Fjern dårlig kropslugt med naturlige midler

Når vi sveder, får vi en dårlig kropslugt. Det er desværre sådan det er. Vi sveder, når det er varmt eller på grund af hormonale forandringer.
Fjern dårlig kropslugt med naturlige midler

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Når det er varmt, du sveder, går ud med for meget tøj på, har syntetiske sokker på eller kører rundt i bilen hele dagen, så er det ikke usædvanligt at du får en dårlig kropslugt. Den gode nyhed er, at der er naturlige midler, som kan behandle dårlig kropslugt. Find ud af, hvad de er nedenfor.

Kropslugt: hvor, hvordan og hvorfor?

Hvorfor har vi dårlig kropslugt?

Selvom dårlig lugt kan forekomme overalt på kroppen, er det værst på særlige område: Under armene, fødderne og kønsorganerne. Dette skyldes de mikroorganismer, som elsker fugtige steder. Når du sveder, stiger temperaturen. Det gør det nemmere for mikroorganismerne at formere sig. Bakterierne udsender gasser, der lugter dårligt. Det er her, at den dårlige kropslugt kommer fra.

Desuden findes den største mængde svedkirtler også i disse områrde. Når det er varmt eller du træner, er det disse kirtlers job at frigive væske (sved) for at sænke temperaturen.

Din sved har også har en anden funktion: At fjerne giftstoffer fra kroppen. Sved transporterer toksinerne, der har ophobet sig i kroppen, væk.

Sved og dårlig kropslugt

Undgå svedlugt og dårlig kropslugt med de her tips.

Når vi sveder, får vi en dårlig kropslugt. Det er desværre sådan det er. Vi sveder, når det er varmt eller på grund af hormonale forandringer. For eksempel sveder kvinder ofte under menopausen. Nogle drenge og piger sveder også mere i puberteten.

Vi kan også svede, når vi er under stress eller er angste. Overvægt er en anden årsag.

Dårlige sko, der ikke har god ventilation eller er lavet af syntetiske materialer, afhjælper ikke situationen. De tillader ikke fødderne at fordampe sveden. I stedet bliver de et perfekt miljø for svampe og bakterier. Hvis du samtidigt bruger dårlige syntetiske sokker af for eksempel lycra eller spandex, bliver lugten på fødderne ekstra grim.

Kom af med dårlig kropslugt ved hjælp af natron.

Det gælder også med vores andet tøj. Hvis tøjet er lavet med syntetiske materialer, vil du sandsynligvis lugte mere. Vælg derfor bomuld eller andre naturlige fibre, hvis du har det med at svede meget.

Vidste du, at din kost også har en indflydelse på din kropslugt? Med store mængder sukker, stegte fødevarer, animalsk fedt og forarbejdet kød, skal kroppen fjerne flere ophobede giftstoffer. Det bedste er at følge en sund kost med grøntsager, frugt, fuldkornsprodukter, nødder og bønner . Drik mindst to liter vand hver dag.

Du kan komme af med dårlig kropslugt gennem din personlige hygiejne. Du kan for eksempel bade oftere.

Deodorant er også nødvendigt for at undgå dårlig kropslugt. Men du bør vælge en naturlig slags, der ikke forværrer problemet. Her er en opskrift, der aldrig svigter.

Opskrift på naturlig deodorant mod dårlig kropslugt

Bland følgende ingredienser:

  • 5 mynteblade
  • 5 rosmarinblade
  • 1 kop kogt vand

Lad blandingen køle af, si den og læg den i en krukke. Dyp en vatpind i væsken og gnid det på armene og fødderne.

Du kan også tage ekstra skiftetøj med, hvis du er ude hele dagen. Æteriske olier (for eksempel, lavendel) kan også hjælpe dig med at undgå dårlig kropslugt.

To hjemmelavede opskrifter, der fjerner dårlig kropslugt er klorofyl og grøn te. Den første opskrift med klorofyl hjælper til at afgifte kroppen. Du kan finde det i kapselform i en helsekostforretning. Eller en mere naturlig løsning er at plante hvede på en bakke, lade det vokse, klippe græsset og derefter blande det i en smoothie. Den anden mulighed, grøn te, er et fremragende afgiftningsmiddel, der fjerner toxiner. Drik en eller to kopper grøn te hver dag.

Du kan også prøve at eksfoliere under dine arme med en blanding af natriumbicarbonat og citron. Pas på ikke at gå ud af huset med det samme, fordi sollyset kan misfarve din hud efter citronsyren. Du kan også blande natron med vand og bruge det som en naturlig antiperspirant. Dette virker også på fødderne.

Det kan interessere dig ...
Hjemmelavet behandling af yoghurt og eddike mod hård hud på fødderne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hjemmelavet behandling af yoghurt og eddike mod hård hud på fødderne

Har du prøve eddike mod hård hud på fødderne? Du kan blande det med yoghurt for den perfekte behandling. Lær mere her i artiklen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.