7 husholdningsmidler mod bakteriel vaginose

For at bekæmpe svamp, bør vi spise hvidløg eller anvende det på det berørte område. På denne måde kan du bekæmpe bakteriel vaginose ved naturligt at ændre dine pH-niveauer.
7 husholdningsmidler mod bakteriel vaginose
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Bakteriel vaginose er en vaginal infektion forårsaget af en ændring i de sunde bakterier, der beskytter kvinders intime områder.

Dette tillader skadelige bakterier at formere sig i overdreven grad. Derefter forårsager det en gul eller grå udledning og en stærk fiskeagtig lugt.

Dette er meget ubehageligt for alle, der har lidt af vaginale infektioner. Selvom det ikke er særligt alvorligt, kan det medføre nogle uønskede symptomer.

Disse symptomer omfatter en brændende fornemmelse ved vandladning, vaginal kløe, og flere andre symptomer. Alle disse kan forårsage usikkerhed.

Heldigvis findes der et stort antal naturlige midler. Ikke alene har du dem ved hånden, men de er 100% effektive og nemme at bruge.

Lad os tage et kig på dem.

1. Yoghurt naturel mod bakteriel vaginose

Yogyhurt naturel kan bekæmpe bakteriel vaginose

Natural yoghurt, der er beriget med probiotika er en af de bedste midler. Det er fantastisk til at bekæmpe bakteriel vaginose.

Denne fødevare bringer sunde bakterier til din vagina. Det øger også din krops reaktion på de bakterier, der forårsager infektionen.

Det er af yderste vigtighed, at du sørger for, at den rå yoghurt har mælkesyrebakterier. Dette vil hjælpe dig med at bekæmpe gær og bakterier, der påvirker denne del af din krop.

Hvordan man bruger det

Det er blevet vist, at både spise det og anvende det topisk bekæmper infektionen. Denne løsning har lignende resultater til clindamycin.

2. Tea tree olie

Tea tree olie er et svampedræbende og antibakterielt produkt. Det kan bruges som et middel mod mange slags infektioner.

Tea tree olie ændrer det miljø, hvor det anvendes. Dette gør det sværere for bakterierne at formere sig. På grund af dette, reducerer denne olie komplikationerne ved flere infektioner.

Det er også godt til at fjerne dårlig lugt i dit intime område. Det reducerer også mængden af bakterier i dine vaginale væsker.

Hvordan man bruger det

Bland flere dråber i noget destilleret vand. Sørg for at det fortyndes godt og brug det som en daglig vaginal beroliger.

3. Æblecidereddike

2-aeblecidereddie

Æblecidereddike har evnen til at regulere pH-niveauet i dit vaginale område. Det betyder, at det kan hjælpe med at reducere både kløe og inflammation forårsaget af denne infektion.

Det har også antiseptiske, antiinflammatoriske og antimykotiske egenskaber. Disse reducerer bakterievækst og bidrager til at bekæmpe infektionen.

Hvordan man bruger det

Bland to kopper æblecidereddike i et lunken bad. Du bør forblive i badet i omkring 20 minutter.

4. Kokosolie

Kokosolie er en sund olie. Det har egenskaber, der har været nyttige i både naturmedicin og i kosmetik.

Det har kraftige antibakterielle og antisvamp midler. På grund af dette, kan det slippe af med mange slags mikroorganismer. Faktisk er det nogle gange endnu bedre end traditionel medicin.

Kokosolies antimikrobielle effekt kommer fra dens laurinsyre. Denne effekt regulerer pH og vaginale flora. Det reducerer endvidere størrelsen af infektionen.

Hvordan man bruger det

Blødgør en tampon med lidt kokosolie. Sæt tamponen i skeden og lad det arbejde i 30 minutter.

5. Hvidløg

4-hvidloeg

Svovlforbindelserne i hvidløg har antimikrobielle egenskaber. Dette gør det nyttigt til behandling af vaginale infektioner.

Indtagelse af hvidløgs tabletter har en lignende effekt som det at tage metronidazol. Metronidazol er et lægemiddel, der er ordineret til behandling af bakterielle vaginale infektioner.

Hvordan man bruger det

Hvidløg kan både spises og anvendes topisk. Begge måder vil bekæmpe bakterier og svampe, som ændrer de vaginale pH-niveauer.

En af de største fordele ved denne behandling er, at det ikke har nogen bivirkninger. Hvidløg styrker vores biologiske forsvar og øger vores reaktion på eksterne bakterier.

6. Brint overilte

3% brintoverilte er et godt redskab til at kontrollere symptomerne på bakteriel vaginose.

Dets antibakterielle egenskaber bekæmpe overdreven vækst af mikroorganismer og regulerer pH’en i det ramte område.

Det anbefales til at reducere mængden af udflåd, kløe, dårlig lugt, og brændende fornemmelser.

Hvordan man bruger det

Det anbefales, at du blander lige dele brintoverilte og destilleret vand til en vaginal udskylning. Brug af brintoverilte alene kan være hårdt for din hud.

7. Oregano olie

5-oregane-olie

Oregano olie er en anden behandling, der normalt giver gode resultater. Dette gælder især, når vi taler om vaginal infektioner.

Det har antiseptiske og anti-inflammatoriske egenskaber. Disse egenskaber reducerer omfanget af infektioner og fremskynder din restitutionstid.

Hvordan man bruger det

Til dette særlige behov, anbefales det at du blander to eller tre dråber ind i noget kokosolie. Derefter gnid det på de berørte områder med et stykke vat.

Du kan også spise den samme dosis to eller tre gange om dagen.

Tror du, du har bakteriel vaginose? Sørg for at prøve en af disse løsninger og tal med din læge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Goje, O. Vaginosis bacteriana. Manual MSD- Versión para profesionales. [Disponible en línea].
  • Mayo Clinic. Vaginosis bacteriana. [Disponible en línea].
  • Women Health en Español. Vaginosis bacteriana. [Disponible en línea].

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.