Intet tøjskab? Intet problem! 7 ideer til at rydde op i dit tøj

Bare rolig, hvis ikke du har noget tøjskab derhjemme, giver vi dig nogle goder ideer til hvordan du opbevarer og organiserer dit tøj uden de store problemer.
Intet tøjskab? Intet problem! 7 ideer til at rydde op i dit tøj

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Nogle gange har vi intet andet valg end at bo i en lille lejlighed, der intet skabsplads har. Det kan være du har problemer når du forsøger at lægge alt dit tøj på plads. Der er mange kreative og nemme måder, du kan organisere dit tøj på. Derfor har har vi fundet på 7 ideer til at rydde op i dit tøj.

Tøj kan være en kæmpe hovedpine hvis ikke man har en god måde at organisere dem på. Så i dagens artikel, kan du læse om ideer til at lave simple og billige hjemmelavede skabe vha. genbrugte materialer. Det kan også være en god måde at give hjemmet en original og speciel følelse.

Læs også denne artikel efter “Intet tøjskab? Intet problem! 7 ideer til at rydde op i dit tøj”:

5 ideer til et sundere og mere indbydende soveværelse

Skabs-løse ideer til opbevaring af dit tøj

Hvis du kan lide lidt gør det selv, så kan du lave forskellige slags skabe og dekorere, male og tilpasse dem som du har lyst.

  • Lav et skab ved at bruge flere forskellige træplader og lav dem om til hylder. Placer dem i en højde der er praktisk så ikke de er i vejen. Efter du har arrangeret hylderne som du vil have dem, så køb noget farverigt stof eller nogle trækasser der ikke er for tunge, som du kan bruge til at opbevare dit tøj i.
  • Køb nogle plastikskuffer. De er billige og de kan dekoreres som man lyster så de matcher ens hjem. Ud over at de er nemme at finde, så er plastik skuffer også nemme at bruge fordi de har hjul.
  • Hæng en metalstang fra væg til væg øverst på væggen.
  • Brug en stige til at lave et billigt lille udvendigt skab. Placer en træhylde på de nedre trin for at gøre plads til dine sko. På den øvre del kan du placere en metalstang så du har et sted at hænge dit tøj.
Rodet toejskab

 

Ideer til at rydde op i dit tøj.

Hvis ikke du har meget plads derhjeme til at organisere dit tøj, så er du nødt til at lære nogle teknikker til at spare plads og skabe et fredeligt miljø. Vi vil gerne informere dig om nogle metoder du selv kan afprøve.

1.- Doner tøj væk som du ikke længere bruger

Så længe det ikke har nogen personlig værdi, skal du starte med det tøj du ikke bruger længere, for at få mere plads til nyt. Spørg dig selv om du virkelig bruger alt dit tøj.

Hvis du har meget tøj der er magen til noget du allerede har, så behold det du bedst kan lide. Når du er færdig med at sortere, vil du sandynlighvis kun have omkring  halvdelen tilbage.

2.- Udskift tøj afhængig af sæson

Tænk over årstiden og læg det tøj væk du ikke kommer til at bruge denne sæson. Det vil være rigtig godt hvis du kan bruge et opbevaringsrum. Men hvis du ikke har ekstra plads, skal du skille dig af  med tøjet afhængig af sæsonen, for at gøre det nemmere at finde det tøj der skal bruges på et givet tidspunkt.

Kvinde der sidder og spekulerer ved sin garderobe

 

3.- Hæng dit tøj op

Du tror måske, at meget af dit tøj ikke behøves at blive hængt op, men lodret organisering er altid bedre. Ved at hænge dit tøj op på tynde bøjler, vil det gøre plads til mere tøj, i et lille skab.

Du kan endvidere sortere dem i forskellige kategorier: Først skjorter, derefter trøjer og bukser. Du kunne også hænge længere tøj i den ene ende og dit kortere tøj i den anden ende.

Disse ideer til at rydde op i dit tøj er nogle af vores anbefalinger til at holde huset i orden, selvom du ikke har et skab. Brug din fantasi og du vil kunne komme med mange flere ideer til at rydde op i dit tøj. Så kom i gang og giv det et forsøg!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.