Slip af med spaltet hår uden det bliver for kort

Vidste du, at for at stoppe spaltet hår er det vigtigt, at du forbedrer din kost? På den måde vil du beskytte og styrke dit hår indefra.
Slip af med spaltet hår uden det bliver for kort
Maria del Carmen Hernandez

Bedømt og godkendt af hudlæge Maria del Carmen Hernandez.

Sidste ændring: 21 november, 2022

Spaltet hår er de fleste kvinders mareridt. Desuden kan det være svært at finde tid til at tage sig af sit hår, i en travl hverdag fuld af arbejde og forpligtelser.

En af de største plager for de fleste med langt hår, er spalter. Dette sker, når enderne af dine hårstrå opdeles i mindre spalter.

Bare rolig!

I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kommer af med spaltet hår, uden at skulle miste længden af dit hår.

Husk at enhver behandling du foretager hjemme, skal gøres meget omhyggeligt. For at undgå eventuelle problemer, kan du konsultere en professionel.

Sådan fjerner du spaltet hår uden at tabe længden

spaltet hår

1. Følg din stylists anbefalinger

Den første ting du skal gøre, er at følge anbefalinger fra mange stylister, og klippe enderne af dit hår hver 28. dag. Dette er en formel, som mange følger religiøst, og det giver meget gode resultater. Det, at klippe håret giver dig mulighed for at holde samme længde og eliminere de der skrækkelige spaltede ender.

Der er mange slags frisurer og nye værktøjer, der giver dig mulighed for ikke at miste længden af ​​dit hår. Din stylist vil vide, hvordan du eliminerer eventuelle spaltede ender uden at gå på kompromis med mere end et par millimeter af dit hår.

Derudover kan din stylist fortælle dig de bedste kemiske metoder og behandlinger for at forhindre dette almindelige problem.

Læs også: Semipermanente negle: En ny trend

2. Naturlige fugtighedsbehandlinger

Hvis du nu ikke er en af ​​de personer, der hyppigt besøger skønhedssaloner, kan du prøve behandlinger, der hydrerer og genopretter vitalitet i dit hår.

I dag er der masser af hårmasker på markedet, men naturlige produkter vil altid være det mest velegnede til at passe på dit hår.

Lad os tage et kig på en af ​​dem!

naturlig hårmaske

ingredienser

 • 1 spiseskefuld honning (25 g)
 • Indholdet af 1 avocado

Sådan gør du

Hvis du er ny udi verdenen af ​​naturlige behandlinger, er denne blanding af honning og avocado en god måde at starte på.

 • Bland begge ingredienser, indtil du får en jævn konsistens. Afhængigt af hårets længde skal du måske lave mere.
 • Påfør blandingen efter brug af din sædvanlige shampoo, og lad den sidde i 15 minutter før skylning.

En anden måde at hydrere dit hår og eliminere spaltede ender naturligt er at bruge denne græskar- og bananblanding:

Ingredienser

 • 1 kop græskarpuré (200 g)
 • 1 banan
 • Olivenolie

Sådan gør du

 • Kombiner de 3 ingredienser og bland blandingen på fugtigt hår.
 • Lad den sidde i 15 til 30 minutter og skyl med rigeligt vand. Dit hår vil blive hydreret og få mere vitalitet.

3. Vand og balsam

naturlig balsam

Brugen af balsam hver gang du vasker dit hår, og hver gang du anvender shampoo, er også en måde at eliminere spaltet hår.

Fugtighed er afgørende for at forhindre, at dit hår bliver en katastrofe. Desuden skal du lade dit hår lufttørre uden brug af glattejern eller hårtørrere. Brugen af ​​denne type redskaber fjerner hårets styrke og vitalitet.

Husk også, at vand altid er svaret: Våd altid dit hår før du reder det. Hvis du har vådter dit hår og kæmmer det omhyggeligt, vil du hjælpe med at forhindre det irriterende fænomen ved spaltet hår.

4. En god diæt

Vores hår består af kollagen, ligesom vores hud. Derfor afhænger udseendet i høj grad af vores kost.

Prøv at drikke rigeligt med vand og indtage fødevarer med høj ernæringsværdi, såsom frugt og grøntsager. Succesen for enhver skønhedsbehandling afhænger også af din kost.

På denne måde er det vigtigt ikke kun at se godt ud, men også have det godt.

Læs også: Fordele og ulemper ved keto kuren

sund mad

5. Beskyt og fugt dit hår

Regelmæssig brug af produkter, der giver fugt og vitalitet og at undgå udsættelse for varme og sol, hjælper med at forhindre udseende af ubehageligt spaltet hår. Forebyggelse er alt: Brug beskyttelse såsom hatte, undgå udsættelse for solen i de meget varme timer, og kæm dit hår dagligt.

Disse er meget lette måder at forhindre udseende af irriterende spaltet hår.

Anvend disse metoder til din daglige pleje-rutine, og du vil se store og bemærkelsesværdige ændringer, både i dit hårs udseende og din generelle sundhed på ingen tid!

Det kan interessere dig ...
Derfor skal du vaske ansigtet med æblecidereddike
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Derfor skal du vaske ansigtet med æblecidereddike

Æblecidereddike kan bruges som skønhedsprodukt. Der er for eksempel mange fordele ved at vaske ansigtet med æblecidereddike.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science54(2), 175-192.
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of cosmetic dermatology12(4), 306-313.
 • Fernanda, M., & Dias, G. (2015). Hair cosmetics: An overview. International journal of trichology7(1), 2-2.
 • Gorzynik-Debicka, M., Przychodzen, P., Cappello, F., Kuban-Jankowska, A., Marino Gammazza, A., Knap, N., … & Gorska-Ponikowska, M. (2018). Potential health benefits of olive oil and plant polyphenols. International journal of molecular sciences19(3), 686.
 • Henao Padilla M. (2016). Contribución al estudio de formulación de un producto cosmético de uso capilar basado en aceite de aguacate [Tesis de maestría, Universidad Nacional de Colombia]. Archivo digital. https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/handle/unal/59512/marianahenaopadilla.2016.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 • Vallianou, N. G., Gounari, P., Skourtis, A., Panagos, J., & Kazazis, C. (2014). Honey and its anti-inflammatory, anti-bacterial and anti-oxidant properties. Gen Med (Los Angel)2(132), 1-5.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.