5 makeupfejl du skal undgå, hvis du har små øjne

Hver enkelt af os har unikke fysiske træk. Hvis du har små øjne, så tag et kig på disse almindelige makeupfejl, der får dem til at se mindre ud.
5 makeupfejl du skal undgå, hvis du har små øjne

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hver person har sine egne unikke fysiske egenskaber: Små øjne, store øjne, tynde læber, tykke læber, fremtrædende kindben, runde kinder. Listen kunne fortsætte. Makeup er en måde, hvorpå folk fremhæver deres bedste attributter. I dag vil vi gerne fortælle dig om de mest almindelige makeupfejl, som folk med små øjne ofte laver.

Måske leder du efter en måde at bruge øjenskygge, eyeliner eller mascara på, for at få dine øjne ser større ud. Men hvis du ikke ved, hvordan man bruger disse værktøjer korrekt, kan du lave fejl og ikke få den effekt, du går efter.

Så hvis du vil få dine øjne til at se fantastiske ud, fortsæt med at læse denne artikel, for at få nogle nyttige tips.

5 makeupfejl, som personer med små øjne ofte laver

Små øjne og makeup.

Hvis du synes at du har små øjne, og du forsøger at bruge makeup for at få dem til at se større ud, så tjek disse tips. Din specifikke øjenform betyder meget.

Det kræver god teknik og færdigheder til at bruge makeup rigtigt. På trods af, hvor nemt online-tutorials får det til at se ud tider, må du ikke blive frustreret, hvis noget ikke bliver godt for dig første gang du prøver. Det tager tid, tålmodighed og god kvalitets kosmetik, for at få gode resultater.

Makeupfejl # 1: At bruge eyeliner på den nedre kant af øjet

At bruge eyeliner på det nedre våde kant af øjet får faktisk dine øjne ser mindre ud. Det giver dine øjne et “hårdere” udseende. Imidlertid vil det, at påføre eyeliner på det øvre øjenlåg umiddelbart gøre, at dine øjne ser større ud.

Brug heller ikke eyeliner-farver, der er for mørke; Brug lysere farver til at lysne dine øjne (som hjælper dem til at se større ud).

Makeupfejl # 2: At lave dine øjenbryn for tynde

Dine øjenbryn indrammer dine øjne. Så hvis du har små øjne, skal du være opmærksom på, hvordan dine øjenbryn ser ud. Du vil have tykkere, mere veldefinerede øjenbryn.

Vær forsigtig med for meget plukning eller voksning af brynene, fordi tynde øjenbryn vil ikke få øjnene til at se større ud, og de vil heller ikke skabe opmærksomhed omkring dem. Hvis det er nødvendigt, skal du fylde dem ud med en øjenbrynsblyant i samme farve som dit hår for at skabe en illusion af tæthed.

Makeupfejl # 3: At bruge creme concealers

Det er bedre at bruge flydende concealer, fordi det spreder sig mere ensartet over dit ansigt. Plus det minimerer fine linjer.

Makeupfejl # 4: At bruge øjenskygge forkert

Øjenskygge er som et dobbeltægget sværd: det kan enten hjælpe eller ødelægge din makeup. Hvis du bruger mørk øjenskygge, får du øjnene til at se mindre ud.

Vi foreslår at bruge mere end en farve, ideelt komplementære farver. Brug altid en lysere farve i indersiden af ​​dit øjenlåg, tæt på dine tårekanaler, og brug en mørkere farve på ydersiden for dybde og dimension.

Makeupfejl # 5: At bruge en mascara af lav kvalitet

Det er frustrerende at påføre en mascara, der er klumpet og som får øjenvipperne til at klistre sig sammen. Derfor er det bedst at vælge kosmetik af høj kvalitet. Klumper og alt for tykke øjenvipper vil få dine øjne til at se mindre ud.

undgå almindelige makeupfejl

Tips og andre normale makeupfejl

Endelig har vi samlet en liste over andre almindelige makeupfejl.

  • At bruge for meget øjenskygge og overdrive “smokey eye” stilen. Resultatet vil bare være, at dine øjne ser endnu mindre ud.
  • At bruge for meget makeup generelt. Overdriv ikke med foundation, eyeliner, øjenbrynsfarve, læbestift, falske øjenvipper osv. “Mindre er mere” er stadig et gyldigt motto at følge.
  • At tegne nedadgående linjer. Lav alle linjer gå opad i en vis grad, ellers kan du ende med at se trist ud.
  • At påføre din eyeliner for tykt. Dette kan faktisk være kontraproduktivt, så prøv at påføre det tyndt og elegant.
  • At bruge lyse farver og ikke kombinere dem med mørkere farver. Komplementære farver er bedre, og det gælder ikke bare for din outfit, men også din øjenmakeup.

Hvis du holder disse tips for øje, vil din øjenmakeup være fejlfri. Glem ikke at kigge efter makeup  af høj kvalitet også, fordi din huds og øjnes sundhed afhænger af det.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.