5 inspirerende citater til når livet ikke går godt

Nyd lidt inspiration til når livet ikke synes at gå din vej og husk på: livet vil blive bedre.
5 inspirerende citater til når livet ikke går godt

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vidste du, at du kan forbedre dit liv, hvis du begynder at hjælpe andre i stedet for at tænke så meget på dig selv? Hvad du giver, får du tilbage. Lær dette og andre inspirerende citater til de dage, hvor livet bare ikke går din vej. I dag bringer vi dig hele 5 inspirerende citater!

5 inspirerende citater

Billede af en ung kvinde der sidder og laeser

Vi kan alle lide citater, der synes som om de var lavet til at inspirere os, når vi har det som om, at livet ikke går godt. Nogle af os ”samler” på dem, fordi vi ved, før eller senere, vil vi få brug for dem.

I den betragtning, har vi samlet et par citater og smukke sætninger til dig. Vi ved, at vi alle på et tidspunkt får det som om, at livet ikke går godt. Men vi ved også, at dette blot er midlertidigt.

Men at vide dette er ikke altid nok til at få os til at smile, når vi har mest brug for det.

Læs disse smukke citater og tag dem med dig. Vi ved, de vil hjælpe dig med at bringe lidt positiv energi til din dag.

1. ”Vær venlig når det er muligt. Det er altid muligt.”- Dalai Lama

2 unge kvinder der proever toej

Hvor mange gange har du haft det som om at livet ikke gik godt og du lod det gå ud over de mennesker, som krydsede din vej? Dette har helt sikkert gjort tingene værre.

Og selvfølgelig, hvordan kunne det ikke? Husk på, at du tiltrækker, hvad du tænker.

Hvis du nu slog op med din partner og dit job gik ned ad bakke, så giv dig selv chancen for at finde et øjeblik til at være venlig over for andre. Det er ikke kun for dem, men for dig.

Vi mennesker reagerer efter, hvordan folk får os til at føle.

Dette betyder, at hvis du er venlig mod andre, vil de være mere villige til at give dig en hånd.

2. ”Du vil få alt hvad du ønsker i livet, hvis du hjælper andre mennesker med at få, hvad de ønsker.” – Zig Ziglar

Mange af os har lært ideen om, at du er nødt til at arbejde for at nå dine egne mål uden at bekymre dig om andre.

Men det er klart, at når du hjælper andre, vil du også blive hjulpet.

Hvis du har det som om, at dit liv ikke går godt, så stop op i et minut og analyser på, om du hjælper andre, og hvordan. Måske er grunden til det ikke går godt, at fordi du forsøger at drage fordel af andre, og får det modsatte resultat.

At hjælpe andre er til tider så simpelt som at spørge dem, hvad de har brug for, eller hvad du kan gøre for dem.

Måske de finansielle problemer, der afholder dig fra at betale din husleje vil blive løst. Hvis du hjælper en ven med noget, der er nemt for dig, og han er villig til at betale dig.

Nogle gange vil du ikke få en direkte fordel, men tænk over det: hvis du hjælper nogen i dag, vil disse personer være så taknemmelig, at de gerne vil hjælpe dig med at nå dine mål.

I sidste ende, er det ligesom en sneboldseffekt og alle drager fordel af det.

3. ”Fiasko er en begivenhed, ikke en person.” – Zig Ziglar

Hvis du har det som om, at livet ikke går godt, fordi du havde en tilbagegang på en eller anden måde, og du kalder dig selv en ”fiasko,” så stop nu.

Det er rigtigt, at fejltrin gør ondt og ingen kan lide dem. Men fiaskoer er en del af livet og skal accepteres som en realitet.

Hvad du aldrig må gøre, er at lade det definere dig. Hvis du har fejlet i dag, så stop op og analyser dine beslutninger, og hvordan de skaffede dig dette resultat. Lær derefter af det, og prøv igen, vel vidende, hvad der ikke virker.

4. ”Alle skal vælge en af to smerter: Smerten ved ​​disciplin eller smerten ved fortrydelse.” – Jim Rohn

Person der klatrer

Hvorfor har du det som om, at livet ikke går godt? Har du det som om, at du lægger alt for meget arbejde i og ikke kan se nogen resultater? Indser du, at du ikke har gjort, hvad du skal og nu er resultaterne tydeligvis ikke ligesom du håbede?

Jim Rohn taler om dette, og gør det klart, at du enten arbejde for, hvad du vil, indtil det gør ondt eller blive i din komfort zone og derefter lider af konsekvenserne.

Måske hvad der føles som en vægt på dine skuldre vil give dig et vink om, hvilken vej du skal tage næste gang.

Tag et par dage fri og tænk over dit liv. Hvad har du gjort for at få dig selv dertil, hvor du er lige nu? Er det her, du ønskede at være? Har det været det værd? Ønsker du at ændre det?

Du er nødt til at forstå, at enhver beslutning, du foretager vil gøre ondt på den ene eller den anden måde, fordi det indebærer en vis form for ofring. Det er derfor, du skal være klar over, hvad dine mål er, og arbejde hen imod dem.

Kvinde der er ked af det

5. ”Du kan ikke redde mennesker, du kan kun elske dem.” – Anaïs Nin

Hvor mange gange har du haft det som om, at dit liv ikke går godt, fordi du forsøger at presse nogen til at blive et bedre menneske? Det er sket for os alle mindst én gang, og ofte for nogle mennesker.

Det er muligt, du er en person, der ikke kan tåle at se mennesker lide, og du har så meget kærlighed at give, at du tager deres problemer på dig, som om de var dine egne.

Ingen tvivl om dette gør dig til en stor person, men det kan også påføre en masse skader, hvis du ikke lærer at du ikke kan kontrollere andre mennesker.

Du bør aldrig påtage dig andres problemer som om de var dine egne. De vil kun ændre sig, hvis de ønsker det, ikke fordi du håber de vil.

Hvis du vil hjælpe, så bliv ved deres side og støt dem, hvis de beder om det.  Dog skal du ikke forsøge at kontrollere dem, fordi det vil ikke virke.

Det vigtigste er, at hvis du på et tidspunkt føler, at du ikke kan gøre mere, så giv slip. Det er sundt at være lidt egoistisk, når din respekt og kærlighed bliver kompromitteret.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Caspersz, D., & Thomas, J. (2015). Developing Positivity in Family Business Leaders. Family Business Review. https://doi.org/10.1177/0894486513505641
  • Veenhoven, R. (1994). El estudio de la satisfacción con la vida. Intervencion Psicosocial.
  • Bisquerra Alzina, R., Álvarez Fernández, M., & Psicopedagògica, G. de R. en O. (2006). Educación emocional y bienestar. Educación emocional. https://doi.org/DOI: 10.1515/bap-2012-0019

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.