6 måder til bedre at organisere køkkenet

Lær at adskille de redskaber, du bruger på daglig basis, fra dem, du kun bruger lejlighedsvis. Dette er blot én måde, hvorpå du bedre kan organisere dit køkken.
6 måder til bedre at organisere køkkenet

Sidste ændring: 29 juni, 2023

Køkkenet er et af de rum i huset, som vi bruger mest. Derfor er det ofte også et af de mest uorganiserede. Når vi laver forskellige retter, er der altid ting til overs, der skal smides ud, såvel som redskaber, der skal vaskes op. Hvis dit køkken er uorganiseret, så er denne artikel noget for dig. Vi vil vise dig 6 måder, hvorpå du bedre kan organisere køkkenet.

Mange folk drømmer om at have et nydeligt køkken, hver dag, uden nogen former for uorganisering, der kan forstyrre dets funktionalitet. Dog, er der mange folk, der tror, at det kræver meget arbejde at opnå denne drøm.

Da vi allerede har så mange daglige pligter, som det er, har vi det med at tage afstand fra idéer med ekstra arbejde. Derfor, tager vi ikke de nødvendige skridt for at nå vores mål.

I dagens artikel, vil vi foreslå nogle måder, hvorpå du bedre kan organisere køkkenet. De er simple og lette: Hvis du blot tilføjer en af måderne, på et tidspunkt, vil du opdage, at dit køkken radikalt ændrer sig på mindre end en uge. 

6 måder til bedre at organisere køkkenet

1. Hvis det ikke har nogen funktion, så skil dig af med det

hvidt køkken

Har du nogenside tænkt over den mængde af kopper, service, beholdere og andre køkkenting, du har opbevaret, men som du aldrig bruger?

Det er tid til at sige farvel, og begynde at bruge din plads mere produktivt.

Hvis du er en af de folk, der har problemer med at skille dig af med ting, så vil vi give dig to spørgsmål, du skal stille dig selv, når du skal overveje, hvorvidt du skal skille dig af med noget eller ej:

 • Hvornår er sidste gang, du har brugt det?
 • Hvornår vil du nogensinde bruge det igen, og til hvad?

2. Brug vertikal plads

Både vægge og indersiden af dørene på dine vægskabe kan være pladsbesparere. Du kan sætte hylder eller støtter i, som kan holde de genstande, du ellers aldrig kan finde plads til. Et godt eksempel vil være låg til gryder og pander. Der bliver også solgt ting til organisering, som er specielt lavet til dette. 

Der bliver også solgt organiseringsting til andre elementer, såsom øser og piskere… næsten ethvert kulinarisk redskab har sin egen plads i køkkenet, takket være disse organiseringsmuligheder.

3. Udnyt muligheder til opbevaring

Helt fra starten, skal du have i tankerne, hvor meget plads du har, hvis du gerne vil skabe et organiseret køkken.

For at hjælpe med dette, kan du vælge en af følgende opbevaringsmuligheder:

 • Åben: At have et stykke møbel eller en hylde, hvor du har plads til krydderier eller andre ingredienser, er farverigt og praktisk. Særligt, hvis du har smukke glasbeholdere at arbejde med.
 • Foldning: Blot ved at åbne en skuffe, og folde den indre bakke ud, vil du se alle de materialer eller ingredienser, du har, og du kan vælge det, du har brug for. Dette er, med sikkerhed, en fantastisk mulighed.
 • Roterende hylder: Dette er en anden fantastisk idé, der kan hjælpe dig med bedre at organisere dit køkken. Det er fantastisk til at øge mængden af plads, du har at arbejde med. Særligt, hvis du har små skabe.
 • Bevægelige vogne: Selvfølgelig, kan man ikke ignorere det charmerende look og den praktiske anvendelighed hos disse multifunktionelle vogne. De er ideelle til at holde dine redskaber og hverdagsting. Og, når du ikke bruger dem, kan du stille vognen væk på en ugeneret plads, såsom et hjørne.

4. Gør brug af organisering af sølvtøj

En ting, der virkelig kan afholde et køkken fra at være organiseret, er at åbne en skuffe og se tonsvis af uorganiseret sølvtøj. For at løse dette problem, kan du bruge en stilet bakke til sølvtøj, så hver slags har sit eget sted. 

Denne lille detalje vil virkelig hjælpe dig med at skabe harmoni i dit køkken.

5. Organiser også små apparater

små skuffer til at organisere køkkenet

Hvordan du vælger at organisere dine små apparater, vil afhænge af dine personlige præferencer. Eksempelvis, er der kaffemaskiner i sølv, der vil have en dobbelt funktion og være en dekorativ genstand i dit køkken. Derfor, har det to formål, og det vil se endnu bedre ud, hvis du også har et køleskab og en ovn i sølv.

Dog, på den anden side, hvis du ikke vil bruge din kaffemaskine som dekoration, bør du holde den ude af syne, når du ikke bruger den. Det betyder ikke, at du skal lægge den tilbage i dens kasse, eller opbevare den et andet sted i huset. Du skal blot sikre dig, at den har sin egen plads i skabet.

På den måde, vil du altid vide, hvor den er, når du gerne vil bruge den. Samtidig, vil den ikke optage din værdifulde plads på køkkenbordet.

6. Brug skuffer til alt

Når det kommer til dit køkken: Jo flere opbevaringsmuligheder du har, des bedre. Selvfølgelig, betyder dette, at du er nødt til at have skuffer til at opbevare følgende ting, blandt andet:

 • Service
 • Skraldeposer
 • Beholdere
 • Urter og krydderier
 • Små redskaber

Hvis du ikke har nok skuffer til alle disse ting, bør du overveje at genbruge kasser som opbevaring. Eksempelvis, kan du bruge istandsatte og malede trækasser til denne opgave.

En anden mulighed er at lave dine egne hylder. 

Med dette, og alle vores tidligere forslag, vil du være i stand til bedre at organisere køkkenet, på nogle få dage. Det vil ikke kræve en stor investering eller komplekse renoveringer. Du skal blot bruge din kreativitet til at gøre dit køkken til et mere organiseret og komfortabelt rum!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.