10 tips til at rense din lever

Vidste du at en af de bedste måder at rense leveren på, er ved at drikke masser af vand? På den måde renser man også nyrerne i samme omgang.
10 tips til at rense din lever

Sidste ændring: 07 oktober, 2018

Din lever er et af de vigtigste organer i kroppen, fordi den udfører mange kropslige funktioner, som er nødvendige for helbredet. Dette livsnødvendige organ renser kroppen, ved at fjerne de affaldsstoffer som ophobes, og er nødt til at elimineres for at de andre organer i kroppen kan fungere, som de skal.

Selv om det er leveren, der renser kroppen, har den også nogle gange selv brug for at blive udrenset for at kunne fungere ordentligt. Hvis man spiser for meget færdigmad, drikker alkohol, udsætter sig selv for kemiske produkter eller forurening og meget andet, kan dette få leveren til at blive overbelastet så den ikke fungerer som den normalt ville gøre. Når disse affaldsstoffer begynder at ophobes i leveren, kan det føre til andre problemer med helbredet. 

Her giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du helt naturligt kan rense din lever.

Citronsaft

Drik et glas varmt vand med citronsaft hver dag for at holde leveren ren og forbedre fordøjelsen. Et glas varmt vand med citronsaft på tom mave er alt, man behøver at gøre for at komme af med de affaldsstoffer som ophobes i leveren, og samtidig forbedrer det stofskiftet, fremmer den sunde fordøjelse og forebygger forstoppelse.

Avocado

Avocado godt til din lever

Avocado er kendt over hele verden som et utroligt gavnligt redskab i forhold til både sundhed og skønhed. Den anses som at være en af de bedste grøntsager i forhold til at få sundt fedt, og derudover hjælper avocado altså også med at beskytte leveren. En japansk undersøgelse har vist at avocado beskytter leveren fra affaldsstoffer såsom galactosamin.

Gurkemeje

Gurkemeje er et krydderi som fungerer antiinflammatorisk. Det kan forebygge kræft og fremmer desuden også sundheden i leveren. Ud over at rense leveren på en naturlig måde, kan dette krydderi også give stofskiftet et boost.

Drik mere vand

Cold-water

En af de bedste måder hvorpå man kan rense sin lever, er ved at drikke seks til otte glas mineralvand om dagen. Dette hjælper også med at rense nyrerne og kan endda hjælpe et vægttab på vej. Det er vigtigt at holde sig hydreret og den bedste måde at gøre dette på, er ved at drikke godt med væske. Der er masser af gode fordele ved at drikke vand og det er essentielt for enhver som gerne vil rense sin lever.

Undgå forarbejdede fødevarer

Man bør undgå raffineret mel, sukker og andre forarbejdede fødevarer for enhver pris, da leveren omdanner disse madvarer til fedt og kolesterol. Fedtet kan begynde at opbygge sig omkring maven, på numsen, lårene, ryggen og i andre regioner af kroppen. Et højt niveau af triglycerider, som mange raffinerede fødevarer indeholder, er også relateret til en højere risiko for hjerteanfald.

Mælkebøtterod

Dandelion

En af de mange ting, mælkebøtterod  kan bruges til, er at rense leveren. Faktisk har mælkebøtterod vist sig at have været en terapeutisk løsning på leverproblemer i løbet af vores historie. Det er bedst at drikke det som te.

Hvidløg

Et lille fed hvidløg er pakket med medicinske egenskaber som styrker immunforsvaret og beskytter kroppen mod virus og bakterier. Hvidløg indeholder også sulfur som forbedrer leverens funktion ved at aktivere visse enzymer.

Rosenkål

Rosenkål er måske ikke de flestes yndlingsgrøntsag. Dog er de små runde kål er pakket til randen med sundhedsfremmende elementer, som man absolut bør udnytte. En af de vigtigste sunde elementer i rosenkål er dets indhold af glucosinolater. Det er et sulfur-stof, som beskytter kroppen mod skadelige kemikalier og affaldsstoffer og samtidig nedbryder dem.

Grøn te

Green-tea

Det er blevet bevist at det at drikke grøn te hjælper med naturligt at rense leveren, ligesom det beskytter leveren fra alkoholskader, svulster og hepatitis. Grøn te har et højt indhold af catechiner, som gør at den fungerer som et naturligt værn mod kræft. Teen hjælper også med at nedbryde det fedt, som har ophobet sig i leveren.

Sådan renser du din lever

Når for mange affaldsstoffer og fedt ophobes i leveren, er det virkelig vigtigt at give den lidt ekstra hjælp, så den kan komme tilbage til sin optimale præstation med at rense kroppen og forebygge problemer med helbredet. Her giver vi dig en lækker opskrift på en udrensende smoothie, som er perfekt til at rense leveren, forbedre fordøjelsen og til at tabe sig.

Det skal du bruge:

 • To aloe vera blade
 • Citronsaft
 • En myntestilk
 • En teskefuld turmeric
 • En halv liter koldt vand

Sådan gør du:

Skrab indholdet af de to aloe vera blade ud og put det i en blender sammen med de andre ingredienser. Blend det hele sammen indtil alle ingredienserne er helt blandet sammen til en homogen masse. Drik denne smoothie på tom mave for at få den bedste effekt.

Det kan interessere dig ...
Sådan laver du 5 teer til at detoxe din tyktarm
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan laver du 5 teer til at detoxe din tyktarm

At passe på din fordøjelseshygiejne og ikke bringe din overordnede wellness i fare, kan du detoxe din tyktarm mindst to gange om året.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • renser

 • forstoppelse

 • hydreret

 • mælkebøtterod

 • Rosenkål

 • udrensende smoothie


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.