7 skønhedstricks, hvor man kan anvende vaseline

Takket være dets fedtede konsistens har vaseline flere forskellige anvendelsesmuligheder indenfor skønhedsrutiner. Det kan bruges til at erstatte fugtgivende creme, creme mod rynker og endda makeupfjerner.
7 skønhedstricks, hvor man kan anvende vaseline

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du hørt om alle de fantastiske skønhedstricks med vaseline? I denne artikel vil du kunne læse om 7 skønhedstricks, hvor man kan anvende vaseline.

Vaseline, også kendt rundt om i verden som petroleum gelé, er et produkt med flere anvendelsesmuligheder, som man kan drage nytte af både derhjemme og indenfor kosmetik.

Det er en farveløs og duftfri smørrelse, hvis fedtede konsistens giver fugt til huden uden at udsætte det for farlige kemikalier.

Derudover, tro det eller ej, lader dets store indhold af antioksidanter og essentielle mineraler det have mange æstetiske fordele, som fungerer ved at bidrage til enhver skønhedsrutine.

Dets blødgørende egenskaber hjælper med at mindske hård hud og urenhedersom har tendens til at ophobe sig med tiden, foruden at efterlade huden blødere og beskyttet.

Det er også meget billigere end andre behandlinger, der sælges på markedet, og det kan anvendes mere end én gang.

Eftersom mange personer ikke ved, hvordan man skal bruge det, vil vi gerne dele 7 fascinerende skønhedstricks hvor du kan anvende vaseline, som du kan bruge.

Prøv dem, du kan anvende vaseline som:

1. Anti-rynke creme

Kvinde der bruger vaseline under oejnene

Vaseline har en stort indhold af A- og E-vitamin (to næringsstoffer med antioksidante egenskaber). Derfor er vaseline en billig løsning til at undgå tidlige rynker.

Hvordan anvender man det?

 • Kom en lille mængde vaseline på de mest sarte områder af din hud, indtil det er godt optaget.
 • Gentag dets anvendelse 3-4 gange om ugen.

Anbefalet læsning efter “7 skønhedstricks, hvor man kan anvende vaseline”:

6 medicinske anvendelser af vaseline du bør kende

2. Behandling af øjenvipper

Næringsstofferne, der er at finde i dette produkt med olie, er ideelle til at styrke rødderne i dine øjenvipper. På den måde kan du undgå at tabe dem og fremme væksten af dem.

I stedet for at bruge store mængder penge på dyre behandlinger, er det værd at inkorporere dette produkt i din daglige skønhedsrutine for at opleve fordelene.

Hvordan anvendes det?

 • Kom en lille smule vaseline på en vatrondel. Påfør det med det samme ved at begynde fra rødderne på dine øjenvipper og arbejde dig ud mod spidserne.
 • Gentag anvendelsen hver aften for at få de bedste resultater.

3. Blødgørende middel til neglebånd

Et par fine haender

Det kemiske indhold i vaseline gør det til et glimrende middel til at give næring og pleje dine neglebånd, som beskytter dine negle.

At anvende det som en fugtgivende creme giver næringsstoffer, som vil hjælpe med at styrke dine negle efter nogle få dages anvendelse.

Hvordan anvendes det?

 • Tag en lille mængde vaseline og påfør det på neglebåndene, til det er optaget.
 • Anvend det 2-3 gange om ugen.

4. Skønhedstricks med vaseline: makeup fjerner

På grund af dets fedtede konsistens og nærende indhold kan vaseline erstatte makeup fjerner, som bliver solgt på markedet.

Dets egenskaber fjerner alle spor af makeup og efterlader på samme tid din hud blød, ren og udhvilet.

Hvordan anvendes det?

 • Anvend en lille mængde vaseline på de områder, hvor du lægger makeup, og når det er optaget, fjernes det med en blød klud.
 • Anvend det hver dag, før du går i seng.

5. Behandling af ar

Kvinde med ar paa maven

Konstant anvendelse af dette produkt på din hud er en effektiv og øknomisk løsning på ar, som påvirker ens krop på en æstetisk måde.

Dets store indhold af E-vitamin og fedtsyrer hjælper med at reparere beskadiget hud og forbedre genopbyggelsen af vævene.

Hvordan anvendes det?

 • Påfør en lille smule vaseline på det område, som du ønsker at behandle, og massér, indtil det er optaget.
 • Gentag op til 2 gange om dagen, minimum 4 gange om ugen.

6. Behandling af skadet hår

Vaseline indeholder nyttige næringsstoffer til dit hårs sundhed. Dermed er det et interessant alternativ til balsam og creme, der anvendes til at reparere beskadiget hår.

Det er også anbefalet til at rede hår ud nemt og reparere spaltede spidser.

Hvordan anvendes det?

 • Tag den mængde, du tror, er passende, og kom det i håret fra midten og ned til spidsen af håret.
 • Lad det sidde i dit hår i 20-30 minutter.
 • Skyl derefter og vask med din almindelige shampoo.

7. Fugtgivende fodcreme

Foedder

Den blødgørende og fugtgivende kraft i vaseline er også en god løsning til at lindre tør og hård hud på fødderne.

Daglig anvendelse af dette produkt vil blødgøre ru områder og også fjerne døde hudceller sammen med andre uperfektheder.

Hvordan anvendes det?

 • Anvend en god mængde petroleum gelé på dine fødder og massér, indtil det er fuldstændig optaget.
 • Dæk dem med sokker og lad det sidde hele natten.
 • Gentag dette mindst 3 gange om ugen.

Som du kan se, er der mange måder at anvende dette produkt på i ens skønhedsrutine, hvor man er i stand til at gøre ens hår og hud endnu smukkere.

Prøv at anvende vaseline og nyd alle fordelene selv!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Neill U. S. (2012). Skin care in the aging female: myths and truths. The Journal of clinical investigation122(2), 473-7.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3266803/
 • In vivo quantitative analysis of the effect of hydration (immersion and Vaseline treatment) in skin layers using high-resolution MRI and magnetisation transfer contrast (2004). Mirrashed F1, Sharp JC.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14731244
 • Sethi, A., Kaur, T., Malhotra, S. K., & Gambhir, M. L. (2016). Moisturizers: The Slippery Road. Indian journal of dermatology61(3), 279-87.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4885180/
 • Ganceviciene, R., Liakou, A. I., Theodoridis, A., Makrantonaki, E., & Zouboulis, C. C. (2012). Skin anti-aging strategies. Dermato-endocrinology, 4(3), 308-19.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/#
 • Holloway, D., Campo, P., Nahan, K., Donnell, A., Landero, J. A., Caruso, J. A., & Vonderheide, A. P. (2016). Investigation of the Elemental Profile of Petroleum Jelly-Based Personal Care Products by ICP-MS. Analytical Letters49(15), 2490–2500.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.