10 naturlige midler til at fjerne vorter skånsomt

For at fjerne vorter bør man opbløde et stykke bomuldsvat i æblecidereddike og påføre den på det angrebne område over natten. Eddiken besidder stærke antivirale og svampedræbende egenskaber.
10 naturlige midler til at fjerne vorter skånsomt

Sidste ændring: 29 september, 2018

Vorter er en irriterende hudsygdom forårsaget af HPV (human papillomavirus). Selvom vorter normalt er harmløse, er deres udseende både uskønt og ubehageligt. I denne artikel giver vi dig 10 naturlige midler til at fjerne vorter med.

Vorter opstår normalt på bestemte steder på kroppen, såsom bryster, armhuler, nakke, øjenlåg, hænder og fødder. De gør for det meste ikke ondt, men er meget smittefarlige; hud til hud kontakt er nok til at sprede virussen.

Selv om den mest almindelige behandling til fjernelse af vorter er ætsninger, findes der andre, naturlige, effektive og billige løsninger på dette uskønne problem.

Citron kan bruges til at fjerne vorter med

Citronsaft besidder antiseptiske og antivirale egenskaber, som kan hjælpe med fjernelsen af vorter. Påfør citronsaft på det angrebne område flere gange dagligt for at behandlingen er effektiv.

Natron

Natron er et meget alsidigt produkt. Det kan bruges til mange ting i hjemmet - bl.a. til at fjerne vorter med.

Natrons egenskaber hjælper også til naturlig fjernelse af vorter. Til brug som behandling af vorter, bør man blande noget natron med lidt hvid eddike og påføre direkte på det angrebne område.

Æblecidereddike

Æblecidereddike skiller sig ud for sine antivirale, antibakterielle og svampedræbende egenskaber. På grund af disse fantastiske egenskaber, er æblecidereddike din bedste ven, når det kommer til at bekæmpe de grimme vorter. Gennemvæd et stykke vat i æblecidereddike og påfør det berørte område. Dæk det med et stykke tape eller en bandage og lad det sidde natten over.

Hvidløg

Hvidløg er ikke bare en lækker spise, men kan også bruges til at fjerne vorter med.

Hvidløg er en af de bedste stoffer til at bekæmpe og fjerne vorter på huden. Det har egenskaber som bekæmper de virus og bakterier, som forårsager vorter. Som behandlingsform kan hvidløg indtages, helst i rå form, eller påføres direkte på det berørte område. Knus et par hvidløgsfed og påfør pastaen på det angrebne område, dæk det med tape eller en bandage og lad det sidde natten over.

Aloe Vera

Aleo vera er blevet brugt i behandlingen af forskellige hudlidelser i århundreder. Aloe vera er meget effektivt mod vorter, tag bare noget aloe vera gel og smør direkte på det berørte område flere gange om dagen.

Løgsaft

onion

Ligesom med hvidløg, er løg fantastiske til at bekæmpe vorter og den virus, der er årsag til, at de opstår. Skær et løg i små tern, hæld salt over og lad det sidde natten over. Den næste dag kan man trække saften ud og påføre den direkte på det berørte område hver nat i 12 nætter. Efter et par dage, vil man begynde at kunne se resultaterne.

Tea tree olie

Tea tree olie er et naturprodukt med mange terapeutiske anvendelser, inklusiv fjernelsen af vorter. Smør tea tree olie på det angrebne område flere gange dagligt. Husk at bruge små mængder, da olien er meget stærk.

Mælkebøttestængler

Du ved måske at mælkebøttens saft kan lindre nældeangreb, men vidste du at det også er godt til at fjerne vorter med?

Dette hjemmemiddel er ideelt til bekæmpelsen af vorter på nakken og nær ansigtet. Gå bare ud i haven og pluk en mælkebøtte, tag den mælkelignende saft fra stænglen og smør den direkte på vorten hver dag.

Ricinusolie

Ricinusolie kan hjælpe med at eliminere vorter på mindre end fire uger. Bland lidt ricinusolie sammen med nok bagepulver til, at det bliver til en klistret masse. Smør massen på det berørte område og dæk det til med tape eller en bandage.

Vitamin C

Syren i vitamin C gør det til en effektiv behandlingsform mod de irriterende vorter. Knus en vitamin C tablet og bland den med lidt vand for at lave en pasta. Pastaen bør smøres direkte på det berørte område og bør sidde i 20 minutter. Gentag dagligt.

Husk!

  • Disse behandlingsformer kan være meget effektive til at fjerne vorter, men kun hvis man er konsekvent med at bruge dem.
  • Man bør aldrig selv prøve at fjerne en vorte ved at skære, brænde, rive, pille eller andet. Hvis vorten er generende, bør man konsultere sin læge for en korrekt behandling.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.