7 tricks til at slippe af med irriterende garderobe lugte

Udover at bidrage til at fjerne luftfugtigheden, der kan opbygges i garderobeskabet, så slipper havsalt også af med ubehagelige lugte takket være dets antibakterielle og antisvamp egenskaber.
7 tricks til at slippe af med irriterende garderobe lugte

Sidste ændring: 26 august, 2022

Desværre er skabe og garderobeskabe områder af hjemmet, der har tendens til at akkumulere ubehagelige lugt på grund af en opbygning af fugtighed. Garderobe lugte er irriterende, men du kan komme af med dem.

Regelmæssig rengøring og ventilation kan tjene til at reducere problemet. Men vi er næsten altid nødt til at ty til andre tricks for at undgå den uvelkomne, men alt for almindelige lugt af skimmel og støv. Garderobe lugte kan være genstridige, men læs med her og opdag 7 tricks der vil hjælpe dig af med de ulækre garderobe lugte.

Mens der er en lang række kommercielle produkter, hvis stærke aromaer kan neutralisere lugten, er der også nogle nemme, 100% naturlige tricks, vi kan drage fordel af. Dette er især nyttigt, hvis vi forsøger at spare lidt penge.

Her vil vi dele de 7 bedste tricks med dig. Tøv ikke med at prøve dem næste gang du konfronteres med en ubehagelig lugt, når du åbner din garderobe.

Gør dig klar!

1. Ris til at komme af med garderobe lugte

Tylposer med ris

At putte risposer i skabe er et gammelt trick, der har været brugt i årtier for at hjælpe med at absorbere fugt, der letter væksten af ​​mug.

Dette forhindrer muggen i at vokse på siderne i dit skab. Således stopper det de ubehagelige lugtstoffer, det producerer fra at komme ind i dit tøj.

Sådan bruges det

 • Læg noget ris i små stofposer, og hæng eller læg dem i hjørnerne af dine skabe.
 • Alternativt kan du blot hælde ris i en åben, lågløs beholder og placere den i et hjørne på gulvet i kabinettet.

2. Hvid eddike

Den antisvamp og antibakterielle egenskab i hvid eddike betyder, at det er et godt middel til at neutralisere lugten, der har tendens til at opbygge sig i skuffer og skabe.

Hvid eddike eliminerer ikke kun svamp, det fjerner også overskydende snavs, og efterlader træet frisk og helt frit for stærke aromaer.’

Sådan bruges det

 • Fjern alt dit tøj fra skabet. Fugt derefter en klud med hvid eddike og gnid den over hele interiøret.
 • Når du er færdig, skal du lade skabsdørene stå åbne for at lade det lufte i et par timer, indtil interiøret er helt tørt.

3. Natron

Natron er godt mod lugte

De absorberende og antibakterielle egenskaber i natron hjælper med at fjerne uønskede garderobe lugte.

Ved at bruge det regelmæssigt på interiøret af ​​dine skabe forhindrer det faktisk mug pletter i at dannes i første omgang. På den måde eliminerer det risikoen for, at dit friskvasket tøj ender med at lugte af mug.

Sådan bruges det

 • Fyld en lille stofpose med natron og læg den i et af hjørnerne af skabet.
 • Alternativt hældes natron i en skål og placer den på gulvet i klædeskabet, du vil rengøre.
 • Du kan også bare dryppe pulveret over interiøret af ​​møblerne og lade det virke i 48 timer.

4. Citronsaft

Et naturligt desinfektionsmiddel lavet af citronsaft tjener til at fjerne lugt fra dine skabe. Derudover slipper det af med mug pletterne og støvet, der kan klamre sig til dets vægge.

Citronsaft har også en behagelig citrus lugt. I løbet af få minutter neutraliserer det den ubehagelige fugtige lugt.

Sådan bruges det

 • Fortynd saften af ​​en citron i varmt vand og gnid blandingen på væggene i dit skab ved hjælp af en mikrofiber klud.
 • Derefter skal du bare lade garderobedørene stå åbne i et par timer og lukke dem, når interiøret er tørt.

5. Kaffe grums

Kaffegrums og kaffebønner.

Hvis du vil absorbere den fugtighed, der er opbygget inde i dine skabe – for ikke at nævne lade dem lugte lækre – så er kaffe grums en god mulighed.

Dette produkt, som du sandsynligvis allerede har liggende i dit spisekammer, forhindrer mug i at sprede sig på væggene af træmøbler.

Sådan bruges det

 • Drys kaffe grums på gulvet i dit skab og lad det arbejde i 48 timer.
 • For en mere varig effekt, hæld kaffe grums i små stofposer og sæt en i hver skuffe af skabet.

6. Lavendel

Den lækre duft af lavendelblomster kan holde skabe og tøj fri for lugten fra støv eller fugt.

Denne naturlige plante neutraliserer stærke aromaer og forhindrer dem i at opbygge sig i lukkede rum.

Desuden er det en ideel måde til at forhindre, at møl-lugt kommer ind i dit tøj, da dets duft afviser insekterne.

Sådan bruges det

 • Få dine hænder på nogle små kludposer, og simpelthen fyld dem med hakket lavendelblomster.
 • Sæt derefter poserne inde i dine skabe eller skabe. Lad dem være indenfor, indtil lugtens lugt helt forsvinder.

7. Havsalt

Skål med havsalt og blomster

En anden naturlig ingrediens der kan absorbere fugt er salt. Dette produkt, som også har antisvamp og antibakterielle egenskaber, hjælper med til at forhindre opbygning af uønskede garderobe lugte.

Sådan bruges det

 • Læg en smule havsalt i små beholdere eller lågene på krukker, og placer en i hjørnet af hver skuffe eller skabsrum.
 • Skift saltet en gang om ugen, når den har absorberet fugten fra luften.

Er der en ubehagelig lugt der kommer inde fra dine skabe eller skabe, der generer dig? Gå videre og prøv nogle af de tricks, vi har kigget på her, og far farvel til dem en gang for alle.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Galperin, M. Y., Moroz, O. V., Wilson, K. S., & Murzin, A. G. (2006). House cleaning, a part of good housekeeping. Molecular Microbiology. https://doi.org/10.1111/j.1365-2958.2005.04950.x
 • Vojta, P. J., Randels, S. P., Stout, J., Muilenberg, M., Burge, H. A., Lynn, H., … Zeldin, D. C. (2001). Effects of physical interventions on house dust mite allergen levels in carpet, bed and upholstery dust in low-income, urban homes. Environmental Health Perspectives. https://doi.org/10.1289/ehp.01109815

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.