4 måder at tilføre fugt til tørt hår på

Brug af en hårtørrer og glattejern kan være skadeligt for håret. Derfor er det bedst at reducere det til et minimum, og bruge naturlige midler til at tilføre fugt til tørt hår.
4 måder at tilføre fugt til tørt hår på
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Dit hår er en vigtig del af, hvem du er, og det er meget vigtigt at tage sig af det. Heldigvis findes der mange behandlinger til at tilføre fugt til tørt hår og pleje din hovedbund.

Selvfølgelig findes der kemiske alternativer som shampoo og andre produkter. Du kan dog også vælge naturlige ingredienser. I denne artikel tager vi et kig på nogle måder at tilføre fugt til tørt hår på.

Tilføj fugt til tørt hår

Så lad os fokusere på tørt hår og hvordan man skal passe på det.

Mange mennesker forbinder tørt hår med et livløst, kedeligt og usundt udseende, og det er ikke langt fra sandheden. Ud over dette er sandsynligheden for spaltede spidser langt højere når du har tørt hår. Det gør ikke nogen forskel, hvis du gør det vådt; denne type hårs strå er normalt meget skrøbelige.

Dehydrering er en af ​​de mest indflydelsesrige faktorer i forhold til livløst hår.

Løsninger til at tilføre fugt til tørt hår

Der er flere måder at tilføre fugt til tørt hår på, og dermed forbedre dets tekstur.

1. Påfør kun balsam på dit hårs spidser for at give fugt til tørt hår

Der er mange muligheder i forbindelse med brugen af ​​balsam. De fleste bruger det på hele deres hår. Vi anbefaler dog, at du kun bruger det på spidserne af dit hår.

Målet er at hydrere dette område. Dette forhindrer brud og spaltede spidser eller andre lignende problemer. Endelig bør balsam anvendes med det formål at slippe af med ophobning af fedt i dit hår.

Husk at følge instruktionerne på flasken, eller vælg naturlige alternativer.

Læs også:

2. Brug olivenolie til at give fugt til tørt hår

Olivenolie har gode virkninger på tørt hår

Naturlige alternativer er normalt sundere for din krop. Læs videre og oplev vores olivenoliebaserede behandling.

Ingredienser

 • 1 æg
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 spsk mayonaise

Instruktioner

 • Først skal du slå ægget ud i en skål
 • Når det er godt pisket tilsættes resten af ​​ingredienserne, og bland dem derefter, indtil du får en glat blanding.

Påførelse

 • Først skal du anvende blandingen på din hovedbund og lade den virke i 20 til 30 minutter.
 • Derefter skylles det ud med koldt vand.
 • Til sidst skal du vaske dit hår med en shampoo til tørt hår.

Læs også:

3. Olivenolie med citron

En anden god måde at tilføre fugt til tørt hår med olivenolie på, er ved at blande det med citron. På denne måde kan du nyde fordelene ved begge ingredienser.

Ingredienser

 • 2 spsk olivenolie
 • 2 spsk citronsaft

Forberedelse og anvendelse

 • Først blandes begge ingredienser, indtil du får en glat blanding
 • Anvend derefter det hele over din hovedbund
 • Lad det virke i 10 til 20 minutter og skyl det derefter ud med koldt vand

4. Undgå at bruge hårtørrer eller glattejern

Dette er ikke ligefrem en måde at tilføre fugt til dit hår på. Men ved at reducere hyppigheden af ​​at bruge glattejern og hårtørrer, vil du undgå at udtørre håret hårdt.

Vi anbefaler dette uanset hvilken type hår du har. Det er dog særligt vigtigt for dem, der har tørt hår.

Med hensyn til hårtørrer er det meget bedre at lade dit hår lufttørre, hvis du kan. Ud over dette bør brug af hårtørrer kun reserveres til vigtige begivenheder og ikke til regelmæssig brug.

Det kan interessere dig ...
7 fødevarer, du skal spise for at opnå sundt hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 fødevarer, du skal spise for at opnå sundt hår

Sundt hår kan opnås ved hjælp af næringsstoffer fra forskellige fødevarer. Læs om, hvilke, der giver sundt og stærkt hår. • Lanzziano Alonso, Paola Andrea, & Mora Huertas, Claudia Elizabeth. (2013). Efecto de las fragancias en el desempeño sensorial de productos cosméticos tipo champú. Revista Colombiana de Ciencias Químico – Farmacéuticas42(2), 260-283. Retrieved February 22, 2019, from http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-74182013000200007&lng=en&tlng=es.
 • Madurga Sanz, M.. (2009). El papel de la cosmética: excipientes y conservantes. Pediatría Atención Primaria11(Supl. 15), 81-100. Recuperado en 22 de febrero de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1139-76322009000300006&lng=es&tlng=es.
 • Samaniego Joaquin, Jhonnel, & Fuertes Ruitón, César. (2017). Diseño y formulación de un champú a base de extracto alcohólico de Urtica urens L. para su aplicación contra la caída del cabello. Revista de la Sociedad Química del Perú83(3), 265-272. Recuperado en 22 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1810-634X2017000300002&lng=es&tlng=es.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.