Hvorfor er dit syn sløret?

Tusindvis af folk lider dagligt af sløret syn eller forringet syn, et problem som kan have mange årsager og som du ikke bør ignorere. Fremfor alt, så følges dette problem af hovedpiner, svimmelhed, træthed og kvalme, så det er meget vigtigt at du finder ud af hvad det skyldes, og hvordan du kan forhindre det.
Hvorfor er dit syn sløret?

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Du kan ikke se objekter godt, du kan dårligt skelne imellem mennesker (især deres ansigter), du har problemer med at læse, eller du føler at bogstaverne bevæger sig rundt på computerskærmen eller på siderne i en bog, så er det måske et godt tidspunkt at se en specialist på. I denne artikel vil du opdage nogle facts omkring sløret syn, hvorfor det opstår, og hvordan det behandles.

Årsager til sløret syn

Denne liste vil hjælpe dig med at bestemme, hvad årsagen er til dit slørede syn, og hvad de mest almindelige symptomer er.

Bygningsfejl eller nærsynethed

Den første årsag er en lidelse, som forkorter dit nære syn, og den anden forringer hvor langt du kan se. Udover sløret syn, forstyrres hele det visuelle felt også.

Grå stær

Disse er mere almindelige hos folk over 60 år og sommetider, er de uden symptomer. I andre tilfælde, forårsager de uklarhed af hornhinden, sløret syn, lysfølsomhed, halo af lys, dobbeltsynethed og progressiv sløring af synet.

cataract

Diabetes

En af mange symptomer på ubalance i blodsukker niveauet kan være sløret syn. Du bør være opmærksom hvis du lider af denne sygdom da mangel på varetægt vil resultere i langt mere alvorlige synsproblemer, inklusiv blindhed.

Graves sygdom

Vægttab og øget appetit, øget hjerteslag, højt blodtryk, rystelser og sløret syn er det mest kendte sympsomer på denne lidelse, der påvirker skjoldbruskkirtlen.

Multipel sklerose

Denne neurodegenerative lidelse følges ofte af flere synsproblemer, inklusiv sløret syn. Den kan også føre til problemer med blærekontrol, ændringer i følsomhed, etc.

Hypoglykæmi

Når blodsukker niveauet falder hurtigt kan dette forårsage ikke blot sløret syn, men også andre typer visuelle forstyrrelser, forvirring, dobbeltsyn, kramper, tab af koncentration, angst, hjertebanken og rystelser.

cataract2

Migræner

Når hovedet oplever for meget smerte grundet et muskel eller neurologisk problem, så er sløret syn det mest almindelige symptom. Andre tegn er kvalme, lys overfølsomhed, smerte i øjnene og opkast. Migræner kan have de samme symptomer.

Højt blodtryk og glaukom

Hvis vi har hypertensions eller øjentryk (glaukom), kan vi have problemer med at se godt. Derudover, så generere begge lidelser yderligere problemer såsom besvimelse, total eller delvis tab af syn, takykardi, etc.

Sådan undgår du sløret syn

Hvis du ofte har oplevet nogle af disse symptomer, så er det meget vigtigt at du tager til din læge med det samme. Hvis du kun har oplevet symptomerne sporadisk, så vær opmærksom på de følgende råd:

Reducer stress

Dette vil hjælpe dig med at sænke dit blodtryk og nervøsitet. Derfor vil du være mere rolig og du vil se bedre. Hypertension er en af dine øjnes værste fjender, da det tynger dem ned. Hvis du har ocular spænding er det også godt at du afstresser. Arbejd på at forringe din vrede og angst, så disse ikke forårsager dig yderligere problemer.

øjenbrand

Slap af i øjenene

Hvis du har arbejdet længe foran en computerskærm, så kan dine øjne blive trætte og dette kan forårsage sløret syn. Sæt dig ned og luk øjnene i et minut. En anden mulighed er at stå op, placere din index finger foran dit ansigt, og zoome ind of ud langsomt, imens dine øjne fortsat har fokus på din finger. Efterfølgende skal du gøre det samme ved at bevæge din finger til højre og så til venstre, som var det pendul. Du bør kun bevæge dine øjne for at følge det, ikke dit hoved.

Fokusér, og stop med at fokusere

Vælg et objekt og stir på det, fokuser på det. Efterfølgende, så forsøg at stoppe med at fokusere på objektet og istedet se hvad der er rundt omkring det. En af årsagerne til at vores syn bliver sløret er, at vi ikke er vandt til at fokusere på en ting specifikt, grundet de hundredevis af stimuli vi modtager dagligt.

Hold styr på din diæt

Du ved med sikkerhed allerede, at vand i maven er den bedste allierede til at holde din krop hydreret, inklusivt dine øjne. Det kan også hjælpe med at eliminere de affaldsstoffer, der har opbygget sig i din krop, og som kan skade leveren, det organ som er direkte relateret til øjenene. Hvis dit syn er sløret eller uskarpt, så prøv at følge en fedtfro diæt og undgå friturestegt mad. Drik Boldo te dagligt og spis en rensende diæt bestående af dampede eller delvist kogte grøntsager (fremfor alle, broccoli, spinat og chard) med fuldkornsris. Spis ikke fedt, kød, eller mælkeprodukter.

Samtidig, bør du øge indtagelse af A og C-vitamin. Du kan finde disse i citrusfrugter, gulerødder, papaya og broccoli.

Oprethold sunde vaner

  • Forøg størrelsen på bogstaverne på din PC skærm så du ikke behøver at bevæge skærmen tættere på dine øjne
  • Læs ikke når der ikke er nok lys (naturligt lys er bedre end kunstigt lys)
  • Hold en afstand på mindst en meter (tre fod) fra din TV skærm
  • Brug solbriller når der er pause på arbejdet, eller når du kommer hjem.

Det er også en god ide ar bruge tid på landet eller andre naturlige miljøer, eksempelvis stranden. På denne måde kan du arbejde på hele dine øjnes rækkevidde. Ligesom et panoramisk fotografi, så har øjnene brug for an pause fra at se så mange ting samtidig, især alle farverne, neon lysene og andre skarpe lyskilder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.