10 planter du nemt kan gro i din egen have

I denne artikel vil vi fortælle dig om 10 planter du nemt kan gro i din egen have, for at skabe et hyggeligt og rart miljø derhjemme.
10 planter du nemt kan gro i din egen have

Sidste ændring: 22 december, 2022

Du behøver ikke bekymre dig bare fordi du ikke har grønne fingre eller er nybegynder. Du kan stadig have din egen minihave. Der findes mange planter du nemt kan gro i din egen have.

Ikke alle panter er nemme at få til at gro og trives. Mange planter trives heller ikke i potter eller på små og trange områder.

Derfor er du nødt til at vide hvilke planter der er gode at starte med, når du vil igang med havearbejdet.

Planter du nemt kan gro – hvilke?

Have udstyr

Planter kan gøre dit hjem mere attraktivt, hyggeligt og indbydende.  De renser også luften, hvilket gør rum mere duftende. Vær klar til at give dit hjem lidt mere liv med de nedenstående forslag!

For det første er det godt at huske at du også kan plante frugttræer og andre spiselige planter. Og ja, der findes rigtig mange planter du nemt kan gro. Med det rette udvalg af planter, kan du få dit hjem til at se tre gange bedre ud end før.

For det andet skal du beslutte dig for, hvor dine planter skal stå. Hvor stort er rummet, hvor meget lys er der, fugtighed og jordkvalitet (enten pottemuld eller havemuld) er alle vigtige for plantens vækst og trivsel. Når du først har placeret en plante et sted hvor den har alt hvad har brug for, er det bedst ikke at flytte på den.

Hvorfor? Fordi planter vænner sig til deres omgivelser. Hvis du flytter på den, er det muligt at de ikke længere får hvad de har behov for, også selvom de ser bedre ud og er mere dekorative på den nye placering.

Med andre ord, handler det hele ikke om æstetik. Du er nødt til også at tænke på plantens behov. Dine kan koges ned til følgende:

 1. Plantens størrelse.
 2. Dekorativ plante: med eller uden blomster?
 3. Har placeringen mere lys eller skygge?
 4. Skal planten vandes hver dag?

Selvom planter med blomster er virkelig flotte, er de ikke et godt valgt for begyndere. Generelt har blomsterplanter en tendens til at kræve mere arbejde og opmærksomhed end andre typer planter.

Dog kan andre, små, aromatiske planter nemt passes. Disse inkluderer: Mynte, pebermynte, lavendel, rosmarin, camille og persille (og de er alle sammen spiselige!).

5 planter du nemt kan gro

Kvinde der planter blomster

Roser, tusindfryd, pelagonier og paradisblomster er alle adopterede fra et tropisk klimaDerfor skal du placere disse blomster på steder hvor de får masser af sol, holde jorden fri for ukrudt og vande dem godt.

Gør du dette, giver du dem et godt grundlag for at gro.

Når det kommer til bougainvilleablomster, findes der rigtig mange varianter of planten. Nogle gror ikke ret meget, hvilket gør dem egnede til at stå i potter af mellemstørrelse.

Husk at skønhed holder ikke om hvor mange planter du her, men hvor godt du tager dig af dem.

5 aromatiske planter du nemt kan gro

3 planter indenfor - planter du nemt kan gro
 1. Pebermynte. Denne meget alsidige plante kan gro under mange forskellige forhold. Dens udseende og aroma kan ikke matches, og du kan bruge den til at tilføje smag til dine måltider. Du kan enten gro den i en potte eller i jorden i din urtehave.
 2. Persille. Dette er en virkelig praktisk krydderurt. Persille har en behagelig duft og fungerer godt som krydderi i forskellige retter og som ingrediens i hjemmelavede, medicinske midler. Den fylder ikke meget, når du planter den i en potte eller et minidrivhus.
 3. Lavendel. Du kan gro lavendel enten i en potte eller i haven, men vær opmærksom på, at den fylder mere og mere, som den gror. Det kan klare sig i de fleste klimaer og giver din have en dejlig, blød duft.
 4. Camille. Denne urt besidder fantastiske, medicinske egenskaber, som hjælper med fordøjelse, afslapning, inflammation og meget mere. Det er en af de planter du nemt kan gro i potter eller i haven, og frø er nemme at finde.
 5. Mynte. Denne plante er rig på mentol som bruges til at behandle luftvejsproblemer, problemer med fordøjelsen og luft i maven. Mynteplantens vilde natur, gør den velegnet til alle typer jord og klima.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Del Val, E., & Dirzo, R. (2004). Mirmecofilia: Las Plantas con Ejército Propio. Interciencia. https://doi.org/0378-1844/04/12/673-07
 • Cubas, P. (2008). Angiospermas (plantas con flores).
 • Burnie, G. (2010). Botanica. das ABC der Pflanzen; 10.000 Arten in Text und Bild. https://doi.org/10.1109/SAHCN.2014.6990321
 • Gold, K., León-lobos, P., & Way, M. (2004). Manual de recolección de semillas de plantas silvestres para conservación a largo plazo y restauración ecológica. Boletín INIA N° 110,62 P. https://doi.org/10.1007/s11307-010-0388-8
 • Méndez-González, M. E., Torres-Avilez, W. M., Dorantes-Euán, A., & Durán-García, R. (2014). Jardines medicinales en yucatán: Una alternativa para la conservación de la flora medicinal de los mayas. Revista Fitotecnia Mexicana.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.