7 tips til at fjerne makeup korrekt på få sekunder

Undgå fristelsen af at være doven og fjern i stedet din makeup sidst på dagen. Dette er vigtigt for at forebygge hudproblemer, eftersom det lader huden ånde bedre og forny sig selv, mens du sover.
7 tips til at fjerne makeup korrekt på få sekunder

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Et af de mest grundlæggende ritualer i enhver skønhedsrutine er at fjerne makeup hver aften, før man går i seng.

De fleste kvinder bruger kosmetik og makeup hver dag for at fremhæve deres attraktive træk i ansigtet. Men når det er tid til at fjerne det, så er vi ofte dovne.

Lange dage på arbejdet og at komme udmattet hjem fra en fest eller en date er nogle af de mest gængse undskyldninger for at udsætte denne vigtige handling.

Selvom det kan virke uskadeligt at glemme denne handling, så kan det få flere konsekvenser for ens huds helbred, som bliver tydeligere med tiden.

Tilstoppede porer, bumser og mangel på glans er nogle af de øjeblikkelige virkninger af ikke at fjerne sin makeup.

På længere sigt kan det også fremskynde forringelsen af huden og tidlige tegn på aldring.

Heldigvis kan man få denne opgave af vejen med blot nogle få nemme trin. De er alle uden behovet for at investere i dyre rensemidler og makeup-fjernere.

Nedenstående vil vi vise dig 7 glimrende tips, som du kan følge for nemt at fjerne din makeup, før du går i seng.

Læs med!

1. Skyl med koldt vand og en mild sæbe

ansigtsvask er en nem måde til at fjerne makeup

Et hurtigt skyl med koldt vand og en mild sæbe er nøglen til at fjerne de urenheder, som har ophobet sig på huden i løbet af dagen.

Man bør undgå at anvende varmt vand, fordi dette har tendens til at ændre hudens produktion af naturlige olier. Det kan føre til tørhed.

2. Brug servietter til at fjerne makeup

Servietter til at fjerne makeup med er glimrende alternativer til de personer, som har sart eller fedtet hud.

Disse produkter fjerner makeup og overskydende olie, som ophober sig i porerne.

Til blandede og tørre hudtyper kan man prøve at lave en hjemmelavet serviet eller vat til at rense huden med.

Materiale

  • Vatrondeller
  • 1 spiseskefuld flydende sæbe
  • 250 ml rent vand
  • 1 glasbeholder

Fremgangsmåde

  • Bland sæben med vandet og hæld det i en beholder.
  • Fyld glasset med vatrondellerne. Vær sikker på, at de er fuldstændig fugtige.
  • Tag en vatrondel og anvend den til at fjerne din makeup med.

3. Vaseline rundt omkring øjnene

vaseline

Mascara og eyeliner er tiltænkt til at skulle holde længe. Det betyder derfor også, at de ikke er særlig nemme at fjerne.

For at fjerne dem på få sekunder skal man blot komme en smule petroleumsgelé på sin pegefinger og gnubbe det rundt om begge øjne. Man bør være påpasselig med ikke at få det i sine øjne. Derefter tørres øjnene rene med en ren klud.

Dette produkt vil ikke blot fjerne ens makeup. Det vil også give øjenvipperne naturlig fugt. Det styrker deres vækst.

4. Mandelolie

Mandelolie er en naturlig kilde til E-vitaminer og vigtige fedtsyrer. De er meget nyttige for ens hud.

Mange kvinder er begyndt at anvende det som en makeupfjerner. Dets fedtede konsistens gør det nemt at fjerne urenheder uden at skade huden eller forårsage irritation.

Dets fordel i forhold til andre former for olie er, at det ikke tilstopper porerne eller forandrer funktionen af talgkirtlerne.

Man påfører blot nogle få dråber til de områder, hvor man ønsker at fjerne makeup og derefter tørres med en ren og blød klud.

5. Fjern læbestift

laebestift

Man tænker måske ikke på at fjerne sin læbestift eller for den sags skyld sin læbepomade. Men at fjerne kosmetiske produkter fra sine læber er lige så vigtigt som at fjerne det fra resten af sit ansigt.

Selvom mange produkter forsvinder fra læberne i løbet af dagen, så efterlader det stadig nogle rester. Selvom de måske ikke er synlige.

Man kan komme en lille smule olie eller koldt creme på en vatrondel. Med den gnubber man forsigtigt fra hjørnerne til midten af læberne.

6. Anvend kokosolie

Kokosolie er et produkt med flere anvendelsesmuligheder. Det kan blive anvendt til pleje af huden i ansigtet. Det fjerner ikke blot kosmetiske produkter, men det giver også fugt til huden og beskytter det mod rynker.

Man kan anvende det på området omkring øjnene og til de tørre områder i ansigtet. Man masserer det blidt på huden, indtil det er fuldstændigt absorberet.

Før det bliver absorberet helt, fjernes urenheder med en ren bomuldsklud.

7. Anvend en fugtgivende creme

fugtgivende_creme

Efter at have fjernet de kosmetiske produkter fra sit ansigt er det en god idé at anvende en fugtgivende creme. Den lukker ens porer og forfrisker huden.

Dette produkt forbereder ansigtet på at sove og mindsker ens risiko for akne og hudorme.

Kunne du lide disse tips? Som du kan se, behøver det ikke at være en kedelig og tidskrævende opgave at fjerne makeup.

Man bør sætte nogle få minutter til side hver aften til at udføre denne vigtige del af sin skønhedsrutine. På den måde vil man helt sikkert bemærke forbedringen af ens hud.

Det kan interessere dig ...
7 metoder til at se godt ud uden makeup
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 metoder til at se godt ud uden makeup

Skønhed kommer ikke kun fra kosmetik. Man kan se lige så godt ud uden makeup. Man bliver blot nødt til at passe på sin hud indefra og ud.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.