4 perfekte dekorations ideer til små køkkener

Hvis du har et lille køkken, er det meget vigtigt at lære at lege med lys og farve for at skabe en følelse af rummelighed. Glas kan også hjælpe os med at opnå denne effekt.
4 perfekte dekorations ideer til små køkkener

Sidste ændring: 22 december, 2022

De siger, at kærlighed i et hjem begynder i køkkenet, og derfor er det det mest elskede og værdsatte rum i huset. Små køkkener er lige så højt elskede som store køkkener.

Alle drømmer om at have et stort, rummeligt køkken med alt organiseret og let at nå, hvor vi vil have det.

Problemet er, at vi til tider på grund af logistik må tage til takke med et lille, ikke-så rummeligt køkken.

Lille behøver ikke at være et synonym for rodet. Tværtimod bør et lille rum repræsentere en mere præcis organisationsordning.

Hvis dit køkken er lille, og du ikke har den mindste ide om at dekorere det, er dette nogle af de bedste ideer, du kan sætte i praksis.

1. Indretning er nøglen i små køkkener

God indretning er nøglen til at have et lille, men rummeligt og velorganiseret køkken.

Det er vigtigt at vide, hvordan man organiserer hylder og møbler for at undgå at reducere det rum, du har, og skabe en følelse af klaustrofobi.

Det første du skal gøre er at organisere det i overensstemmelse med det rum, du har. Der er tre måder at gøre dette på:

L-formet

Hvidt koekken

Mange mennesker tror, at brugen af begge sider af deres køkken vil spare plads, men det er normalt usandt.

  • Hvis dit køkken er meget smalt, er det den bedste løsning at organisere det i form af et “L”, da du vil have en tom side, hvor du nemt kan bevæge dig rundt.
  • Hvis du absolut skal bruge den tomme side, er det bedst at placere hylder der i stedet for møbler. På den måde kan du undgå visuel overbelastning.
  • Husk, åbne rum skaber lys og en følelse af rummelighed.

Et-sidet

Denne ide er perfekt, hvis du har et enkeltværelse til to formål (stue-køkken eller køkken-spisestue). Nogle steder er dette kendt som et “amerikansk køkken”.

Når et værelse er delt, er det bedste at gøre brug af hele væggen og forsøge at placere alle hylder på den side.

Et godt trick til dette er at bruge lodrette hylder, der giver dig mulighed for at organisere alt i et fra kopperne til bestikket.

U-formet

Koekken

Dette er en af de mest almindelige indretninger til et køkken. Den er ideel til små køkkener, der er firkantede, hvor alt skal organiseres geometrisk.

Det gode ved U-formede køkkener er, at de giver dig mulighed for at få et behageligt sted at arbejde og et andet sted at lave mad.

2. Brug belysning til at udvide et lille køkken

Hvis du er så heldig at have store vinduer i dit køkken, skal du bruge dem til din fordel.

  • Du kan hænge hvide gardiner lavet af tyndt stof eller bruge pastel eller lyse farver for at give fornemmelsen af ​​mere plads.
  • Hvis du ikke har vinduer eller de er dårligt placeret, er det vigtigt at have en god kunstig lyskilde, der kan hjælpe dig med at skabe et behageligt miljø.

Husk at god belysning vil hjælpe et rum til at synes meget mere rummeligt.

Vi anbefaler at hænge lange lamper fra loftet eller placere flere lys under hylderne. Disse vil give en følelse af rummelighed og komfort.

3. Hyldeplacering for at optimere pladsen

Koekkenbord

Hylde er afgørende for at opretholde orden i køkkenet, og det materiale du bruger er nøglen til at have mere eller mindre plads.

  • For små rum er de mest anbefalede materialer træ og stål, men den allerbedste mulighed er glas.
  • Brug det til møblerne, hylderne og krukkerne. Husk at glas ikke kun lader lys passere gennem det, men det afspejler også lys. Dette får det til at virke som om der er meget mere plads og lys.
  • På den anden side anbefales det stærkt at have bevægelige møbler og hylder, med mange skuffer til at opbevare forskellige redskaber.

Du kan sætte det i et hvilket som helst hjørne. Derudover vil det give ekstra arbejdsområde, som du aldrig kan have for meget af i et lille køkken!

4. Leg med farver

Farver er meget vigtige i små rum, da mørke toner minimerer plads og reducerer lys.

  • I meget små køkkener anbefaler vi at bruge hvid til vægge, møbler, tilbehør og hylder. Da det giver et neutralt touch og masser af lys.

Hvid hjælper med at forhindre visuel overbelastning og gør alt mere åbent. Du kan vælge denne farve til væggene og kombinere den med cremefarve eller lidt mørkere tonet hylder for en fremragende kontrast.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.