Vær opmærksom på disse 10 giftstoffer der skader børn

Vacciner er nødvendige. Vores børns sundhed afhænger af dem.
Vær opmærksom på disse 10 giftstoffer der skader børn

Sidste ændring: 26 august, 2022

Giftstoffer findes næsten overalt på vores planet, og mange af dem er særligt skadelige for børn, forurening, pesticider, rengøringsmidler, visse fødevarer, medicin og endda nogle vacciner udsætter børn for giftige kemiske stoffer, som i det lange løb kan påvirke sundhed på forskellige måder. I denne artikel vil vi dele 10 af de værste giftstoffer der skader børn.

Sådan beskytter du mod giftstoffer der skader børn

I dag er det næsten umuligt at forhindre giftstoffer i at komme ind i vores krop og forårsage forskellige sundhedsproblemer. Forurening, dårlig kost, og visse dårlige vaner kan forårsage en ophobning af giftstoffer, der kan påvirke forskellige organer i kroppen. Giftstoffer der skader børn findes i miljøet og af nogle fødevarer, vi tillader dem at spise. Men ved at være klar over kilderne til giftstoffer der skader børn, kan vi tage forskellige forholdsregler til at mindske de virkninger, som disse kan have på vores børn.

Vær opmærksom på giftstoffer der skader børn i planter.

Problemer i forbindelse med udsættelse for giftstoffer der skader børn stiger år efter år. Selvom lægevidenskaben stadig har fremgang og de fortsat finder løsninger på sundhedsproblemer, som de forårsager, er der flere og flere tilfælde af   børn   og folk, der bliver syge som en konsekvens af udsættelse for giftstoffer.

Selv om mange mennesker stadig ignorerer det, kan giftstoffer forårsage alt fra enkle allergier til forskellige slags kræft hos børn. Forskellige undersøgelser har vist, at børn kan opleve et eller flere indlæringsproblemer, udviklingsspørgsmål eller adfærdsmæssige problemer. De har også fundet tilfælde af autisme, nedsat immunforsvar og andre kroniske sygdomme.

Kender du de vigtigste giftstoffer der skader børn?

  • Kviksølvfyldninger

Kviksølvet i disse fyldninger kan langsomt trænge ind i et barns krop hver dag og forårsage neurologiske skader.

  • Visse farmaceutiske medikamenter

Selv om vi ikke har mange oplysninger om dette, får børn nogle gange ordineret medicin der er meget giftigt og farligt. Blandt disse medikamenter er dem for ADHD, som tilhører til en type medicin kaldet amfetamin. Disse er meget lig den berømte gadenarkotika kendt som metamfetamin. Der er flere og flere tilfælde af børn, som bliver ordineret antidepressiva, som er meget farlige.

Medicin
  • MSG mononatriumglutamat

Dette giftstof findes overalt, især i fødevarer og produkter til personlig pleje.

  • Nogle vacciner

Nogle vacciner er ikke så sikre, som vi er blevet forledt til at tro i årtier. Det er værd at undersøge lidt om de bestanddele, disse vacciner kan indeholde, og at finde ud af de bivirkninger, som de kan have på sundheden. Dog er de i langt de fleste tilfælde nødvendige for vores alle sammens sundhed.

  • Forarbejdede fødevarer og fastfood

Disse er børnenes favoritter. Vi køber altid denne slags “mad” for at gøre dem glade. Selv om deres smag og lugt er meget lækker, er sandheden at de har bevist, at de er fulde af kemiske produkter, der øger risikoen for kræft. Disse fødevarer forårsage fedme og andre sygdomme, der i det lange løb kan sænke deres livskvalitet.

FastFood2
  • Tøjvaskeprodukter

De er meget nyttige til at vaske tøj, men de har også store mængder af giftige ingredienser, der kan påvirke vores og vores børns sundhed.

  • Shampoo og andre produkter til personlig pleje

Du har måske aldrig spurgt om de mærkelige ingredienser, de sat på shampoo-etiketter og andre produkter til personlig pleje. Det er muligt, at hvis du bliver nysgerrig og undersøger det, vil du opdage, hvor giftige de kan være for din krop. Det er bedst at bruge dem så lidt som muligt og vælge naturlige muligheder.

  • Husholdnings og rengøringsmidler

Glasrens, ovnrens, rengøringsmidler eller sæber blandt andre rengøringsmidler, har kemiske bestanddele, som selvom de kan synes harmløse er rigtigt farlige. Indånding af eller indtagelse af disse produkter kan alvorligt påvirke dit helbred eller resultere i noget fatalt. Vær meget forsigtig, når du forlader dem rundt omkring, hvor dine børn leger.

  • Miljøforurening

Det er praktisk taget umuligt ikke at blive udsat for høje niveauer af miljøforurening i dagens verden. Røggas fra køretøjer, virksomheder, cigaretter og andre giftige stoffer i miljøet kan påvirke dine børn hver dag, og selvfølgelig også os.

Ciraret
  • Kulsyreholdige drikkevarer og sodavand

Børn kan virkelig godt lide deres smag og bruge dem til at slukke deres tørst. Men sandheden er at disse drikke indeholder store mængder fosforsyre, som påvirker børns tænder og knogler.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.