Hjemmebehandling for colitis ulcerosa

Risvand kan hjælpe med at reducere og forbedre colitis-symptomer. Tilsæt en kop vand til blandingen, og si den, så du kan spise den med en ske.
Hjemmebehandling for colitis ulcerosa

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når vi taler om Colitis, henviser vi til et tarmproblem, som hovedsagelig rammer tyktarmen. Tyktarmen bliver betændt af en eller anden grund, hvad enten det er på grund af bakterier, vira, svampe, eller selv af følelsesmæssige årsager. Dette kan derefter direkte eller indirekte føre til sygdomme i andre organer. Derfor leder mange efter en effektiv hjemmebehandling for colitis ulcerosa.

Når mennesker lider af colitis, oplever de i almindelighed følgende symptomer:

 • mavesmerter
 • forstoppelse
 • diarre
 • opkastning
 • oppustethed

Der er nogle meget effektive hjemmelavede midler til at hjælpe med denne tilstand, og de letter selvfølgelig de symptomer, der opstår. Her vil vi dele nogle vigtige forslag til behandling af colitis ulcerosa og hjælpe med at forhindre eventuelle komplikationer, der kan opstå, når du lider af denne tilstand.

Spis en varieret kost

Det vigtigste forslag er at prøve at spise en stor mængde naturlige og friske fødevarer med en masse fibre, som giver kroppen de nødvendige næringsstoffer uden at overbelaste systemet. Med dette vil du undgå et irriteret fordøjelsessystem.

Sund fiberrig kost.

Det er meget vigtigt at undgå krydrede fødevarer, alkohol, og en overdreven mængde kaffe.

Spis pebermynte

Pebermynte hjælper med at forbedre fordøjelsessystemets funktion, da spytkirtlerne virker bedre, hvilket virkelig forbedrer fordøjelsen. Det kontrollerer også nervesystemet.

Ingefærte

Ingefær- te er en fantastisk drik, hvis du lider af ulcera colitis da det eliminerer oppustet mave, diarre og smerte forbundet med denne sygdom.

Læs også: Mynte- og ingefærsdrik, der aktiverer dit stofskifte

Byg-tilskud

Denne plante er en stor hjælp for tarmfunktionen, og også en fantastisk kilde til de vitaminer og mineraler, der hjælper med at forebygge symptomerne på colitis.

Læs også: https://bedrelivsstil.dk/bekaemp-mavekatar-midler/Bekæmp mavekatar med disse naturlige midler

Hjemmebehandling for colitis ulcerosa

 • En enkelt hjemmebehandling for colitis ulcerosa er at drikke et glas vand med to teskefulde æblecidereddike og honning om aftenen inden hvert måltid. Du bør drikke dette tre gange om dagen.
 • Et andet middel til at bekæmpe colitis er at koge en kop vand med en knivspids althea. Lad det falde til bunds efter 5 minutter og si det derefter. Du skal bare drikke en kop om dagen i flere uger, men det er ligegyldigt hvad tid på dagen du drikker blandingen.
 • Lav en smoothie med mineralvand, et æble, en gulerod, en agurk, og en rødbede. Tilbered en om morgenen og en om eftermiddagen hver dag i flere uger.
 • Dyp en eller to skefulde hørfrøolie i en halv kop vand til en hel dag. Du bør blande disse godt og helst drikke det på tom mave.
 • Risvand er en anden god mulighed for at lette symptomerne på colitis. Du har simpelthen brug for at koge en kop ris i tre kopper vand i tyve minutter. Lad det bunfælde og si det derefter for at drikke det vand, der er tilbage.
 • Kamillete hjælper med at reducere betændelse i tyktarmen. Du kan drikke det flere gange om dagen.
 • Et fremragende middel imod colitis er aloe vera, som du kan tilberede hjemme eller købe i en helsekostbutik. Gelen fra denne plante hjælper med at gendanne slimen i tyktarmen og fordøjelsessystemet i almindelighed.
 • Til mennesker, der er tilbøjelige til at lide af denne tilstand, anbefaler vi at spise æbler og papaya, da dette er de to frugter, der hjælper på colitis.
Det kan interessere dig ...
Kanariefrø og kanelvand, et middel til at rense arterierne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kanariefrø og kanelvand, et middel til at rense arterierne

Et af de bedste midler er kanariefrø og kanelvand. I denne artikel vil vi vise dig, hvorfor det er brugbart til at rense arterierne. • Gomollón, F., García-López, S., Sicilia, B., Gisbert, J. P., & Hinojosa, J. (2012). Guía clínica GETECCU del tratamiento de la colitis ulcerosa elaborada con la metodología GRADE. Gastroenterol Hepatol [Internet]11(001), 1-92.
 • Herrera, A. T., Peracaula, M. M., Sainz, N. B., Carner, I. C., Badía, N. C., Benaprés, J. R. M., & Jordá, F. C. (2009). Aplicación de un modelo de asistencia continuada en la enfermedad inflamatoria intestinal: la Unidad de Atención Crohn-Colitis. Gastroenterología y hepatología32(2), 77-82.
 • Tobón, S., Vinaccia, S., Quiceno, J. M., Sandín, B., & Rojas, A. C. N. (2007). Aspectos psicopatológicos en la enfermedad de Crohn y en la colitis ulcerosa. Avances en Psicología Latinoamericana25(2), 83-97.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.