Brug rosinvand til at rense din lever

Har du nogensinde hørt om fordelene ved rosinvand? Det er overraskende hvor godt et supplement, det er til din kost. Det bidrager især til en sundere lever. I vores artikler anbefaler vi ofte simple og naturlige måder at detoxe og styrke din lever på, og i dag vil vi snakke om en, hvorpå du er sikret at opnå gode resultater.
Brug rosinvand til at rense din lever
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Så hvad er den store hemmelighed bag rosinvand? Det stimulerer især de biokemiske processer i leveren, som hjælper med at afgifte din blodbane mere effektivt. Fordelene ved rosinvand kommer hovedsageligt fra selve druerne, som du sikkert nok allerede ved. Hvis du følger denne behandling fire dage i træk, vil du bemærke, at din fordøjelse forbedres og, at du har meget mere energi. Vil du virkelig  gå glip af den mulighed?

Kender du til fordelene ved rosinvand?

Rosiner

Ofte anbefaler læger, at du spiser rosiner om morgenen for at passe bedre på dit hjerte, sænke dit kolesteroltal og dit triglycerid niveau og forebygge forstoppelse eller dårlig mave.

Rosiner er en naturlig kilde til vitaminer og mineraler, men der bliver endnu flere foredele, hvis du indtager vandet, som de ligger i. Det skyldes, at der er mindre sukker i, men at du stadig får et fremragende lægemiddel for leveren.

Lad os forklare nærmere!

En naturlig kilde til antioxidanter

Det er vigtigt at vide, at rosiner er en af de bedste naturlige kilder til antioxidanter. Du skal huske på, at de bare er tørrede druer, hvilket vil sige at de er en slags frugt, som er rigt på bioflavonoider. Bioflavonoider hjælper med at beskytte dig imod frie radikaler og styrker dit forsvar imod sygdomme.

Anbefalet læsning:

Tre fedtfattige detoxkure

Rosiner og rosinvand har traditionelt set været brugt til at forhindre forekomsten af forskellige hjerte – og lunge sygdomme. Dette er værd at huske på.

Hjælper med at detoxe kroppen

Som du sikkert allerede ved, så er både leveren og nyrerne essentielle organer, der renser dit blod, fjerner toksiner og tungmetaller, som ellers akkumuleres i kroppen, og i værste fald gør dig syg. Dog er det nogle gange disse vigtige funktioner som hæmmes ved dårlige kostvalg, indtag af meget fedtholdige fødevarer og ved dårlige daglige vaner.

At drikke rosinvand fire dage i træk mindst en gang om måneden vil forbedre din leverfunktion. Især i forhold til afgiftning af blod, og du vil opdage fordelene i de tider, hvor du føler dig tung eller opdager, at din fordøjelse er langsom eller smertefuld.

Hjælpemiddel for fordøjelsen

At drikke rosinvand er en enkel, men effektiv måde at rense din blodbane på, og det stimulerer en god leverfunktion og forbedrer din fordøjelse. Det fremmer opdelingen af mavesyre, hjælper dig med en bedre forarbejdelse af din mad og øger optagelsen af næringsstoffer. Du vil begynde at ligge mærke til disse fordele omkring to dage efter, at du starter din rosinvandskur.

Hvordan laver man rosinvand?

Rosinvand

Ingredienser

 • 2 kopper vand (400 ml)
 • 150 gram rosiner

Fremgangsmåde

Kvinde der drikker rosinte
 • Først og fremmest anbefaler vi, at du vælger dine rosiner omhyggeligt. Ignorer de meget lyse, skinnende rosiner, for deres glans er ikke naturlig, og det er faktisk et resultat af kemisk behandling, som er anvendt for at gøre dem mere attraktive. Søg efter rosiner som har en mørkere farve, og som hverken er for hårde eller bløde. Vælg hele rosiner og sørg for at de også er rene.
 • Vask rosinerne.
 • Bring to kopper vand i kog. Tilsæt rosinerne og lad dem simre i 20 minutter. Læg herefter rosinerne i blød over natten.
 • Næste morgen, si vandet fra rosinerne og genopvarm noget af det lækre vand. Du kan drikke det både koldt og varmt, hvad end du har lyst til, men det er vigtigt, at du drikker det på en tom mave lige efter, at du er vågnet. Vent derefter 30 til 35 minutter, før du spiser morgenmad.
 • Ideelt set så skal du gøre dette flere dage i træk, og om aftenen klargøre alt så du kan drikke rosinvandet som det første, når du vågner op næste morgen.
 • Husk at følge kuren i fire dage som minimum. Vælg altid de mørkest farvede rosiner og kontroller, at de ikke har været igennem nogen behandling, som kan være skadeligt for dit helbred. Køb organiske rosiner og få dem fra naturlige forretninger, hvor du ved, at de ikke er dyrket eller behandlet med kemikalier og pesticider.
 • Du kan bruge behandlingen en gang om måneden, og den har ingen bivirkninger. Hvad der er mest interessant er, at du undgår det høje sukkerindtag, som der normalt er i rosiner. Hvis du også følger en kostplan, der er lavt på fedt og indeholder meget frisk frugt og grøntsager, så kan du med rosinvand gøre din lever meget sundere. Rosinvand er nemlig et genialt supplement til din kost.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Doreste, P. (2011). Pasas de uva. Alimentos Argentinos.
 • Flórez, J. M. O., & Mendez, J. (2003). Guía de plantas y productos medicinales (Vol. 7). Siglo Del Hombre Editores SA.
 • Siedentopp, U. (2008). Nutrición: la uva. Revista Internacional de Acupuntura2(1), 42-45.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.