Rosmarin ekstrakt bekæmper cellulite

For at opnå den ønskede effekt er det vigtigt, at du bruger rosmarin ekstrakt regelmæssigt, følger en sund træningsrutine og opretholder en sund livsstil.
Rosmarin ekstrakt bekæmper cellulite

Sidste ændring: 26 august, 2022

Cellulite, eller appelsinhud, er en af de kosmetiske problemer. der for det meste påvirker kvinder, selv om det også kan påvirke mænd i mindre grad. I denne artikel vil vi fortælle dig hvordan rosmarin ekstrakt bekæmper cellulite.

Denne hudsygdom opstår, når det bløde væv bliver betændt, hvilket skyldes et problem med dit kredsløbs- eller lymfesystem, hvilket resulterer i dannelsen af små fordybninger eller knuder. Disse opstår normalt på steder, hvor du har fedt ophobet under de dybeste lag af din hud, eller som følge af væskeophobning.

Indtil videre ved vi ikke hvad den præcise årsag til cellulite er, men hverdagsvaner og hormonelle forandringer kan have en indvirkning. Uanset oprindelsen forsøger de fleste mennesker at finde en måde at forbedre udseendet af deres hud.

Der er mange produkter og terapier i dag, der har til formål at reducere denne tilstand og give glattere, smukkere hud. Der er også naturlige alternativer, der giver gode resultater uden at koste dig store summer af penge.

I dag vil vi undersøge de utrolige egenskaber af rosmarin ekstrakt. En ekstrakt som i nogen tid har været populært takket være dets evne til at forbedre udseendet af cellulite.

Rosmarin ekstrakt bekæmper cellulite

Cellulite foer og efter

Rosmarin ekstrakt er brugt meget for sine mange topiske fordele, og den velkendte lægeplante absorberes let, når den anvendes som et ekstrakt.

En af dens styrker er dens stærke indvirkning mod betændelse. Hvilket gør det til et fremragende valg til behandling af muskelproblemer, forbedre blodcirkulationen, bekæmpe væskeophobning, forbedre fordelene ved en massage og mere.

Det fungerer også som en naturlig hudtoner, ideel til at opretholde elasticitet og forhindre slap hud.

Takket være disse vigtige fordele, bekæmper rosmarin ekstrakt cellulite og hjælper med at forhindre dens gentagelse.

Alligevel vil de fordele kun være synlige, hvis du bruger det på regelmæssig basis, og supplerer din behandling med gode livsstilsvalg, herunder en sund kost og regelmæssig motion.

Hvordan forbereder du rosmarin ekstrakt derhjemme?

Rosmarin ekstrakt

Dette naturlige produkt sælges i apoteker og helsekostforretninger, men det er også meget simpelt at lave derhjemme. Bare vær sikker på, at de ingredienser du bruger i denne opskrift er 100% naturlige.

Ingredienser

 • En bundt friske rosmarinkviste, inklusiv blade og blomster
 • 150 ml sprit
 • 1 lille glasflaske

Forberedelse

 • Placer rosmarinen i glasflasken eller krukken, enten hakket eller hel.
 • Hæld spritten over rosmarinen – dette er ethanolen, der normalt sælges til rensning til desinfektion af sår.
 • Hold beholderen tæt og opbevar i et køligt, mørkt sted i mindst 15 dage.
 • Efter tiden er gået, filtrer ekstraktet og det er klart til brug.

Hvordan du bruger det

Rrosmarinolie
 • Først og fremmest bør du altid eksfoliere din hud før nogen cellulitebehandling
 • Når du har eksfolieret lårene, eller et andet område du ønsker at behandle, så anvend rosmarin ekstraktet ved hjælp af vatrondeller.
 • Masser områderne fra top til bund. Start for eksempel i nærheden af dine knæ og bevæg dig mod dine hofter, indtil du har helt dækket området.
 • Vær særlig opmærksom på bagsiden af dine ben, lige under din bagdel, hvilket er et område, der typisk ophober mere cellulite end normalt.
 • Lad det sidde i 10 minutter, skyl med koldt vand og anvend til sidst en opstrammende creme.

Måden du anvender ekstraktet på er vigtigt, fordi det stimulerer blodcirkulation og fjernelse af tilbageholdte væsker i området.

Du skal bruge dette ekstrakt hver dag kombineret med en massage, med særlig vægt på områder hvor du har mere cellulite end andre.

Når du kombinerer denne enkle behandling med en god kost og motion, der er målrettet balder og lår. Så vil du helt sikkert begynde at se resultater på ingen tid, da rosmarin ekstraktet begynder at bekæmpe celluliten.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
 • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
 • Manuel Moreno, G. (2012). Definición y clasificación de la obesidad. Revista Médica Clínica Las Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(12)70288-2
 • Godínez Gutiérrez, S. A., Marmolejo Orozco, G. E., Márquez Rodríguez, E., Siordia Vázquez, J. de J., & Baeza Camacho, R. (2002). La grasa visceral y su importancia en obesidad. Revista de Endocrinología y Nutrición.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.