Prøv disse 5 hjemmelavede midler mod colitis

Vidste du, at gulerødder er en af de mest effektive midler mod colitis? De er fiberige og har anti-inflammatoriske stoffer, som hjælper med at lindre smerte og undgå følelsen af svaghed. Lær mere i denne artikel!
Prøv disse 5 hjemmelavede midler mod colitis
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Colitis er en sygdom forårsaget af betændelse i endetarmen og tyktarmen. Der er heldigvis mange naturlige midler mod colitis.

Dette område, den nederste del af tarmene, oplever forandringer i den slimhinde, som dækker den. Med tiden skaber det en række negative reaktioner, som indebærer intens smerte og diarré.

Selvom colitis har en tendens til at være sporadisk og diskret, skal mange personer søge medicinsk hjælp, fordi det er kronisk og tilbagevendende.

Det vurderes, at mindst 60% af de påvirkede patienter er kvinder. De fleste af dem er under 40 år gamle.

Indtil nu er der ikke en årsag, der forklarer dets udvikling. På trods af det tror eksperter, at det har noget at gøre med kostvaner, gener og effekten af nogle typer medicin.

Heldigvis findes der nogle naturlige midler, som ikke forårsager modstridende effekter. De kan hjælpe med at lindre symptomerne, før andre komplikationer udvikler sig.

I denne artikel ønsker vi at tale om de 6 bedste midler at tage, hvis man har colitis.

1. Yoghurt natural er et af de nemmeste midler mod colitis

Skaal med yoghurt

Yoghurt er en af de bedste naturlige midler mod colitis. Det forstærker tarmene med levende cultura, som regulerer dets naturlige pH-værdi.

Denne gruppe sunde bakterier hjælper med at danne mælkesyre. Det er et nødvendigt stof for en optimal udskillelse af skadelige toksiner, som bor i dette område af kroppen.

Disse egenskaber har en positiv effekt på immunforsvaret. Det har de ved at reagere på de smitsomme stoffer, som invaderer kroppen.

Hvad man skal gøre:

 • Spis en kop yoghurt natural dagligt.
 • Kom yoghurt natural i dine smoothies med frugter og grøntsager.

2. Prøv kartofelsaft for at behandle colitis

Kraften af alkaline i kartofler er meget effektiv til at bekæmpe colitis ulcerosa og episoder med diarré.

Det er rigt på stivelse og naturlige fibre, som bidrager til at forbedre aktiviteten i tarmene. Det kontrollerer irritation af tyktarmen.

Saft fra kartofler lindrer smerte i maven og mindsker ophobningen af luft og syre i maven.

Sådan anvendes det:

 • Riv en rå kartoffel og skyl den med en salatslynge. Drik saften.
 • Gentag 2 eller 3 gange om dagen.

3. Risvand er at af de mere ukendte midler mod colitis

Glas med risvand

Risvand, som ikke indeholder krydderier på nogen måde og er et probiotisk middel, hjælper med at regulere den naturlige pH-værdi i tarmene.

Dets stivelse mindsker irritationen af tyktarmen. På grund af øgningen af de sunde bakterier hjælper de med at lindre symptomer, såsom dyspepsi og luft i maven.

På grund af dets indhold af vitaminer og mineraler er det også en af de bedste ingredienser til at erstatte de næringsstoffer, man mister på grund af diarré.

Sådan anvendes det

 • Kog to spiseskefulde ris i en gryde vand. Når det koger, tages det af blusset og får lov at stå og trække.
 • Når det når en behagelig temperatur til at blive drukket, hældes det gennem en sigte, og man drikker 1 eller 2 glas om dagen.

4. Prøv også vand fra hørfrø

Hørfrø indeholder naturlige fibre og er et glimrende middel til at behandle problemer med tarmene.

Dets næringsstoffer, sammen med fedtsyrer og antioksidanter, mindsker betændelse og fremmer en optimal udskillelse af affaldsstoffer.

Ingredienser:

 • 1 spiseskefuld hørfrø
 • 2,5 dl vand

Sådan anvendes det:

 • Kom en spiseskefuld hørfrø i et glas vand og lad det stå og trække natten over.
 • Den efterfølgende dag, når det har en gelé-agtig konsistens, sigtes det og drikkes.
 • Drik et glas af denne blanding hver dag, indtil symptomerne er forsvundet.

5. Gulerødder mod colitis

Skaal med gulerodsskiver

Gulerødder er rige på fibre og består af anti-inflammatoriske stoffer. Når de når tarmene, kontrollerer de smerte og irritation.

De indeholder også probiotiske egenskaber, hvilket betyder, at de nærer de bakterier, som beskytter tyktarmen.

Deres næringsstoffer hjælper med at undgå, at kroppen bliver udsat for kroniske tilstande af diarré og opkast.

Sådan anvendes de:

 • Lav en gulerodsjuice ved at bruge en juicer.
 • Du kan også koge dem i vand uden salt og lave en puré, når de er bløde.
 • Indtag det én gang om dagen, indtil dit colitis er kureret.

6. Bananer

Bananer indeholder en type fibre kendt som pektin. Når det er optaget i tarmene, hjælper det med at afbalancere pH-værdien, hvilket lindrer diarré og forstoppelse.

Derudover bidrager dets store mængder af magnesium og kalium til en balance af elektrolytterne i kroppen, hvilket næsten aldrig ændrer denne tilstand og er et af de bedste midler mod colitis.

Ingredienser:

 • 1 moden banan
 • 1 teskefuld honning

Fremgangsmåde:

 • Mos bananen og bland den med honning. Indtag derefter.
 • Du kan også komme banan i dine smoothies eller spise et stykke banan i løbet af dagen.

Døjer du med colitis? Vælg nogle af de nævnte behandlinger af colitis og vink farvel til dette generende problem!

Det kan interessere dig ...
5 tricks til at brænde kalorier af, uden du kan mærke det
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 tricks til at brænde kalorier af, uden du kan mærke det

Det er ikke nemt at brænde kalorier af, for det betyder, at vi skal forbrænde mere end vi spiser. Og det er ikke nemt. Læs hvordan du kan gøre det ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ke F, Yadav PK, Ju LZ. Herbal medicine in the treatment of ulcerative colitis. Saudi J Gastroenterol. 2012;18(1):3–10. doi:10.4103/1319-3767.91726
 • Huertas, R. A. P. (2013). Yogur en la salud humana. Revista Lasallista de Investigacion.
 • Martinchik, A. N., Baturin, A. K., Zubtsov, V. V, & Molofeev, V. I. (2012). [Nutritional value and functional properties of flaxseed]. Voprosy Pitaniia.
 • Fallahzadeh H, Jalali A, Momayyezi M, Bazm S. Effect of Carrot Intake in the Prevention of Gastric Cancer: A Meta-Analysis. J Gastric Cancer. 2015;15(4):256–261. doi:10.5230/jgc.2015.15.4.256
 • Sharma KD, Karki S, Thakur NS, Attri S. Chemical composition, functional properties and processing of carrot-a review. J Food Sci Technol. 2012;49(1):22–32. doi:10.1007/s13197-011-0310-7
 • Wong C, Harris PJ, Ferguson LR. Potential Benefits of Dietary Fibre Intervention in Inflammatory Bowel Disease. Int J Mol Sci. 2016;17(6):919. Published 2016 Jun 14. doi:10.3390/ijms17060919

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.