3 hjemmelavede peelinger der fjerner hudorme

Når du laver disse hjemmelavede peelinger, skal du holde din hudtype i tankerne. Hvis din hud er for følsom, skal du muligvis vælge en glattere mulighed.
3 hjemmelavede peelinger der fjerner hudorme
Karla Henríquez

Skrevet og kontrolleret af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hudorme er harmløse. De opstår, når fedt ophobes i hulrum og – lidt efter lidt – hærdes. Den del der udsættes for luften oxiderer og får en sort farve. Dette er normalt lidt grimt. Heldigvis er der forskellige hjemmelavede peelinger, der kan hjælpe dig med at slippe af med dem.

Lær mere om dem i denne artikel!

Hvem lider af hudorme, og hvorfor?

Peeling maske

Alle, på et eller andet tidspunkt i deres liv, har lidt eller lider af hudorme. Så du behøver ikke bekymre dig. Hvad du skal gøre er at modvirke sporene, som de efterlader.

Problemet er, at mange mennesker har store porer. Plus, nogle mennesker har meget fedtet hud. Dette øger problemer med hudorme.

Når du bliver gammel, bliver din hud mere udsat for visse sygdomme. Plus, hvis du ikke har en streng rengøringsrutine, får du hudorme, der gør situationen værre.

Dine hormoner laver tricks med dig og stimulerer dine celler. Det er her, du kan blive påvirket.

Hjemmelavede peelinger, der eliminerer hudorme

I dag ønsker vi at præsentere tre fantastiske hjemmelavede peelinger. Du vil helt sikkert finde alle ingredienserne i dit hjem. Som følge heraf behøver du ikke at bruge mange penge.

Dyb hjemmelavet peeling

Hvis du aldrig har renset din hud, skal du begynde med en peeling. Dette er en af ​​de dybeste behandlinger. Det hjælper meget, når man vil slippe af med hudorme.

Du behøver dog ikke at gøre dette mere end en gang om ugen. Dette skyldes, at det kan være skadeligt for din hud.

Ingredienser

Instruktioner

 • Kombiner begge disse ingredienser, indtil du får en glat pasta.
 • Vask dit ansigt med varmt vand og påfør cremen med cirkulære bevægelser.
 • Bevæg fingrene i alle retninger i det mest berørte område.

På samme tid glem ikke disse råd.

 • Påfør ikke overdreven pres på dit ansigt.
 • Du kan udskifte natronen med sukker. Dette er dog lidt tykkere og kan skade din hud. Du bør ikke bruge denne behandling, medmindre peelingen er så glat som muligt.
 • Du skal peele alle dele af dit ansigt i 4 minutter. Dette vil slippe af med urenhederne i din hud og de døde hudceller i dit ansigt.

Køkkenrulle og æggehvider til fjernelse af hudorme

Aeggehvider og aeggeblommer

Til denne behandling har du brug for køkkenrulle eller ansigtsservietter og et æg. Du bruger dog kun æggehviden.

 • Vask først dit ansigt med varmt vand. Varmt vand hjælper dine porer med at åbne sig. Dette øger udvindingen af dine hudorme. Det er vigtigt, at dit ansigt er helt fri for olie, så æggehviderne kan sætte sig godt ind i hudormene.
 • Påfør æggehviden over hele dit ansigt med cirkulære bevægelser. Eller fokuser kun på de områder, du vil fjerne hudormene fra.
 • Læg derefter et stykke køkkenrulle på dit ansigt. Derefter sættes et andet lag æggehvide på køkkenrullen. Dette bør suge det op.
 • Vent, indtil det tørrer. Fjern derefter køkkenrullen fra dit ansigt.
 • Næsten som magi, vil du finde mange af hudormene i den tørre maske.

Læs også denne artikel efter du har læst om “hjemmelavede peelinger”:

7 naturlige hjemmelavede scrubs mod hudorme

Tomat og yoghurt mod hudorme

Kvinde der holder tomater for oejnene

Vi vælger tomater på grund af deres antiseptiske egenskaber. Du kan blande dem, hakke dem eller presse dem.

Yoghurten hjælper med at fugte og fjerne olien fra dit ansigt.

 • Bland begge ingredienser. Gnid derefter dem på dit ansigt.
 • Brug et par minutter på at give dig selv en massage. Dette har to funktioner: På den ene side bliver du fri for hudorme. På den anden side kommer næringsstofferne ind i din hud.

Prøv at bruge 30 minutter af din tid til at massere dit ansigt med disse ingredienser.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Maria Josiene Farias Cruz, Discente do Curso de Farmácia, (FAMETRO)., Suzana Barbosa Bezerra, Docente do Curso de Farmácia, & (FAMETRO). (2017). Obtenção do óleo essencial de Ocimum gratissimum L para desenvolvimento de cosmético de limpeza facial. Revista Diálogos Acadêmicos.
 • Priscila, D., & Mejia, M. (2010). Peelings químicos no rejuvenescimento facial. Pós-Graduação Em Fisioterapia Dermato-Funcional – Faculdade Cambury Resumo. https://doi.org/10.1385/159259185X

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.