Detox dine nyrer med naturlig juice

Hvis du starter dagen med en af disse juicer, kan du komme af med overskydende vand i kroppen og hæve dit energiniveau. For at forbedre din sundhed og føle dig veltilpas, kan du også prøve at påføre varme huden, der hvor dine nyrer er på dine nyrer
Detox dine nyrer med naturlig juice

Sidste ændring: 15 november, 2018

Hvis man gerne vil holde sig sund, er det vigtigt at være opmærksom på sine organer, spise sundt og sørge for en gang imellem at tage kosttilskud som kan hjælpe kroppen med at rense sig selv. Dette gør sig især gældende især efter ferier og højtider som for eksempel julen, hvor man normalt spiser meget fedt og sukker. Detox dine nyrer – det er meget vigtigt for dit helbred.

I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er vigtigt at rense sine nyrer, og hvordan man kan gøre dette ved at drikke nogle forskellige naturlige frugt- og grøntsagsjuice, som ud over at give nogle fantastiske sundhedsfordele også er super lækre.

Detox dine nyrer: Derfor bør du gøre det

Nyrerne er de organer, som er ansvarlige for at rense dit blod fra potentielt farlige stoffer, så de bliver ledt ud af kroppen gennem urinen. Desuden hjælper nyrerne med at regulere væskeophobningen i kroppen. Disse livsvigtige organer er afgørende for overlevelse, så derfor bør man tage sig godt af dem og sørge for at holde dem i balance. Det gør man ved at spise sundt og især ved at detoxe  kroppen med rensende madvarer og kosttilskud.

Naturlig juice

Naturlig juice er en nem og sund måde, hvorpå man kan indtage masser af gode næringsstoffer på meget lidt tid.

Vi anbefaler, at du starter dagen med en af disse juicer. Du vil helt sikkert kunne mærke effekten indenfor en uge. Du vil føle dig lettere fordi du slipper af med væskeophobninger i kroppen, du vil føle dig mere energisk og du vil også være i stand til bedre at modstå og bekæmpe nyreinfektioner.

Vælg mellem de følgende muligheder, eller endnu bedre, mix og match alt efter, hvad du har lyst til på dagen.

Detox dine nyrer med juice med æble og selleri

Selleri er en af de bedste vanddrivende grøntsager, der findes, og på grund af sin diskrete smag kan den nemt inkluderes i stort set hvilken som helst juice blanding, ligesom vi har gjort i den følgende opskrift. Her har vi valgt at blande den med æbler, som giver drikken en behagelig, sød smag. Æbler kan kombineres med stort set alle andre frugter og grøntsager og vil stadig smage godt, så derfor er det en god ingrediens at bruge, når man laver juice. Desuden hjælper æbler med at lindre nyreinfektioner.

Ingredienser:

 • En stilk frisk grøn selleri med blade (brug hele stilken)
 • Tre æbler (hvis de er økologiske kan du presse dem med skrællen på)
 • Evt. et par friske mynteblade
detox dine nyrer med æble og selleri

Detox dine nyrer med juice med salat og fennikel

Denne måske overraskende blanding har en lækker smag og indeholder masser af gavnlige egenskaber. Samtidig er denne nye måde at indtage salatblade et godt alternativ for dem, som har svært ved at tage sig sammen til at spise den.

Salat har fantastiske vanddrivende egenskaber og kan også hjælpe med at regulere nervesystemet, hvilket gør, at denne juice er perfekt at indtage om eftermiddagen og aftenen.

Fennikels specielle smag giver denne juice et naturligt hint af sødme og hjælper samtidig kroppen af med overskydende væske.

Ingredienser:

 • Fem blade grøn- eller rødbladet salat, skyllet. Undgå icebergsalat, da den stort set ikke indeholder nogen næringsstoffer.
 • Et stykke frisk fennikelrod
 • En teskefuld honning
Parsley-juice

Detox dine nyrer med juice med tomat, løg og saltvand

Løg er en af de bedste madvarer for dine nyrer. I denne opskrift kombinerer vi tomater, som er rige på kalium, med lidt saltvand. Saltvand er et naturligt kosttilskud, som hjælper med at balancerer kroppens system.

Selvom denne juice er salt, indeholder den alle de mineraler, din krop har brug for, i de helt rigtige mængder. Denne juice hjælper også med at forebygge væskeophobninger i kroppen ved at hjælper nyrerne med at komme af med væskeoverskud.

Ingredienser:

 • Fire modne tomater
 • Et halvt løg
 • En skefuld ekstra jomfru olivenolie
 • Fire skefulde saltvand
Tomato-juice

Detox dine nyrer: Andre gode råd

Nyrerne og leveren er de eneste af kroppens organer som drager fordel af direkte varme, fordi disse livsvigtige organer har en tendens til at blive kolde. Nyrerne er tæt knyttet til kroppens energiniveau, så hvis man påfører dem varme, kan man forbedre både sin sundhed og sit velvære.

Prøv at påføre varme på dine nyrer i en halv time om dagen med en varmepude, en flaske med varmt vand eller ved at dække hele området med naturlig uld.

Vi anbefaler især dette råd til de kolde vintermåneder og om efteråret.

Man bør også undgå stoffer, som er dårlige for nyrerne:

 • Mejeriprodukter
 • Hvidt sukker
 • Salt
 • Medikamenter
 • Man bør begrænse sit indtag af protein, især fra dyr

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.