Sådan rengør du dine indendørs planter

Gør du dine planter rent? Det virker måske lidt mærkeligt, men det er faktisk en god ide, da bladene samler støv ligesom alt andet i huset. Støvet kan endda forhindre din plante i at vokse optimalt.
Sådan rengør du dine indendørs planter

Sidste ændring: 23 november, 2020

Når du gør rent derhjemme, så giver du sandsynligvis selv de mindste kroge og hjørner en tur. Men hvad med dine planter? Vidste du, at du kan få dem til at skinne ved blot at følge et par enkle trin? I denne artikel vil vi gennemgå hvordan du kan rengøre dine indendørs planter.

Vi fortæller dig alt om, hvordan du skal rense bladene på dine indendørs planter så de kommer til at se smukke og friske ud.

Er det vigtigt at rengøre dine indendørs planter?

Ja, det er vigtigt. At holde alle blade rene og sunde hjælper planterne med at trække vejret. Støvet eller de forurenende stoffer i luften kan akkumulere sig på blade og reducere mængden af lys, planterne modtager.

Som du måske ved, betyder mindre sollys mindre klorofyl, hvilket igen resulterer i en syg plante. Hvis situationen kommer når dette punkt, vil planten ikke kun begynde at gule og stoppe med at vokse, det kan endda dø.

Rengoer dine planter

Derfor er det vigtigt at rengøre indendørs planter, da de ikke bliver skyllet naturligt af regnen. Du skal rense dem mindst to gange hver måned.

Sådan gør du dine planter rent

1. Brug primært vand

Selvfølgelig behøver du ikke være ekspert for at overveje vand som en god ressource til rengøring af blade.

Du kan prøve at sætte planten i dit brusebad og vaske den forsigtigt med lunkent vand. Skyl planten blidt og undgå en for hård stråle, da det kan beskadige bladene. Du kan også bruge en haveslange eller en sprøjteflaske.

Hvis planten er meget snavset, kan du blande en liter vand med lidt shampoo. Vask bladene nænsomt og vask det af med rent vand. Folk, der anbefaler sæbevand, foreslår at dække underlaget eller lægge planten forsigtigt på siden, så blandingen kun forbliver på bladene.

2. Naturlig glansskaber

Brug af en naturlig glansskaber er effektivt, bortset fra planter, der har krøllede blade eller små hår; undgå brug af dette på sådanne planter. Brug en svamp og sæbevand til forsigtigt at tørre bladene for en sundere glans; Du kan også prøve at bruge olivenolie. Begge muligheder giver dine planter en god glans.

3. Rengør plantens blade med mælk eller øl

Så utroligt som det kan synes, er mælk det perfekte produkt til at få en sunde plante. Det er simpelt: Dyp en klud i mælk og tør de blade, du vil rengøre. Du bemærker straks resultaterne. Du kan også bruge en lille smule øl i stedet for mælk.

Glas og kande med maelk

4. Bananskræller til rene planter

Tør bladene på dine husplanter med den indre del af en bananskræl vil efterlade dem rene og skinnende. Ligesom med mælken ses der en øjeblikkelig forbedring af plantens udseende. Den vil blive grønnere og mere strålende.

5. Rengør planter med en tandbørste

Ovenfor under den anden metode på vores liste, snakkede vi om at være forsigtige med fløjlsagtige planter eller dem med små hår. For at rense disse planter kan du bruge en gammel tandbørste.

Det er meget enkelt: Tag bladet i håndfladen og forsigtigt børst det med tandbørsten. Start ved bunden af ​​bladet og arbejd dig opad med forsigtighed mod spidsen. Husk at skylle tandbørsten af ​​og til og sørg for at den er helt tør, før du rengør bladene.

Flere andre genstande, som du kan bruge til at rengøre planter, er bløde pensler eller rørrensere. Som tilføjelse, kan du endda bruge en plantes eget blad til at rense støvet fra de andre.

Andre anbefalinger

Ud over at rense en plantes blade, skal du også passe dem på andre måder. Et eksempel, som meget vel kan være det vigtigste, er at fjerne plantens usunde områder.

Hvis en plante har blade, der er tørre, gule eller svage, skal du fjerne dem. Fjernelse af dem vil gøre det muligt for planten at dedikere alle sine ressourcer til at bevare og dyrke sine sundere dele.

Vær opmærksom på plantens egenskaber for at kunne passe på den ordentligt. For eksempel bør du ikke gøre bladene på bestemte planter våde. Nogle eksempler på disse er kaktus og sukkulenter. Du skal rense disse planter uden vand.

Rengøring af planternes blade kræver kun et par minutter af din tid. Det vil dog have vidunderlige virkninger for deres helbred. Hvis du bruger planter til boligindretning, vil lyse og sunde planter helt ændre atmosfæren i dit rum.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.