10 fødevarer der kan forebygge og bekæmpe svamp

For at holde svamp under kontrol bliver man nødt til at gøre probiotika, såsom kefir, til en del af sin kost.
10 fødevarer der kan forebygge og bekæmpe svamp

Sidste ændring: 25 august, 2022

En gærinfektion eller svamp er en meget almindelig tilstand. Den opstår når en type svamp, der er i ens mund og tarme, vokser ud af kontrol. Det sker som et resultat af forandringer i ens miljø eller andre stimulerende faktorer.

At tage medicin, dårlig kost og toksiner i miljøet er nogle få ting, som kan forandre den normale balance af svamp.

Når det når til et overdrevet stadie, kan det passere igennem tarmenes vægge og trænge direkte ind i blodet. Her vil det udløse giftige partikler, som gør tarmene mere gennemtrængelige. Det er blot et af problemerne, det kan forårsage.

Selvom det i de fleste tilfælde ikke udgør et større problem, så er det alligevel bedre at behandle det tidligt for at undgå risikoen for en større infektion.

Den gode nyhed er, at man ikke behøver at ty til aggressiv medicin for at stoppe væksten af svamp og afholde det fra at sprede sig.

Ved at gøre nogle få fødevare med svampedræbende egenskaber til en del af sin kost kan man behandle problemet uden risikoen for uønskede bivirkninger.

Lad os finde ud af mere.

1. Kokosolie

kokosolie

Økologisk kokosolie indeholder et stof med svampedræbende egenskaber. Det er kendt som kaprylsyre.

At indtage dette i små mængder bekæmper svampen direkte ved at lave små huller i dets cellevægge.

2. Hvidløg

Det er kendt i hele verden som naturens mest kraftfulde antibiotikaHvidløg er et af de bedste alternativer til at stoppe væksten af svamp.

Dets svovlholdige forbindelser, især allicin, fungerer som et naturligt svampemiddel. Det forandrer miljøet, som svampen har brug for til at leve.

3. Æblecidereddike

aeblecidereddike mod svamp

Økologisk æblecidereddike har ikke været igennem nogen form for bearbejdning. Det indeholder syrer, som bekæmper svamp direkte ved at forandre det miljø, som de skal bruge for at udvikle sig.

Selvom der ikke er nok videnskabelige beviser til at bekræfte disse former for fordele, så lader det til, at æblecidereddike indeholder naturlige enzymer, som hjælper med at ødelægge svamp.

4. Citroner

Citroner og lime er citrusfrugter. De er højt anbefalet til at ændre det miljø, som svamp skal bruge for at trives.

Deres basiske egenskaber sænker en overdreven surhedsgrad i fordøjelsessystemet. Samtidig hæmmer de væksten af forskellige former for mikroorganismer.

Deres minimale indhold af sukker gør dem skadelige for både bakterier og svamp.

5. Bær

baer

Jordbær og andre former for bær er et godt valg til at bekæmpe en svampeinfektion. De er fyldt med C-vitaminer. Det hjælper med at styrke immunforsvaret.

En halv kop indeholder omkring 60 mg C-vitaminer. Derudover indeholder det A-vitaminer, B-kompleks og vigtige mineraler.

6. Ingefær

Roden fra ingefærplanten indeholder stoffer såsom gingeroler og shogaoler. Disse stoffer har anti-inflammatoriske og svampedræbende virkninger. De hjælper med at behandle et problem med svamp.

Selvom det ikke er det mest kraftfulde svampemiddel på listen, så er ingefær et fremragende valg til at hjælpe organerne med at rense kroppen.

Dets aktive stoffer forbedrer blodomløbet, styrker immunforsvaret og forbedrer dets reaktion på smitsomme mikroorganismer.

7. Olivenolie

olivenolie

Det er anset for at være den bedste type fedt for ens helbred. Olivenolie er en rig kilde til omega-3 fedtsyrer og polyfenoler. Det er to stoffer, som styrker kroppens naturlige forsvar og bekæmper svamp.

8. Kanel

Kanel er en anti-inflammatorisk og svampedræbende krydderi. Det fungerer ved at behandle svamp på en måde, der er meget lignende kaprylsyre i kokosolie.

Dets aktive stoffer skader cellevæggene på svampen. Det afholder det fra at sprede sig og får det til at dø.

Det er blevet anvendt med succes mod svamp, helicobacter pylori og flere andre former for parasitter.

9. Vildlaks

laks

Vildlaks er en af de mest værdsatte kilder til omega-3 fedtsyrer. Det gør det til et fremragende tilskud mod svampeinfektioner.

Dets anti-inflammatoriske virkning regulerer aktiviteten af celler i vævene og forandrer tilstanden, som svamp skal bruge for at overleve.

Ønsker du at vide mere? Læs: Vaginal irritation: Årsager og naturlig behandling

10. Nellike

Nellike indeholder et stof, der hedder eugenol. Det har stærke anti-inflammatoriske og svampedræbende egenskaber.

Dette krydderi og dets æteriske olie er nyttigt mod svampeinfektioner, både indvordes og udvordes.

Udover de fødevarer, som vi allerede har nævnt, kan man prøve at gøre flere probiotika til en del af sin kost, såsom yoghurt eller kefir .

Begge er virkelig gode for en, fordi de genskaber kroppens forsvar og hjælper med at genopbygge den naturlige mikroflora i kroppen.

Det kan interessere dig ...
Bekæmp oppustethed og tab dig med ingefær og citron
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bekæmp oppustethed og tab dig med ingefær og citron

I lang tid har kombinationen af ingefær og citron været naturlige midler til at bekæmpe oppustethed og tabe sig. Tab dig med ingefær og citron.  • Ferraz de Oliveira S., Pinheiro Lobo I., Serpa da Cruz R., Andrioli JL., et al., Antimicrobial activity of coconut oil in water emulsion on staphylococcus epidermidis and escherichia coli EPEC associated to candida kefyr. Heliyon, 2018.
  • Madhan Kumar S., Anand Kumar V., Natarajan P., Sreenivasan G., Antifundal efficacy and the mechanical properties of soft liners against candida albicans after the incorporation of garlic and neem: an in vitro study. J Int Soc Prev Community Dent, 2018. 8 (3): 212-217.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.