Vælg denne makeup hvis du er nybegynder

Hvis du aldrig har lagt makeup, og gerne vil begynde at bruge det, så vælg denne, og du vil se godt ud ved at følge de her enkle trin.
Vælg denne makeup hvis du er nybegynder

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vælg denne makeup hvis du er nybegynder. Hvis du aldrig har brugt makeup og gerne vil begynde på det, så følg disse råd. Det du skal gøre, er at lægge den naturligt, så den diskret viser dine træk.

Meningen er, at få dig selv til at se mere flirtende ud, men uden at se kunstig ud. For at opnå dette, skal du vælge en makeup som du kan bruge både dag og nat og som får dig til at se fin ud, fremhæver dine træk, og fremviser dit ansigts skønhed.

For at vise din sande, naturlige skønhed, skal makeuppen være simpel, og ikke overdrevet. Prøv at forbedre dine ansigtstræk på en harmonisk måde.

Husk på at man ikke lærer den perfekte makeuprutine fra den ene dag til den anden. Lidt efter lidt lærer du teknikkerne, og du finder de produkter der passer bedst til dig.

Tricket fra første færd er påføre de forskellige produkter i små mængder, og blande godt. På den måde risikerer du ikke at overdrive det, hvis du skal påføre lidt mere. Øvelse vil give dig de alle de færdigheder og den selvtillid som er nødvendig.

Hvordan lærer du den bedste makeup-rutine hvis du er nybegynder?

Følgende trin kan bruges som guide til at bruge makeup de første par gange. Bagefter kan du lidt efter lidt ændre teknikkerne, efter din egen smag. Uanset hvad, så vil det altid være en stor hjælp at benytte dem, da de ikke ændrer sig meget.

Lad os se på hvordan man gør:

1. Rens og fugt din hud

Kvinde med paen hud

Dette er et af de vigtigste trin, da det vil hjælpe dig til at påføre makeuppen bedre, uden at forsømme din hudpleje. Ved at lægge et let lag af fugtighedscreme på dit rene ansigt (før du lægger makeup på) , vil du se friskere ud.

Makeup Produkter (såsom base og hård pudder) har det med at udtørre huden, så det er meget vigtigt at fugte. På denne må undgår du den skade som makeup kan give, hvis den bliver påført direkte på huden. Ydermere kan fugt give dig bedre styr på olien i huden.

 • Vask dit ansigt med vand og sæbe
 • Tør det godt ved at duppe (altså ikke skrubbe)
 • Så skal du påføre en lille smule fugtighedscreme på ansigtet og halsen
 • Lad cremen blive opsuget og fortsæt så med at lægge din base

Læs også denne artikel efter “Vælg denne makeup hvis du er nybegynder”:

10 fantastiske fødevarer som fugter din hud indefra

2. Makeup foundation for begynderen

Når din hud er klar til det, påfør din foundationPrøv at ramme din naturlige hudfarve så makeuppen ser perfekt ud. For at gøre dette skal du blande en lys base med en mørk.

 • Put lidt lys base på din håndryg
 • Tilsæt kun en dråbe mørk base
 • Bland dem til du har din egen hudfarve
 • Påfør i små mænger med din finger i form af små dryp over hele ansigtet
 • Fordel det så over hele dit ansigt og hals

3. Concealer til mørke rander

Kvinde der ordner sin hud

Dette er yderst vigtigt hvis du har mørke rander som du gerne vil dække, eller andre ujævnheder du vil skjule.

Ideelt set bør du vælge en concealer som er en anelse lysere end farven på din base.

 • Du kan påføre den med din finger, og så fordele det over hele dit ansigt indtil det er jævnt.

4. Påfør pudder

Efter concealeren som du lagde på i det foregående trin, skal du påføre en hård eller løs pudder.

 • Du kan påføre den med en børste eller kvast, bruge en lille smule, og sprede produktet over hele dit ansigt. Du kan også gøre det med en svamp. Tricket er at fordele det med cirkulære bevægelser.

5. De perfekte makeup-øjne når du er nybegynder

Kvinde der smiler med paen hud
 • Øjenbryn. De indrammer dit ansigt. Brug skygge som er cirka 2 toner lysere end din hårfarve. Påfør over hele øjenbrynet, svagere og svagere.
 • Øjenlåg. Brug jordfarver hvis du er begynder. Påfør skyggen med en børste eller fingeren, jævnt henover dit øjenlåg.
 • Øjenlågs-bund. Der hvor øjenlåget slutter, skal du bruge en brun tone til at give dybde.
 • Eyeliner. Dette er uden tvivl det vanskeligste makeup-trin for begyndere. Tegn konturen på den øverste kant af dit øje med sort eyeliner. Det bedste er at begynde med at bruge blyant, da dette vil være nemmere for dig.
 • Øjenvipper. På dette trin skal du bruge mascara. Formålet er at give dem længe og fylde. Glem ikke de nederste vipper!

Læs denne artikel efter “Vælg denne makeup hvis du er nybegynder”:

Få længere øjenvipper med disse 5 tricks til hjemmebrug

6. Blush

Dette kaldes også rouge.  Den bruges til at fremhæve dine kindben, give dit ansigt struktur, og selvfølgelig forhindre dig i at se bleg ud.

 • Til at påføre det, har du brug for en bred børste. For at lægge det korrekt skal du lave en af disse to ansigtsudtryk, så ved du præcist hvor det skal påføres:
 1. Du kan lave fiskemund, og putte det på den indsunkne del der opstår i dine kinder.
 2. Et andet trick er at smile, og farve den del der buler ud.

7. Farve til dine læber

Kvinde med lipgloss - vaelg denne maekeup

Giv til sidst dine læber lidt farve, for at vise dem lidt mere frem. For at opnå dette skal du bruge matte farvetoner eller lyse farver, for at få et frisk og naturligt look.

Påfør det med en finger i små mængder, og fordel det til du har en ensartet farve. Hvis du vil, kan du påføre lipgloss, så de træder mere frem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.