11 smarte måder at genbruge tebreve på

Ligesom kaffegrums kan tebreve anvendes til at frastøde myrer, edderkopper og endda rotter.
11 smarte måder at genbruge tebreve på

Sidste ændring: 26 august, 2022

De fleste mennesker smider deres tebreve ud efter brug. Hvad mange ikke ved er, at de kan bruges til mere end bare brygge lækker te. De kan genbruges til mange formål, da de stadig indeholder mange egenskaber, der kan være nyttige omkring huset. Vil du lære, hvordan du kan genbruge tebreve? Læs endelig videre!

Genbrug dem til rengøring

Rens tæpper

For rene, pletfri tæpper kan du lade et par tebreve tørre og drysse deres indhold på gulvtæppet. Lad teen tørre på tæppet og støvsug derefter.

Rens glas

For at rengøre glasoverflader som vinduer, spejle eller kopper, kan du placere et par brugte tebreve i varmt vand og hælde indholdet i en sprayflaske. Spray overflader med denne væske og tør efter med en ren klud.

Poler træ

Du har sikker svært ved at tro det, men brugte tebreve udgør et udmærket møbel- og   gulv-poleringsmiddel. Du skal blot drysse den gamle te på den overflade, du ønsker at polere, og derefter gnide med en tør klud.

Affedtningsmiddel

Te har kraft til at fjerne fedt fra snavsede tallerkener og er også en udmærket deodorant til at fjerne dårlig lugt. Hold op med at bruge alle de kemiske produkter og begynd i stedet at bruge tebreve til at rengøre dine snavsede tallerkener. Bare fylde vasken med varmt vand og brugt te. Læg derefter de snavsede tallerkener i for at fjerne fedt. Dette trick er også fantastisk til rengøring af afløb.

Sig farvel til dårlig lugt

Tebreve

Neutraliser dårlig lugt

Der er mange forskellige områder i hjemmet, hvor dårlig lugt kan koncentrere sig. Her er et par tips:

  • Bland indholdet af brugte tebreve i kattegrus.
  • Læg et par breve i køleskabet for at neutralisere dårlig lugt.
  • Undgå lugte i papirkurven ved at sætte et par brugte breve i den.
  • Lad nogle brugte tebreve tørre, og placer dem derefter i sko til at forebygge og neutralisere dårlig lugt.

Hjemmelavede  tebreve luftfriskere

Tebreve er også gode til at parfumere områder i hjemmet som skabe, værelser og endda køkkenet. Du skal blot placere et par stykker på en ikke iøjnefaldende placering.

Fjern dårlig lugt fra hænderne

Når du hakker løg og hvidløg eller tilbereder fisk, får du ofte en ubehagelig lugt på hænderne, men den kan nemt fjernes med te breve. Bare gnide hænderne med indholdet og skyl.

I haven

Tebrev i vand

Undgå mug

Hvis du vil undgå at der dannes mug på dine planter, så væd nogle brugte tebreve i varmt vand og vent på at vandet bliver mørkere som te. Spray væsken på  dine planter eller brug det til at vande dem med.

Gød jorden

Tebreve er ideelle til at gøde jorden naturligt. Drys indholdet af et par breve på jorden, hvor du dyrker dine planter.

Hjemmelavet kompost

Du kan bruge dem i hjemmelavet kompost. Bare sørg for at fjerne metalhæftet de normalt indeholder.

Jag insekter og gnavere væk

Tebreve kan hjælpe med at jage insekter og gnavere, der ofte invaderer din have, bort. De kan også bruges i andre områder af dit hjem til at fjerne myrer, edderkopper og gnavere. Hvis du ønsker en mere effektiv løsning, så kombiner dem med æterisk mynteolie.

Ved du hvad du kan bruge tebreve til? Smid dem aldrig væk og drag fordel af alle deres anvendelser i hjemmet. Du kan gemme dem i køleskabet til senere brug. Hvis du føler brevene er begyndt at lugte dårligt, er det dog bedre at smide dem ud.

Det kan interessere dig ...
Hvad kan man få ud af brugte teposer?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad kan man få ud af brugte teposer?

Hvis vi prøver at spare så meget som muligt, kan vi genanvende de samme teposer til endnu en infusion, især hvis den stadig har meget smag tilbage.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.