dog ikke for ofte, da det kan være aggressivt overfor hudens naturlige olier.

Advarsler

 • Undgå at bruge denne maske, hvis du er allergisk overfor æg. Eller hvis du er allergisk overfor andre af ingredienserne. Hvis du ikke er sikker, så udfør først en lille prøve, før du bruger hele produktet.
 • Husk, at lugten af æg er en smule utiltalende, når det begynder at tørre. Det er derfor, man bør undgå denne behandling, hvis lugten er uudholdelig for dig.

Som du kan se, er dette en simpel ingrediens til at lave skønne ansigtsmasker. Det eneste, man behøver at overveje, er, om man har en smule mere tid til at lave det. Det skyldes, at denne behandling ofte tager en smule tid at lave.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.