6 hjemmemidler til at fjerne lus

Pedikulose er en smitsom ekstern parasitær sygdom forårsaget af en invasionen af lus, hovedsagelig placeret på den menneskelige hovedbund. Selv om lidelsen ikke indebærer sundhedsmæssige risici, er det nødvendigt at forhindre det.
6 hjemmemidler til at fjerne lus

Sidste ændring: 01 december, 2018

Lus er små parasitter mellem 2 og 3 millimeter lange, der varierer i farve, men er generelt grå eller gennemsigtige. De fodres med små mængder af blod fra deres værter. Så hvis du ender med at få lus, er det nødvendigt at kende flere midler til at fjerne lus en gang for alle.

Normalt bor de på den menneskelige hovedbund, i håret, bag ørerne, i øjenbrynene og endda i øjenvipper.

De spredes gennem direkte kontakt, lejlighedsvis på grund af deling af personlige genstande som hatte, hætter eller hårbørster.

Selvom lus lever omkring 28 dage, kan de formere sig hurtigt og lægge 10 æg om dagen.

Æggene eller luseæggene når voksenlivet, når de er 12 og 14 dage gamle. Hvis lusene ikke behandles hurtigt, kan de formere sig, da deres livscyklus gentages hver tredje uge.

Hvad er symptomerne?

 • En “kildende” fornemmelse eller bevægelse i håret
 • Kløe eller en trang til at kradse
 • Svært ved at sove
 • Irritabilitet
 • Eksem eller hudlæsioner på grund af konstant kradsning

Er lus farlig?

Lus i haaret

I øjeblikket er der ikke kendte tilfælde af sygdomme, der overføres gennem lus, og derfor betragtes de ikke som en trussel mod folkesundheden.

Dog kan sekundære infektioner forekomme i huden på grund af ridser i den berørte zone.

Vidste du, at lus kan leve i op til 30 dage, og i løbet af den tid er hver hun i stand til at lægge omkring 200 æg?

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har lus?

Selv om det ikke udgør et alvorligt sundhedsproblem, så kræver fjernelsen af lus inkludering af familiemedlemmer og personer i tæt kontakt med den berørte person, og behandlingen skal gentage flere gange.

Desværre er der ingen godkendt medicin på markedet i dag, der helt eliminerer lusseæg og lus.

Faktisk anbefaler vi at bruge medicin samtidig med alternative behandlinger.

Af denne grund vil vi hos “Step to Health” gerne dele nogle af de mest effektive procedurer og husholdningsmidler, der skal bruges mod lus.

1. Eukalyptus olie til at fjerne lus

Olie i krukke

Eukalyptus er en træsort fra Australien, der nu dyrkes over hele verden. Dens blade høstes, og olie produceres gennem destillation. Faktisk har olien mange anvendelser.

 • Blandt dem er brugen af eukalyptus olie som et antiseptisk og astringent middel mod sår. Af denne grund kan brug af det reducere virkningerne af lus på huden.

2. Olivenolie til at fjerne lus

Denne olie af vegetabilsk oprindelse, med flere fordele for den menneskelige krop, kan fungere som et hjælpemiddel til behandling af lus.

 • I dette tilfælde er dens tykkelse dens bedste kvalitet, da det berøver lus for ilt. Når de er dækket af olie, kan lusene ikke trække vejret, og de dør af kvælning. Således kan du eliminere lus med succes.

3. Hvid eddike

Eddike

Denne væske stammer fra eddikesyredannelsen i ​​alkohol ved hjælp af bakterier.

Blandt dens komponenter er eddikesyre, som hjælper med at opløse chitin i lusens exoskeletoner, som hjælper dem med at fastgøre sig til håret.

Du kan kombinere de to midler ovenfor for at lave eddike og olivenolie behandlinger.

Ingredienser

 • 2 kopper hvid eddike (500 ml)
 • 2 kopper olivenolie (500 ml)

Materialer

 • plastfilm
 • metal luse kam

Vejledning

 • Varm eddiken til en temperatur, der kan tolereres af den inficerede person uden at forbrænde dem.
 • Efter fugtning af hovedet, blødgør håret i den varme eddike og masser i et par minutter, indtil det meste af håret er dækket.
 • Kom håret i en knold eller hestehale og pak det ind i plastfolie så tæt som muligt, så eddike lugten og dens egenskaber kan virke mod lusen. Plastfolien må ikke fjernes i 1 time.
 • Når en time er gået, skal du fjerne plastikfolien og skylle håret med varmt vand.
 • Opvarm olivenolien til en temperatur, der ikke brænder huden og dæk håret med det.
 • Du skal igen sætte dit hår op og pakke det i plastfolie, og lade det være i mere end 1 time.
 • Dernæst skal du fjerne plastikfolien. Derefter fjernes lus og luseæg fra håret forsigtigt og grundigt, i en sektion ad gangen, ved hjælp af metal lusekammen.
 • Når du har fundet ud af, om du kunne fjerne lusene helt, så skal du vaske dit hår som normalt med den ønskede shampoo, så mange gange du føler det nødvendigt.

Bemærk: Nogle mennesker gennemfører kun processen med eddike.

4. Te træ Olie

Dette anses for at være et af de bedste stoffer til at slippe af med lus.

Afledt af Melaleuca Alternifolia-træet, der stammer fra Australien, er denne olie blevet brugt siden oldtiden til behandling af hudproblemer.

Det har antivirale, antibakterielle, antisvamp og antiseptiske egenskaber, alle meget hjælpsomme, når det kommer til at forhindre lus-angreb.

5. Persille til at fjerne lus

Persille

Denne almindeligt anvendte plante, oprindeligt fra små øer i Middelhavet, har mange medicinske egenskaber.

Takket være den beta-caroten den indeholder, fremmer persille helbredelse og fremskynder hudens naturlige reparationsproces.

Nogle af de æteriske olier, som persille giver, har antibakterielle og antisvamp egenskaber, som hjælper med at helbrede hudinfektioner og lindre irriteret hud.

På samme måde hjælper det med at eliminere luseinvasioner, mindske irritation fra bid og regulerer pH-værdien i hovedbunden.

6. Lavendelolie til at fjerne lus

Lavendel er et lægemiddel plante med en lang række anvendelser. I sin essentielle olieform anvendes det som smertestillende, cellulær regenererende og beroligende.

En af de vigtigste våben mod lus er dog dens lugts egenskaber, som virker frastødende.

 • Anvendelse af lavendelolie i hovedbunden vil skabe en slags skjold mod fremtidige luseinvasioner.

Andre metoder til at fjerne lus

Fintandet kam

Mand der bruger lusekam

Også kendt som en lusekam, er en fintandet kammen et nemt at bruge værktøj designet til at fange luseæg og lus mellem sine fine tænder.

Denne kam er beregnet til at blive brugt på vådt hår.

 • Kombinationsprocessen er mere effektiv, når den kombineres med hårbalsam og alkohol, hvilket gør det muligt for kammen at glide gennem håret let og forårsage mindre skade på håret.

Ingen direkte kontakt

Undgå kontakt ansigt til ansigt samt på steder, der kræver social kontakt, som f.eks. sandkassen eller svømmebassiner.

Tøj

Kvinde der taender vaskemaskinen

Vi anbefaler at vaske tøjet, som den inficerede har båret nogle dage før behandlingen med varmt vand. Derefter tør det på den varmeste indstilling eller stryg det.

Lus og luseæg kan ikke overleve i temperaturer over 128 grader fahrenheit.

Hvis tøjet skal renses, skal du tage komme det vaskerummet eller opbevare det i plastikposer i to uger for at undgå at sprede lusene.

Personlige ting

Du bør undgå at dele følgende genstande:

 • Tøjdyr og dukker
 • hatte
 • håndklæder
 • personlige hårplejeprodukter

Rene møbler og gulve

Kvinde der stoevsuger

Undgå at efterlade hår fra den inficerede person rundt omkring i huset, da de muligvis kan indeholde luseæg.

Lig ikke på møbler, som den inficerede person måske har rørt for nylig.

Hovedlus overlever i 1 eller 2 dage uden menneskelig kontakt.

Luseæg derimod kan ikke udklækkes uden den menneskelige kropstemperatur, men en hel uge er nødvendig for at de kan dø, medmindre de finder et sted med lignende temperaturer.

Bemærk: Undgå rensning med aerosoler, da de kan være giftige.

Som du kan observere, kræver behandlinger til at udrydde pedikulose tid og opmærksomhed på detaljerne. Men disse alternativer er praktiske og naturlige.

Vi håber du finder disse anbefalinger til at fjerne lus hjælpsomme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gairí, J. M., et al. “Pediculosis de la cabeza.” Protocolos diagnósticos y terapéuticos en dermatología pediátrica 1 (2002): 75-86.
 • López Sánchez, Sebastián. “Guía práctica para el control de piojos.” (2008).
 • Ramírez, M. Soledad, y Marisa Torres. “Pediculus capitis: terapias disponibles.” Revista chilena de infectología20.2 (2003): 111-116.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.