5 sundhedsadvarsler fra dine armhuler

Vidste du, at dine armhuler kan give dig værdifulde oplysninger om dit overordnede helbred? Lær hvordan i denne artikel!
5 sundhedsadvarsler fra dine armhuler
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Armhulerne er et område af kroppen, som vi typisk tager os godt af. På grund af deres antal af svedkirtler frigør de væsker, som kan forårsage ubehagelige lugte. I dagens indlæg får du 5 sundhedsadvarsler fra dine armhuler.

Sundhedsadvarsler fra dine armhuler

Vi tager os også af de for at få dem til at se godt ud, da det er et område, der er udsat for den konstante vækst af uønsket kropshår.

Du ved dog måske ikke, at de er i stand til at sende advarselstegn om dit helbred, især når de står overfor hormonelle ubalancer eller tilstande, der kompromitterer lymfesundheden.

Selv om de nogle gange bliver overset, så indikerer mange af de uregelmæssigheder de fremviser, at noget ikke er helt rigtigt i vores krop.

I den følgende artikel deler vi 5 sundhedsadvarsler fra dine armhuler.

1. Dårlig lugt

Daarlig lugt under armene

Dårlig lugt under armene er almindeligt hos de fleste mennesker, og vi har alle oplevet det før.

Akkumuleringen af ​​sved på overfladen af ​​huden skaber et ideelt miljø for bakteriel vækst, hvilket forårsager den stærke sure lugt.

Dette forsvinder let ved at tage et brusebad og selvfølgelig, når du bruger deodorant og antiperspirantprodukter hver dag.

Men når duften er for stærk og vedvarende, kan din krop være opmærksom på et skjoldbruskkirtelsproblem eller hormonelle ændringer.

Hvis lugt ligner rådden frugt eller neglelak, kan det være relateret til et problem kendt som ketoacidose, hvor kroppens evne til at behandle sukker reduceres.

Det betyder, at vedvarende dårlige lugte, selvom gode hygiejnevaner kan være tegn på diabetes eller pre-diabetes.

2. Kløe

En kløende fornemmelse i underarms området kan være almindeligt, når kropshår begynder at komme igen efter barbering.

Normalt er det et tegn på irriteret hud på grund af barberings forbrændinger eller en reaktion på kemikalier i nogle cremer og deodoranter.

Men vedvarende kløe, ledsaget af røde pletter og døde celler, indikerer væksten af ​​en svamp i dette område af huden.

  • I sidstnævnte tilfælde er det vigtigt at konsultere din læge. Det kan være nødvendigt at anvende en antimykotisk behandling.

3. Smerter

Smerter i armhulerne

Smerter i dine underarms områder kan komme fra ømme muskler forårsaget af fysisk belastning af overkroppen.

Det er almindeligt hos dem, der løfter meget tunge genstande eller træner med vægte under deres træningsrutiner.

Denne type smerte er sporadisk og går som regel væk alene med en lille hvile.

  • Hvis det bliver et vedvarende problem, og smerten øges, er det bedst at konsultere din læge.
  • I nogle tilfælde kan smerten måske være et tegn på hævede lymfeknuder eller læsioner i området.

4. Udslæt

Det varme, fugtige miljø, som karakteriserer dette område af kroppen, øger risikoen for gærinfektioner.

Denne kombination fremmer væksten af svampe, der kan forårsage udslæt sammen med andre symptomer, herunder kløe, rødme og små udslæt.

Disse reaktioner kan også være et resultat af allergi, overskydende varme eller skamfilning.

5. Klumper og betændelse

Hvad er der galt med mine armhuler

Små mærker i armhulerne, lignende akne vises, når folliklerne bliver tilstoppede, hvilket forhindrer håret i at komme til overfladen.

Disse kan være ret smertefulde, og hvis de ikke behandles ordentligt, kan de potentielt blive smittet.

  • I stedet for at presse dem ud med pincet anbefales det at peele huden, indtil håret er i stand til at komme ud.

På den anden side kan dannelsen af ​​en klump eller udbulning af bemærkelsesværdig størrelse let mærkes som et tegn på betændte lymfeknuder.

I dette område af kroppen er der rigeligt med lymfeknuder og de kan ikke mærkes, når du er sund. Men de kan advare dig om eventuelle sundhedsmæssige problemer, der er til stede, når de bliver betændte.

Dette symptom indikerer, at din krop forsøger at bekæmpe en sygdom eller infektion, og hvis den ikke er under kontrol, kan den advare om et mere alvorligt problem.

Tilstedeværelsen af ​​en klump eller udbulning i flere dage eller uger kan være en indikation af infektioner eller endda kræft.

  • Sørg for at observere sundhedsadvarsler fra dine armhuler og konsultere din læge. Dette er nøglen til at vide, hvorfor det har dukket op, og hvor alvorlig tilstanden kan være.

Hvor meget opmærksomhed giver du de signaler, som dine underarme sender dig? Nu hvor du ved, at de kan advare dig om alvorlige helbredsproblemer, skal du kontakte en specialist i tilfælde af uregelmæssigheder.  • Perera, E., & Sinclair, R. (2013). Hyperhidrosis and bromhidrosis: A guide to assessment and management. Australian Family Physician. https://doi.org/http://dx.doi.org/23781522
  • Semkova, K., Gergovska, M., Kazandjieva, J., & Tsankov, N. (2015). Hyperhidrosis, bromhidrosis, and chromhidrosis: Fold (intertriginous) dermatoses. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2015.04.013
  • Uchida, K., & Okazaki, K. (2015). Lymphadenopathy. In Autoimmune Pancreatitis. https://doi.org/10.1007/978-3-642-55086-7_20
  • Peri J, Callejas Pérez A, Rubio M, Grimalt R. La hiperhidrossi primaria. Medicina Integral. 2000; 36(6): 223-230.
  • De Schepper S, Naeyaert J-M. Acantosis nigricans. EMC – Dermatología. 2006;40(2):1–7.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.