5 karakteristika ved empatiske mennesker

4. oktober 2018
Empatiske mennesker kan høre uden at tænke på deres svar. De vil bare forstå folkene omkring dem. Er du en empatisk person?

Empatiske mennesker har evnen til at sætte sig i en andens sted. De ser ting fra den anden persons synspunkt.

Empati er et nyttigt socialt redskab til det miljø vi lever i. Med empati kan vi forbinde dybere med de mennesker omkring os.

Selv om denne evne er unik for mennesker, så udvikler vi alle ikke det ligeligt. Der er nogle der naturligvis er meget empatisk. De behøver ikke at arbejde hårdt på det.

Andre skal arbejde mere for at kunne bruge dette til at forbinde med andre.

I denne artikel vil vi dele de vigtigste karakteristika hos empatiske mennesker med dig:

1. De lytter virkelig til, hvad andre mennesker siger

Empatiske mennesker lytter til hvert ord i en samtale. Men forskellen mellem dem og andre mennesker er, at de giver dem deres fulde opmærksomhed.

En empatisk person lytter ikke bare for at sige noget tilbage. De er virkelig interesserede i, hvad du vil sige til dem.

Selvom dette måske ikke virker særligt vigtigt, så er det at være opmærksom, mens du lytter en gave, du giver til den person, du snakker med.

Det er også en vanskelig evne at bruge.

De fleste af os giver normalt ikke vores fulde opmærksomhed til andre. Den normale ting at gøre er at lytte, så du kan sige noget tilbage eller debattere et problem. Problemet med dette er, at de forbindelser, vi skaber med andre, ikke er så stærke.

På den anden side svarer empatiske mennesker på det, du siger med hele kroppen.

Det er nemt at indse, at de holder opmærksom på, hvad du siger. De viser det med deres bevægelser, energi og kropsholdning.

Læs også:

Betydningen af at vide, hvordan man lytter

2. Empatiske mennesker værdsætter nysgerrighed

Empatiske mennesker værdsætter nysgerrighed.

Som børn sætter andre ideen i os om at stille for mange spørgsmål er en dårlig ting. Men virkeligheden af ​​situationen er lidt anderledes.

Der er visse spørgsmål, der ikke bør stilles, før du når til en vis grad af selvtillid. Når det er sagt, betyder det ikke, at du ikke bør spørge om noget.

Empatiske mennesker tror ikke på dette verdenssyn. De bliver revet med af den nysgerrighed, de føler for skikke, erfaringer og enhver viden, den anden person har.

Så, næste gang du snakker med nogen, spørg dem om deres interesser, drømme og mål. Denne øvelse vil hjælpe dig med at udvikle empati. Det vil også få dig til at se virkeligheden fra andres synspunkt.

3. De giver deres meninger til kende

Empatiske mennesker opretholder ikke blindt de samme meninger hele deres liv.

I stedet lytter de og spørger.

De forstår, at der ikke kun er et svar på alt og forstår, at alle har deres egne motiver. De er ikke interesserede i at have ret hele tiden. I stedet foretrækker de at diskutere og udveksle idéer.

I slutningen af ​​denne proces er det ikke mærkeligt for dem at ændre deres meninger eller vedtage nogle andres. Men forstå os ret, de gør det ikke for at få dig til at kunne lide dem.

Hvis de ændrer deres mening, er det fordi de virkelig tror noget.

For at være mere empatisk, snak med mennesker, der tænker anderledes end dig på bestemte områder. Lyt til deres ideer og giv dine egne til kende.

Det vigtigste ved denne proces er, at du ikke forsøger at overbevise nogen om, at dine ideer er korrekte. Bare lyt efter.

4. De er opmærksomme på, hvad de siger

Ordene du bruger er lige så vigtige som at lytte.

Empatiske mennesker forstår, at ord er et våben, der kan redde eller skade mennesker. På grund af dette er de meget forsigtige med hvad de siger.

Når de taler, gør de det uden at dømme, kræve eller pege på ting. Dette betyder endda, at de vil spørge, om de må give nogle råd, før de deler dem.

Nogle gange ved vi ikke, hvordan vi skal fortælle forskellen mellem at hjælpe og kræve. På grund af dette, når du taler med en person, der går igennem en hård tid, er det vigtigt at bruge sætninger som “Jeg kan ikke forestille mig det” eller “Hvordan kan jeg hjælpe dig?”

På denne måde vil den anden person føle, at du virkelig forstår dem, og du dømmer dem ikke.

Læs også:

Jeg bliver ikke længere vred; jeg lytter bare

5. De forstår, at alle skal behandles forskelligt

Empatiske folk forstår, at ordene “behandl andre som du vil selv vil behandles”, ikke er en regel. Dette skyldes, at ikke alle ønsker at blive behandlet ens.

At være empatisk betyder at slippe af med din arrogance og stolthed. Det betyder også at acceptere at der er mere end en måde at have ret på.

Nogle gange giver vi slip på nogen på grund af en enkelt holdning eller erfaring. Vi tænker ikke på historien bag deres handlinger. Måske var dette en ubetydelig oplevelse for dig, men for dem kunne det være en stor følelsesmæssig byrde.

Det betyder ikke, at empatiske mennesker ikke træffer beslutninger eller siger, hvad de vil have. Tværtimod: de forklarer, hvad de føler eller ønsker, men de har altid deres lyttende part i tankerne.

Med dettte i tankerne, er du så en empatisk person? Vil du gerne være en? Prøv at sætte disse egenskaber i praksis!