FDA godkender en ny medicin til forebyggelse af migræne

Kun dem, der lider af migræne, kan beskrive intensiteten af ​​deres symptomer og hvor foruroligende det kan være at se livet afbrudt af denne tilstand. En ny mulighed for forebyggelse kunne være på trapperne, hvilket er et meget opmuntrende faktum for millioner af mennesker.
FDA godkender en ny medicin til forebyggelse af migræne

Sidste ændring: 27 september, 2020

Et innovativt lægemiddel blev for nylig godkendt af USAs Fødevare- og Medicinstyrelse. Det er faktisk en række injektioner, der kan bruges til forebyggelse af migræne og som skal anvendes månedligt.

Navnet på lægemidlet er Aimovig, selvom de almindeligvis kalder det erenumab.

Hvad er så særligt ved det?

Nye muligheder for at behandle migræne betyder, at der kan findes løsninger til alle dem, der lider af denne ubehagelige tilstand.

Det er uforståeligt for mange mennesker der ikke lider af denne tilstand: at skulle låse sig selv inde i et mørkt og stille rum for at forbedre den uudholdelige smerte, der kommer med en migræne, er en forfærdelig situation.

Tilfælde af migræne kan være så alvorlige, at WHO erklærede dem en invaliderende sygdom i 2012.

Indtil da måtte de, der lider af dem, ligge under for beskyldninger for at undgå deres forpligtelser på grund af “normale hovedpiner.” Det er imidlertid absolut fjernt fra virkeligheden.

Denne sygdom har en betydelig genetisk årsag: Faktisk påvirker den for det meste kvinder. Det vil sige, det er ikke skabt af visse vaner i livet eller ved stress, som mange andre ting er.

Det giver naturligvis endnu mere grund til at behandle det.

Læs også: Hvad farven på din urin siger om din sundhed

Hvordan virker Aimovig?

Resultaterne af denne vidunderlige medicin blev præsenteret på den årlige konference for det Amerikanske Akademi for Neurologi.

Ifølge det specialiserede digitale blad IFL Science, er den største fordel ved dette medikament simpelthen, at det forhindrer hvordan migrænen opleves. Heldigvis gør den det ved at forebygge, i stedet for at behandle, når migrænen allerede forekommer.

mand med migræne

Forskere viste, at medicinens virkning varer så længe, ​​at patienterne kan tage det på månedsbasis. Heldigvis er det ikke engang nødvendigt at tage piller. Alt du behøver, er blot en månedlig injektion på 70 til 140 milligram.

Denne dosis blokerer de molekyler, der overfører migrænesignalerne, som er dem der forårsager den stærke smerte, der er karakteristisk for denne sygdom.

Bivirkninger og omkostninger

Ifølge medicinske tidsskrifter er bivirkningerne af disse lægemidler meget få. Fordelene er dog ikke garanteret at være lige succesfulde for alle patienter.

I undersøgelserne viste en tredjedel af de medicinerede patienter betydelige forbedringer. I mellemtiden sagde kun få, at symptomerne stoppede fuldstændigt. Endelig oplevede flere af dem slet ingen forbedring.

Stadig ikke tilgængeligt

Desværre kan det vare et stykke tid, før denne behandling er tilgængelig.

Dens omkostninger er høje, så det er ikke nemt for dem, der ikke har en sygeforsikring, at få adgang til medikamentet.

Virksomheden Amgen, der fremstiller medicinen, meddelte, at omkostningerne ved hver injektion er $ 575 USD. I Europa vurderer Det Europæiske Lægemiddelagentur i øjeblikket godkendelsen af ​​dette lægemiddel. Hvis din indkomst tillader prisen, afhænger værdien af ​​forhandlingerne mellem Amgen og de offentlige sundhedssystemer.

I en erklæring forsvarede det amerikanske firma den høje værdi af sit produkt. Den hævdede, at det vil have en meget positiv indvirkning for både patienter og fagfolk på sundhedsområdet.

Forhåbentlig bliver det snart mere tilgængeligt.

Andre lægemidler til forebyggelse af migræne

Selvfølgelig er dette ikke det første alternativ, der er skabt til at forebygge migræne. Der er andre medikamenter, der tidligere er godkendt af FDA, såsom metisergid, propanolol, timolol og divalproexnatrium.

Brugen af disse medikamenter kan dog have bivirkninger. Derfor er det vigtigt, at en læge vurderer din tilstand for at justere din dosis eller stoppe medicinen, hvis det er nødvendigt.

Migræne i tal

Symptomerne på migræne, som omfatter kvalme, lysfølsomhed og skarpe smerter i kraniet, påvirker mere end 10% af den europæiske befolkning. Endnu værre er at mere end 1% af dem lider af migræne mindst en gang hver tredje dag.

Mange af dem, der lider af migræne er i stand til at behandle disse symptomer med konventionelle og endda hjemmelavede midler. Men der er også dem, der oplever, at deres daglige liv er alvorligt berørt af de negative virkninger som disse hovedpiner har, især på deres humør.

Behandlingsmuligheder for migræne

Her er nogle fakta om denne sygdom:

  • Den påvirker 1 ud af 10 personer.
  • Den opstår normalt efter at personen er blevet 20 år, men den kan også ramme børn.
  • Der er flere typer migræne, som varierer, alt afhængigt af hjerneområdet, som den angriber.
  • Den mest alvorlige og intense er den neuralgiske migræne.
  • Selvom årsagen er genetisk, kan udløseren være intern eller ekstern stimulus. Det er tilrådeligt at holde en oversigt over mulige årsager til migræne-episoder.

Læs også: 3 hemmeligheder bag en kalorielet middag

Hvis man tager de millioner af mennesker i betragtning, der lider af denne sygdom på verdensplan, er det opmuntrende at tænke på at kunne reducere disse tal, selv hvis det er lidt. Hvis alternativer som Aimovig fortsætter med at dukke op, vil tusindvis af individer kunne leve bedre.

Det kan interessere dig ...
5 ting du skal undgå for at blive sundere
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 ting du skal undgå for at blive sundere

Når alt kommer til alt føler vi os alle sikre derhjemme. Men i dag ønsker vi at tale om nogle ting, du skal fjerne fra dit hjem for at være endnu s...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.