7 naturlige hjemmelavede scrubs mod hudorme

De her naturlige scrubs er gode for følsom hud. Men det er alligevel en god ide at teste dem på et lille stykke hud, før du bruger dem.
7 naturlige hjemmelavede scrubs mod hudorme
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Bedømt og godkendt af diætist Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Hudorme er et æstetisk problem der ofte opstår i ansigtet. Desværre er det svært at fjerne hudorme, men du kan forebygge og behandle dem efterhånden med de her hjemmelavede scrubs mod hudorme.

I dag deler vi 7 naturlige og hjemmelavede opskrifter med dig, som kan hjælpe dig med at fjerne hudorme og endeligt få en ren og glat hud.

Hvad er hudorme?

Hudorme er en konsekvens af tilstoppede porer, hvilket i sig selv sker på grund af oxidation af cellerne. 

Produktionen af talg og melanin, især på din næse og hage er med til at blokerer de ellers åbne porer. Dette hæmmer rensningen af talgkirtlen. Som følge heraf bliver der snavset og porerne begynder at erhverver den ubehagelige sorte farve.

Der er mange faktorer, der fremmer hudorme. Bland disse finder vi:

 • Miljøforurening
 • Støv
 • Makeup og anden kosmetik
 • Homoner
 • Overskydende olie
 • Dårlig rengøring af huden
 • En kost rig på skadelige fedstoffer

7 naturlige hjemmelavede scrubs mod hudorme

Her er 7 naturlige hjemmelavede scrubs mod hudorme, som du kan lave allerede nu derhjemme. Med dem kan du opretholde en ren hud.

1. Havsalt

Havsalt er et godt eksfolieringsmiddel.

Havsalt er en nem og naturlig scrub. Det er billigt og meget effektivt. Saltets grove struktur gør at det lettere for dets komponenter at udføre en dyb rensning af huden. Det indeholder også en god mængde af mineralske antiseptiske egenskaber.

 • Havsalt er den bedste løsning til olieagtigt hud, lettere olieagtigt hud og en del tør hud samt akne. Vi anbefaler dog ikke denne procedure for dem der har en mere følsom hud eller til hud som er for tørt eller modent.

2. Sukker

Brunt sukker.

Sukker er en anden mulighed, der minder om havsalt, men som alligevel er lidt mere blid. Det kan bruges på alle typer hud. Hvis du har en meget delikat hud, anbefaler vi at kombinere sukker med en olie, såsom kokos, mandel, oliven eller lignende.

3. Kaffe bønner

Kaffebønner.

Drikker du kaffe hver morgen? Hvis det er tilfældet, har du nok allerede nogle af disse bønner derhjemme og du er nok vant til have rester fra din kaffe. Kaffegrums kan bruges til mange ting, såsom rengøring af vasken eller tilsættes til jorden ved dine planter.

Derudover kan vi nu også præsentere dig for en ny måde at bruge det på: Det kan bruge som scrubs mod hudorme.

 • Ruheden af kaffegrums er perfekt til din hud. Dette er fordi det renser huden dybt, men dog uden at irritere det. 
 • Takket være indholdet af koffein er kaffegrums også gavnligt for personer der har et træt eller hævet ansigt.

4. Natron

Natron.

Et andet godt produkt som vi ofte har hjemme er natron eller natriumbicarbonat. Heldigvis har det mange kosmetiske såvel som sundhedsmæssige anvendelser.

 • Vi anbefaler kun at bruge det en gang om ugen.
 • For at øge dets virkninger kan du tilføje en dråbe æblecidereddike. Dette vil balancere din pH og øge fordelene som dette produkt har overfor huden.

5. Havregryn

Havregryn som eksfoliering.

Havregryn er det bedste middel til at eksfoliere din hud, hvis du ønsker at fjerne hudorme og når din hud er følsom og delikat.

Takket være dets mucilage indhold skaber dette korn en beskyttende og hydratiserende belægning over huden, der beskytter mod den mod ethvert udenfra kommende stof.

Derudover er havregryn ikke for groft, så du undgår irritation der ellers kunne få din hud til at blive rød.

 • For at kunne bruge dette til afskalning skal du male eller knuse dine gryn og blande dem med vand. Lav en pasta. 
 • Udover at rense huden, kan du også lade denne pasta stå i 15 minutter og derved bruge blandingen som en maske. 

6. Tomater

Tomater som eksfoliering.

Disse sidste to naturlige metoder virker ikke på grund af deres tekstur, men derimod på grund af deres enzymindhold. De renser huden hurtigt og effektivt.

Tomater er den mildeste muligheden for en enzymatisk rensning af huden.

 • Skrub blot dit ansigt med et stykke tomat og vent derefter et par minutter med at tørre det af.
 • Derefter vaskes ansigtet med rigeligt vand.

7. Ananas

Ananas i skiver.

Ananas er et stærkt alternativ til en eksfoliering på grund af dets enzymer.

 • Du kan anvende det på samme måde som tomaterne beskrevet ovenfor.
 • Du skal efterlade det på dit ansigt i højst 5 minutter.

Resultatet vil være at din hud bliver meget ren, blød og endda lysende. Du skal ikke bekymre dig, hvis du oplever en stikkende følelse mens du har ananasen på dit ansigt. Det er normalt. Om et par minutter vil du kunne vaske det fra dit ansigt og se det spektakulære resultat.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.